Ihmiset

Seura: Laulaja Eini salamarakastui aviomieheensä – näillä keinoilla rakkaus on kestänyt jo 35 vuotta

Toisen oman ajan kunnioittaminen, kotitöiden tasainen jakautuminen ja läheisyyden vaaliminen ovat pitäneet Eini ja Lars Pajumäen rakkauden elävänä, kirjoittaa Seura-lehti.

Laulaja Eini Pajumäki, 62, muistelee uudessa Seurassa ensikohtaamistaan puolisonsa Lars Pajumäen, 58, kanssa. Silloin Eini rakastui salaman nopeasti.

Alkutalvena vuonna 1988 Eini oli esiintymässä Lapualla eräässä hotellissa. Lars toimi kyseisessä hotellissa hovimestarina.

Ensikohtaamisesta ei ehtinyt kulua kuin kaksi kuukautta ja he olivat kihloissa. Viiden kuukauden kuluttua pari avioitui Närpiön kirkossa.

”On ihanaa ajatella, että nopea salamarakkautemme on kantanut tähän päivään asti. Välillämme on yhä se sama tunne, kun tiesimme satavarmasti olevamme toisillemme oikeat, vaikka olimme tunteneet toisemme vasta hyvin vähän aikaa”, Eini sanoo Seurassa.

Tänä kesänä häistä tulee kuluneeksi 35 vuotta.

”Silloin alle kolmikymppisenä ajattelin, että kuusikymppisinä olemme jo vanhuksia ja syötämme puluja vierekkäin puistonpenkillä. Mutta mehän olemme vielä ihan nuoria kottaraisia!” Eini nauraa Seurassa

Mikä on Einin mielestä pitkän liiton salaisuus?

Yhteiset vuodet ovat olleet Einille ja Larsille oppimisen aikaa. He ovat oivaltaneet, että pitkässä suhteessa on annettava tilaa toisen mielenkiinnonkohteille ja omalle ajalle. Yhdessä käydään kuntosalilla ja lenkillä, mutta myös toisen omia harrastuksia pitää kunnioittaa. 

”Toiselle pitää antaa ilmaa ja tilaa kuten myös hänen ajatuksilleen ja mielipiteilleen. Me emme määräile tai päällepäsmäröi toisiamme”, Eini kertoo Seuran jutussa. 

Kotitöistä ei riidellä. Ne jaetaan melko tasaisesti molempien suhteen osapuolten kesken. 

”Suhteemme kannalta on tärkeää, etten ole mieheni piika eikä hän minun. Olemme tasavertaisia elinkumppaneita”, Eini sanoo Seurassa

Läheisyys ja hellyys ovat Einille tärkeitä asioita. Pitkässä parisuhteessa Einille tärkeä oppi on ollut, että intohimo aaltoilee. 

”Toisinaan tulee kiihkeitä aikoja, ja sitten taas hiljaisempia kausia, jolloin on rauhallisempaa.”

Eini ja Lars ovat pitäneet intohimoa yllä muun muassa lähtemällä yhteisille lemmenlomille, kun lapset olivat vielä pieniä. Arjessa he syövät usein kynttiläillallisia tai hierovat toisiaan.

Lue myös Seuran juttu: Laulaja Eini pitkän parisuhteensa salaisuudesta: ”On tärkeää, etten ole mieheni piika – eikä hän minun”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Laulaja Eini salamarakastui aviomieheensä – näillä keinoilla rakkaus on kestänyt jo 35 vuotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.