Talous Tilaajille

Ensiasunnon ostajan opas osa 2 – näin teet asuntokaupat ja varaudut tuleviin kuluihin

Oletko etsimässä ensimmäistä omistusasuntoasi? Ensiasunnon ostajan oppaan toisessa osassa käymme läpi, mitä asioita asuntonäytössä ja ostotarjouksen tekemisessä pitäisi tietää.

Asunnon ostaminen on iso päätös, joka vaatii paljon taustatyötä. Ensin täytyy säästää, tehdä kuukausibudjetti ja hakea lainatarjousta. Näihin vaiheisiin löydät neuvot Ensiasunnon ostajan oppaan ensimmäisestä osasta.

Tässä osassa käymme läpi vaiheet asunnon valinnasta asunnon ostoon. Mitä asioita asunnon valinnassa kannattaa ottaa huomioon, mistä asunnon omistajan kulut muodostuvat ja miten ostotarjous ja lopulta kaupat tehdään?

Jutussa olevat luvut perustuvat tämänhetkiseen tietoon ja ne voivat vaihdella pankeittain. Tarkista siksi faktat omasta pankistasi.

1. Tutustu asuntoon, ympäristöön ja taloyhtiöön

Kun valitset asuntoa, pohdi, mitkä asiat ovat sinulle kodissa tärkeintä. Missä se sijaitsee, minkä kokoinen se on ja onko se vanha vai uusi? Haetko remontoitavaa asuntoa vai kenties uudiskohdetta?

Pidä unelmoinnin ohella mielessä, että moni asia vaikuttaa asunnon hintaan ja jälleenmyyntiarvoon: asunnon varustelu, tehdyt ja tekemättömät remontit, taloyhtiön talous ja maine, asunnon kerros ja se, onko talossa hissiä. Myös asuinalueelle suunnitteilla olevat rakennushankkeet, liikenneyhteydet ja etäisyys palveluihin vaikuttavat asunnon arvoon.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ensiasunnon ostajan opas osa 2 – näin teet asuntokaupat ja varaudut tuleviin kuluihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.