Talous

Kannattaako asuntolainan korkokatto?

Korkokatto on pankkien kauppaama tuote, jossa tietyllä summalla voi ostaa varmuuden siitä, että vaihtuvaan viitekorkoon sidotun lainan korko ei nouse sovittua tasoa ylemmäksi.

Tällä hetkellä alhainen korkotaso on suotuisa velallisille, mutta entä tulevaisuudessa? Kannattaako maksaa siitä, että oman lainan korko ei nouse yli sovitun?

Jaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kannattaako asuntolainan korkokatto?

pena

juu ei

jope5

ei ni

kompro-missi

Riskin voi myös hajauttaa siten, että sitoo vaikka puolet lainasta kiinteään ja puolet vaihtuvaan korkoon. Jos vaikka kiinteä korko on 4 %, niin vaihtuvan koron ollessa 1 % sinun korkosi on 2.5 %. Vaihtuvan koron ollessa 8 % sinun korkosi on 6 %. Suojaa aika hyvin koron nousulta, mutta tulee halvemmaksi kuin koko lainan sitominen kiinteään, tai korkokaton ottaminen.

Velallinen

Jos kiinteäkorko on itselle sopiva, niin miksikäs ei. Ei ainakaan tarvitse mietiskellä, eikä seurata koronnousuja moneen vuoteen. Ikäviä yllätyksiä ei pääse tulemaan ja talous on kokoajan balanssissa.

Turha Uutinen

Kannattaa.

Silakka

Onko kukaan ottanut huomioon mahdollisen verovähennysoikeuden laskelmissa? Vaikuttaa yllättävän paljon loppusummaan.

Manna

Mielenkiintoista, mitä Silakka tarkoitat?
Onko epätaloudellista veroväh.oikeuden kannalta ottaa lainalleen korkokatto, vaiko juuri toisinpäin?
Tiedosta olisin kiitollinen, lainani korkokatto päättyy vuoden kuluttua, silloin on siis ajateltava taas asiaa uudelleen.

Lainan korkokatto

Kyllä jossain tilanteessa kannattaa, mutta ei tällä hetkellä. http://www.uusilaina.fi lainalaskureiden avulla saa tarkan kuvan, milloin korko alkaa toden teolla syömään lainaa. Nyt lainojen korot on alhaalla ja vielä useita vuosia eteenkin päin tämän hetken ennusteiden mukaan. Kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla toinen ja kannattaa korkokatto ottaa lainalle.

Lainaa

Asuntolainojen, kulutusluottojen ja muiden lainojen vertailu ja info sivusto http://www.vertaalaina.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa lainoihin liittyen.

Säästöön

Minulle yritettiin myydä 2000 euron hintaista korkokattoa, joka olisi mennyt taivaan tuuliin. Mielestäni parempi tapa on säästää samalla erilliselle säästötilille tai muihin sijoituksiin, josta saa sitten tarpeen tullen rahaa.

Kohta voi kyllä tarvita ensimmäiseen asuntolainaa erillistä kulutusluottoa, jos rahavakuuksia aletaan vaatimaan http://www.kulutusluottoja.fi/ Nyt nuoret saattavat ottaa ensimmäisen asuntolainan 100 % velalla, kun esim. vanhempien asunto vakuutena.

Vieras

Minä olen etsinyt 3000 euron luottoa myöntäviä yrityksiä ja tein hakemuksia verkosta löytämiini yrityksiin. Löysin googlella sivuja joissa on listattuna parhaita valintoja ja http://kulutusluottovertailu.info sivulla törmäsin Halenslainaan josta sai lainaa kolme tonnia ilman turhia paperisotia. Korkokattoja ei ole mutta lainassa on kiinteä korko. Tätä suosittelen.

Aaron

Korkokatto kannattaa kyllä useimmiten, sillä muuten voi käydä kuten eräälle kaverilleni, joka joutui lainaamaan rahaa, pystyäkseen hoitamaan lainansa, ennen kuin sai vaihdettua pienempään asuntoon. Tämä oli tosin vuonna 2007, mutta eivät ne korot pysy alhalla ikuisuusksia. Nykyään muuten löytyy edellisten lisäksi esim http://www.kulutusluottoja.com/kulutusluottovertailu/ joka myös auttaa lainojen kohtuullistamisessa.

Voi

Nämä vertailut ovat kyllä erittäin hyvä tapa varmistautua siitä, että löytää varmasti sen itselle halvimman lainan. Korkokatto on tällä hetkellä alle 2000e lainoissa ilmeisesti 51%, mutta näissä isommissa lainoissa täytyy asian kanssa olla hyvin tarkkana. Tässä esimerkkejä http://www.taloussuomi.fi/lainat-ja-vipit/lainaa-10000e

HannaJ

Onhan siinä omanlaisensa turva siinä korkokatossa, mutta nykyisessä taloustilanteessa se ei vaikuta kauhean kannattavalta valinnalta. Ennemmin ehkä kannattaa harkita esimerkiksi 12kk euriboria, joka suojelee lyhytaikaisilta koron piikeiltä. Mutta jos on varaa maksaa hieman enemmän lainan korkooon, niin eihän siitä korkokatosta varmasti haittaa ole! Eikä myöskään lainojen vertailusta! http://www.talouteni.fi/laina Tuolta löytyy tietoa erilaisita lainamuodoista, joita muunmuassa voi harkita asuntolainan sijaan (esimerkiksi takuuvuokraa varten, jos haluaa vuokrata talon ostamisen sijaan)

Lalli

Ei kannata tämän hetkisessä tilanteessa todellakaan, kuten yllä jo osuvasti mainittiin. Kannattaa tutustua tarkemmin asiaan esimerkiksi osoitteessa http://hetilainaa24.fi ja päättää minkälainen laina on itselle se sopivin. Nykyään erilaisia lainatuotteita on niin pirusti, pikalainaa, joustoluttoa, käyttöluottoa… jokaiselle jotakin ja niin edelleen. Ei muuta kuin onnea sopivan lainan etsintään edullisella korolla.

korkokatto

Nythän noihin kulutusluottoihin tosiaan tuli tuo korkokatto, eli luotot ovat turvallisempia ja edullisempia kuluttajille. Kannattaa myös siis kilpailuttaa aiemmat lainat, silla saatat säästää rahaa alempien korkojen ja kulujen vuoksi. Itse katsoin todella hyviä laina vaihtoehtoja täältä: https://morebanker.fi/lainaa

Messengeri1

Vaikka korkokatto on astunut voimaan on 20% korko silti vielä melko kova. Kannattaa aina kilpailuttaa omat lainatarjoukset ja katsoa saako lainaa alle 20 pinnan, jos ei niin hakee myöhemmin tai muulta palveluntarjoajalta. Itse koitin https://vertaakorkoja.fi/lainaa/ palvelua ja sainkin alta 15 pinnan.

late

Joo kilpailuttaminen kannattaa kyllä aina, hyviä muita vinkkejä löysin täältä sivulta https://lainaanetist.com/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.