Talous

Mistä olet valmis luopumaan energiansäästön vuoksi?

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii toimia sekä valtio- että yksilötasolla. Mistä sinä olet valmis luopumaan säästääksesi energiaa?

1970-luvun energiakriisi on osalla väestöstä vielä tuoreessa muistissa. Silloin yhteiskunnassa määrättiin säästötoimenpiteitä katuvalaistuksen vähentämisestä liiketilojen sisälämpötilojen säätelyyn.

Paineet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen kasvavat jatkuvasti, ja samalla bensiinin ja ruoan hinnat ovat nousseet nopeasti. Monilla paikkakunnilla esimerkiksi yksityisautoilusta luopuminen on kuitenkin mahdotonta, koska korvaavaa joukkoliikennettä ei vain ole tarjolla.

Oletko sinä vähentänyt autoilua, miettinyt energiatehokasta rakentamista tai säästänyt kotona sähköä?

Mistä sinä olet valmis luopumaan, jos energian säästämiseksi vaaditaan yhä jyrkempiä ja rajumpia keinoja? Missä kulkee sinun rajasi – yksityisautoilussa vai lomamatkoissa?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mistä olet valmis luopumaan energiansäästön vuoksi?

yritän edes

Auton olen jo jättänyt kokonaan pois. Lämmityksessäkin olen säästäväinen. Ruokaostoksissa pitäisi suosia enemmän lähiruokaa, mutta hinta on tosi korkea. Ruoan suhteen pitäisi vielä tsempata… ja varmaan monessa muussakin pienessä asiassa.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu…

Monellakin energiansäästökeinolla varmasti voi osaltaan hidastaa ilmaston lämpenenmistä. On kuitenkin muistettava, että maapallolla on aina ollut lämpimämpiä ja kylmempiä aikakausia joilla ei ole mitään yhteyttä ihmisen toiminnan kanssa. Ja jos nyt olisi lähestymässä seuraava jääkausi kolmikilometrisine jäätiköineen, niin eiköhän vain ihmset yrittäisi lisätä kasvihuonekaasupäästöjään eikä kukaan olisi huolissaan märehtijöiden kaasupäästöistä. Ja sukupuutto voi tulla ihmiselle yhtä hyvin kuin muillekin eliöille. Yritän vain sanoa, että kaikesta viisaudestaan huolimatta ihminen ei ihan kaikille asioille sit kuitenkaan mahda mitään.

pippa

lopetan lomalennot jamuutenkin matkustan taloudellisemmin kotimaassa.

JaneM

Itse olen vaihtamassa erittäin runsas kulutuksista autoani pieniruokaisempaan, täällä maalla kun ei pärjää ilman autoa. Muutenkin ajan harkiten en tuhlaa bensaa. harkitsen tarkkaan mitä ostan kaupasta. ja sähkön käyttöäni tarkkailen.

Naismaajussi

Sähkön käyttöä olen vähentänyt keittämällä ruokia puuliedellä ja leivinuuniinkin tulee laitettua uuniruokia, sähköuuni kun on oikea syöppö. Siirryimme öljystä hakelämmitykseen. Asun työpaikallani, joten päivittäinen työmatkaliikenne jää pois. Palveluihin on matkaa lähes 20 km, mutta autolla asioita hoidetaan sitten vain 1-2 kertaa viikossa ja monta asiaa saman tien. Kylällämme ei ole katuvaloja ja toivottavasti ei tulekaan, se vasta olisi haaskausta valaista talvityhjiä teitä ja kesällä näkee liikkua mökkiläiset ja paikalliset ilman lisävalaistusta.

synnöve 47

lentomatkailu loppunut, työmatkat bussilla,hankintoja kirpputorilta, ravinnoksi metsän ja oman maan tuotteita,ruoka tehdään lähiaineksista itse.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.