Talous

Kotiliesi kysyy: Millaisia kokemuksia sinulla on luottokorteista?

Oletko luottokorttikierteessä, vai käytätkö luottoa vain äkillisen rahantarpeen iskiessä?

Onko sinulla luottokortti? Miksi, ja kuinka monta? Kuinka käytät luottoa, kaikkien ostosten maksamiseen vai ainoastaan suurimpien? Maksatko heti laskun koko summan, vai ainoastaan osan siitä? Oletko kierteessä, jossa käytät tulosi ”etukäteen”? Tiedätkö luottokorttisi luoton todellisen koron?

Onko luottokorttien käyttö aiheuttanut sinulle tai läheisillesi ongelmia? Minkälaisia? Koetko olevasi riippuvainen luottokortistasi, vai pärjäisitkö ilman?

Entä pelkäätkö käyttää luottokorttiasi internetissä tai ulkomailla?

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Millaisia kokemuksia sinulla on luottokorteista?

Niini

En kayta luottoa – enka usko, etta turvaudun siihen tulevaisuudessakaan.

Olen opiskelija ja rahat ovat aina tiukassa. Tasta syysta kaytan vain sen, mita tiedan todella omistavani. Lisaksi olen hyvin tarkka sopimuksista, joita solmin, ja koska luottokorttisopimusket ovat mielestani vahintaankin epaselvia, en ole niihin mukaan lahtenyt.

Korttimaksuihin kaytan pankin Visa Electron-korttia ja ulkomailla asuessani avasin paikalliseen pankkiin tilin lisamaksujen valttamiseksi. Ulkomailla kaytin Visa Electronin lisaksi paikallisen pankin Visa Debit-korttia

Olen hyvin tarkka rahoistani ja nakemykseni mukaan on myos moni muu sukupolveni edustaja. Vaikka pikavipit ja muut rahaongelmat paistattelevat mediassa harva se paiva ja ovat osa monen ahdinkoa, loytyy keskuudestamme viela tarkkojakin rahankayttajia.

Raha-asioiden hoito on pitkalti tunnejuttu. Tasta syysta on vaikeaa auttaa ja kertoa omista toimivista ideoista muille, erityisesti sellaisille, jotka vinkkeja ehka kaipaisivat.

tyttö -63

ei ole ennen ollut luottokorttia,nyt olen hankkimassa ensimmäistä luottokorttia,enkä usko että,luottopuolella tapahtuu isompia muutoksia. Tähän asti olen tullut toimeen ilman luottokorttia.osamaksulla olen ostanut isompia kodinkoneita ja ostoksia,jotka on voinut maksaa kk erissä. Visa elektron on ollut käytössä tähän asti ja hyvin on tullut toimeen.Sen sijaan bonus-ja plussa yms.kortteja on monia.

Pirpana81

Omistan visa-kortin ja visa electron-kortin.. Visa-korttia käytän TODELLA harvoin, pyrin siihen ettei luottoa tulisi käytettyä.. Aina välillä, kuitenkin on tullut käytettyä ja sitten jälkikäteenhän niitä maksellaan pois.. Muutamaan kertaan olen maksanut kortin luoton kokonaan pois ja ajatellut, että luovun kortista mutta pankissa on oltu sitä mieltä ettei kortista kannata enää tämän ikäisenä luopua ja kun siinä on se ’pankkikortti’-puolikin..
Itse käytän mielummin visa electron-korttia, kuin ’pankkikorttia’ koska visa electronia käyttäessä tiedän tasantarkkaan, ettei yli ’höyläämiseen’ ole mahdollisuutta ja että ostoksista menee pankkitililtäni heti katevaraus..
En ymmärrä miksi pankki ei suosittele kaikille pelkästään visa electronia – kortti on loistava keksintö.. Nuorille ja vanhemmillekin, tiedän monia ikäisiäni joilla on useampikin luottokortti ja kaikki kortit ’viilattu’ miinukselle!!
Enkä ymmärrä luottokorttien, pikavippien jatkuvaa mainostamista – niin kuin ne nyt toisivat ihmisille hyvää elämään – päin vastoin!! Suurinosa ihmisistä ei pysty vastustamaan kiusauksia ja elävät yli varojensa!!

ison perheen äiti

Jouduimme leikkaamaan kaikki luottokortit kahtia ja nyt maksamme kärsivällisesti kaikki luottokorttivelat pois. Taloudenpito vaatii nyt paljon suunnittelua ja harkintaa, jotta rahat riittävät välttämättömiin menoihin. Elämää ei voi rakentaa olemattoman rahan varaan.
Olisi oikein hyvä, jos alun alkaen pystyisi elämään tyystin ilman luottokortteja ja rahoittamaan suuret yllätysmenot säästöillä.

Käytännän tarpeeseen

En omista yhtään luottokorttia. Aiemmin ei ole ollut tarvetta, mutta nyt olen alkanut harkitsemaan luottokortin hankintaa, sillä monet ulkomaiset nettikaupat vastaanottavat maksusuoritukset usein vain luottokorttimaksuna. Samoin monet ulkomaiset hotellit vaativat maksua luottokortilla. Siispä käytännön syistä luottokortti voisi olla kätevä, mutta velkaahan sillä ei tarvitse ottaa. Vaihtoehtona tavalliselle Visalle voisi ollakin Visa debit, mutta pitänee odotella, että sen toimintaa tukevat maksupäätteet lisääntyisivät kaupoissa.

Visa vinkuu

Perheessämme kaikki ostokset tehdään visalla. Ruoka, bensa, kodin hankinnat. Laskulta näkee mitä on ostettu mistäkin ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivänä, ei osamaksuina. Harva tulee ajatelleeksi, että useihin luottokortteihin sisältyy vakuutuksia, esim. Nordean visassa on kodinturvavakuutus. Jos olen visalla maksanut esim. 100 euron arvoisen kodinkoneen, joka hajoaa jo vuoden kuluttua, vakuutus korvaa tuotteen.Monissa luottokorteissa saattaa olla myös esim. matkavakuutus. Luottokortti myös suojaa ostajaa: jos ostat matkan ja matkanjärjestäjä menee konkurssiin tai tilaat sohvan, joka ei ikinä saavu, et menetä rahojasi. Samoin yli 40 euron verkko-ostokset on käyttämässäni pankissa suojattu, jos tavara olisi rikki tai ei koskaan saapuisikaan perille. Luottokortteja on turha kauhistella, jos osaa elää tulojensa mukaan. Luottotilille voi siirtää jatkuvasti rahaa pankkitilitään ostojen mukaan, jos tuntuu pahalta ”olla velkaa”. Matkustellessa luottokortti alkaa olla välttämätön. Jopa kotimaan hotelleissaa saatetaan pyytää kortin tiedot sisäänkirjautumisen yhteydessä.

reettaisabella

Luottokortti voi olla hyvä apuna silloin, kun joutuu tekemään yllättävän ostoksen, joka on myös tarpeellinen. Ruokaa, vaatteita ja muita kulutustavaroita en osta luotolla.

järki käyttöön

Minulla on ihan hyviä kokemuksia luottokortista. Sen luottotoiminto on hyvä olla olemassa, mutta itse päätän käytänkö sitä.
Kun on tietoinen taloudestaan ja osaa rajata ostokset siihen, mitä on suunnitellut, luottokortti on arkipäiväinen asia, kaiken muun ohessa. En pidä sitä jotenkin erikoisena asiana enää.

Maami

Pelkkiä hyviä kokemuksia. Luotto-ominaisuus on kortissani vain varmuuden vuoksi,mitä en ole vielä kertaakaan joutunut käyttämään.

Pirjo

Olen 50-vuotias ja aina käyttänyt luottokorttia. Jo parikymppisenä Luottokunta-korttia (onko nimi oikein?) ja kun se muuttui niin sen jälkeen Visaa. Maksan työpaikkaruokailun käteisellä kaikki muut kortilla. Tiedän tasan tarkkaan mitä olen kuluttanut kuukauden aikana – tilanteen voin tarkistaa nettipankistani. Suuremmat ostot siirrän kuukauden viimeiseltä viikolta seuraavan kuukauden alkuun ja niin rahat kasvavat korkoa minun tililläni yhden kuukauden pidempään. Lisäksi Visan kuukausittainen lasku on pätevä kuluttajansuojakysymyksissä. Tuotepalautuksen/valituksen voi tehdä vaikkei kuittia olisikaan kun on kuukausilasku. Myös varsinainen tiliote on ihanan yksinkertainen koska siinä ei ole kuin asumiskustannuksista tulevat kulut, lehtimaksut ja joku muu satunnainen. Kaikki muu pikkusälä on luottokorttilaskussa.

täti vuosimallia -50

Omistan Visa credit/debit kortin. Luottotoimintoa en ole käyttänyt. Joten en myöskään ole kierteessä!

Ei vara venettä kaada

Luottokortia olen pitänyt matkoilla varalla, jos tulee yllättäviä kustannuksia. Muuten en osta luotolla.

Nälkä

Olen kierteessä ja elän palkkani etukäteen. Käytän luottokortteja elämiseen, maksan ruoat jne kuluvat menot. Kun palkkapäivä koittaa maksan viulut ja jatkan samaan malliin. En tiedä, miten saisin menon katkaistua? Tykkään tästä ”elintasomahdollisuudesta”.

ini

Tarvitsen visaa vain lentolippujen ostamiseen verkon kautta, enkä silloinkaan tarvitse kortin luotto-ominaisuutta.

syklaami

Minulla on visa,käytän sitä aina joskus. matkoilla se ainakin on tarpeen. Ei se minusta ole sen kummempi, kuin joku muukaan maksu tapa. Raha asiat ovat täysin hallinnassa.

Ei kulutusluottoa

Mielummin luottokortti kuin kallis kulutusluotto. Täältä http://www.kulutusluottovertailu.net kyllä näkee, että missä hinnassa raha on, jos joutuu useammin ottamaan luottoa. Visan luotossa on sekin hyvä puoli, että siihen sisältyy vakuutus. Erityisesti ulkomailta ostettaessa maksan aina Visan puolelta.

Luottokorteista

Yllättävän vähän noita eri luottokortti firmoja loppujen lopuksi on. Aiemmin jotein olen ajatellut, että joka pankillahan on oma Visansa, mutta Visa on käytännössä yritys joka tarjoaa omaa lainapalveluaan muille ja muut pankit hyödyntävät sitten sitä. Uusilainassa oli hyvä artikkeli luottokorteista http://www.uusilaina.fi/luottokortit/. Periaatteessa Visan, MasterCardin, American Express ja Diners Club luottokorttien etu on siinä, että ne on rakentaneet maailman laajusen verkoston mitä sitten pystyyvät tarjoamaan pankeille, jotka puolestaan tarjoaa sitä meille kulutajille. Aika mielenkiintoinen konsepti. Ja koska kuluttajia on paljon, riittää että Visa tai muu noista neljästä saa pienen siivun joko noston tai maksun yhteydessä ja sillä pärjää hienosti. Käyttäjän kannalta myös erittäin hyvä, sillä luottokortit toimivat järjestään lähes kaikissa maissa ja se helpottaa entisestään matkustamista. Ei tarvitse käydä käteistä nostamassa pankista.

Prepaid

Itselläni ei varsinaista luottokorttia ole koskaan ollut, mutta sellaisen hankinta nousi ajankohtaiseksi, kun aloin tehdä ostoksia ulkomaisista verkkokaupoista. Niiden maksutapoja ovat useimmiten luottokortti ja PayPal. Ihka oikean luottokortin sijaan otin kuitenkin ailahtelevaisten tulojeni takia pankin neuvomana MasterCard Prepaid -kortin, joka näkyy verkkokaupoissa luottokorttina, siinä on jopa takana se 3-numeroinen turvakoodi, CVV. Sillä voin ostella sen verran kuin kortilla kulloinkin on rahaa, luotolla ei. Ennen kuin itse siis haet luottokorttia suosittelen lukemaan sivustolta http://luottokorttivertailu.com/ yleistä tietoa luottokorttien saannista, myöntäjistä ja turvaohjeista.

liepo

Luottokortti on kätevä olla lompakossa ja sillä pidän ainakin huolen, että ei tarvitse milloinkaan päätyä ottamaan kalliita yksittäisiä pikalainoja tai luottotilejä, joita markkinoidaan ”virtuaalisina luottokortteina”. Luottokorttiin verrattuna niiden korko on todellisuudessa ihan kuin eri planeetalta. Luottokortin saaminen oli aikaisemmin itselle ongelma, mutta nyt uusien helposti netistä tilattavien luottokorttien ansiosta, olen vihdoin pystynyt hankkimaan oman sellaisen. Opiskelijana tilanne oli aikaisemmin välillä taloudellisesti tukala, muuta siitä selvittiin ”makaroonikuurilla”. Itse valitsin Bank Norwegianin luottokortin 4000 euron luottorajalla täältä http://www.talouteen.com/valitse-paras-luottokortti-vertailusta/. Korttiin saa aina kuusi viikkkoa korotonta maksuaikaa ja muitakin etuja löytyy. Erityisesti sen helppo saatavuus oli yllättävää.

Juhani

Luottokortin hyöty on selvä: maksuille saa yleisimmin luottoa keskimäärin 45 päivää ja erikseen sopimalla pidemmänkin ajan. Digiajan luottokorttina voi käyttää luottotiliä, jolta voi maksaa laskut yhdestä paikasta ja näin helposti hallita rahankäyttöään. Luottotilien suurin luottoraja on 10.000€ ja heti kun olet lyhentänyt velkaa, sinulla on taas sama summa käytössäsi. Luottotiliä moni kutsuukin sähköiseksi luottokortiksi! Lue lisää: http://www.lainaanopeasti.biz/

marko

Luottokorttien kanssa saattaa helposti joutua ongelmiin, sillä niiden korot on aina suhteellisen korkeat.
Mun mielestä on parempi hakea edullinen ja varma laina silloin kun sitä todella tarvitsee. Tuota jatkuvaa luottoa kun on liian helppo käyttää. Viimeksi haín luottokorttia edullisemman lainan https://www.varmalaina.fi/ palvelusta, joka kilpailutti puolestani yli 15 pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Mauno

Itselläni on myös monta luottokorttia, mutta aina kun teen jonkun isomman hankinnan käytän siihen kulutusluottoa, sillä sitä on mielestäni helpompi hallinnoida. Kuukausilyhennyksetkin menevät selkeämmin ja näkee paljon luottoa jäljellä. Lisäksi kilpailun kovennettua kulutusluoton voi saada luottokorttia halvemmalla. Itse olen usein käyttän sivua https://www.lainoja.fi kun olen vertaillut kulutusluottoja.

Reija3

Itselläkin on oma luottokortti + työn puolesta yksi kortti. Aika usein korttia tulee käytettyä, kun saan bonusta jokaisesta ostoksesta. Voi sitten näillä pisteillä maksaa osan lentomatkasta. Nettiostokset menee myös luottokortin kautta. Löysin oman luottokortin https://lainaneuvos.fi/ palvelusta.

Risto

Minulla ei ole kokemusta luottokorteista, mutta apua pikaiseen rahan tarpeeseen olen löytänyt https://www.nordicluotto.fi/ joka vertaili useita lainan- ja luotontarjoajia kerralla

Jomppa

En käytä luottokorttia yksinkertaisesti siksi, että se voi kadota matkoilla tai joutua varkaan kynsiin.
Käytän myös matkoilla luottotiliä, jolta nostan rahaa omalle tilille. Kätevä kuin mikä ja turvallinen. Saldo voin maksaa omaan tahtiin pois. Löytyy myös luottotili, jota ei tarvitse lyhentää ollenkaan, maksaa vain koron ja kulut. Jos lyhentää, voi valita lyhennyssumman itse.
Katso: https://www.borrow.fi/luottotili/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.