Talous

Miten tienata kirpputorilla? – 3 vinkkiä, joiden avulla teet rahaa kirppistelyllä

Elisa Tikkanen paljastaa kirjassa Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla, miten kirppistelyllä voi löydä rahoiksi. Poimi talteen Elisan parhaat kirpputorivinkit!

Uutuuskirjassa Kirpputorien kuningatar Elisa Tikkanen kertoo, miten kirpputorilla voi tienata. Yksinkertaisuudessaan se onnistuu noudattamalla kolmiportaista järjestystä: opettele tunnistamaan design väärennöksistä, osta kirpputoreilta aarteita halvalla ja myy arvokkaat tuotteet todellisilla hinnoilla netissä tai kirpputoreilla. Myös omasta vaatekaapista löytyvillä arvovaatteilla voi lyödä rahoiksi!

Näillä vinkeillä menestyt kirpputoritoiminnalla varmasti!

Lue myös: Näin säästät puskurirahaston pahan päivän varalle

1. Opettele tunnistamaan design-tuotteet väärennöksistä

Jotta voi tienata kirpputoreilla, on opittava Elisa Tikkasen mukaan tunnistamaan ne esineet, joiden jälleenmyyntiarvo on merkittävä. Tällaisia ovat useimmiten design-tuotteet, joista maksetaan käytettynäkin hyviä hintoja.

Mutta kuinka designin tunnistaa väärennöksistä? Tuotteen aitoutta voi lähteä selvittämään esimerkiksi tutkailemalla erilaisia nettisivuja, videoita ja blogeja, joissa autetaan tunnistamaan jäljitelmät aidoista.

Elisa Tikkasen parhaat vinkit aitouden varmistamiseen:

  1. Jos mahdollista, kysy tuotteen myyjältä lisätietoa tuotteesta. Mistä hän tietää, että tuote on aito?
  2. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Väärennetyssä tuotteessa nimenomaan yksityiskohdat ovat usein pielessä: muotoilu tai valmistajan logo on vain melkein oikea. Väärennöksissä myös usein sekoitetaan eri merkkivaatteiden tunnusmerkkejä.
  3. Tarkista tuotteen sarjanumero. Useimmista merkkilaukuista pitäisi löytyä sellainen. Joissakin design-tuotteissa voi olla myös aitouden todistava hologrammi.
  4. Opettele tunnistamaan laatu. Laatuvaatteen kangas ei nukkaannu, värit eivät haalistu vuosien aikana eivätkä saumat ala repsottaa. Aidossa design-tuotteessa ei myöskään ole valmistettu yksityiskohtia tekonahasta tai halvasta ja kevyestä metallista.

Lue myös: Helsingin parhaat vintage-liikkeet – 10 puotia, joissa on pakko käydä!

miten tienata kirpputorilla, tienata kirpputorilla, kirpputori, kirppis, tietaaminen, raha, ansaita, rikastua

2. Pengo parhailla kirpputoreilla

Jos kirppistelyllä haluaa tienata, kannattaa omien tavaroiden lisäksi myös myydä kirpputoreilta huokealla hinnalla ostettuja design-tuotteita. Elisa Tikkasen mukaan tarkkasilmäinen löytää helposti esineitä, jotka joku muu myy liian halvalla ja joista voi todellisuudessa saada paljon paremman hinnan.

Tikkasen mukaan kirpputorilla onnistuu tekemään löytöjä, kun ei etsi mitään tiettyä, vaan pitää silmät avoinna. Sellaisiin myyntipöytiin, joissa myydään muovista ja polyesteristä valmistettuja esineitä, ei kannata tuhlata aikaa. Materiaaleista voi nopeasti päätellä, että myyjä ei panosta laatuun hankintoja tehdessään.

Sen sijaan kannattaa suunnata pöytiin, joissa on paljon vanhalta vaikuttavaa tavaraa. Menneinä vuosikymmeninä osattiin panostaa juuri laatuun.

Tikkanen kehottaa myös suuntaamaan pienten paikkakuntien kirpputoreille, sillä niillä voi tehdä hyviä löytöjä. Kirpputoreilta kannattaa yrittää löytää erityisesti merkkikenkiä, laadukkaita silkkihuiveja sekä arvokkaita brändituotteita.

Elisa Tikkasen mielestä Suomen parhaat kirpparit ovat:

Lue myös: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

miten tienata kirpputorilla, tienata kirpputorilla, kirpputori, kirppis, tietaaminen, raha, ansaita, rikastua

3. Laita tuotteet myyntiin

Kun myytävät tuotteet on löydetty oman kodin nurkista ja kirpputorien kätköistä, on aika laittaa aarteet myyntiin. Jos on tarkoitus tienata kirpputorilla, kannattaa myyntipaikan miettimiseen käyttää hetki aikaa. Minkä väylän kautta tuote menee kaupaksi parhaalla hinta–vaivannäkö-suhteella?

Itsepalvelukirpputorille kannattaa viedä myyntiin tuotteita silloin, kun pöydän saa helposti täytettyä tavaralla ja on tarkoitus myydä paljon huokeilla hinnoilla. Netissä sen sijaan kannattaa myydä yksittäisiä merkkituotteita, joista voi pyytää korkeampaa hintaa.

Verkossa myyminen on helppoa, kun ottaa avuksi parhaat sovellukset kirppistelyyn. Esimerkiksi kansainvälinen Vestiaire Collective on hyvä paikka luksusvaatteiden myymiseen.

Elisa Tikkasen vinkit kirpputorilla myymiseen:

  1. Huolla tuote ennen myyntiä. Kun napit ovat paikoillaan ja tuote on pesty, se näyttää houkuttelevammalta, ja siitä saa pyydettyä paremman hinnan.
  2. Kun myyt itsepalvelukirpputorilla, muista huolehtia pöydän siisteydestä. Älä kiinnitä hintalappua siten, että se jollakin tavoin vauroittaa myytävää tuotetta laskien sen arvoa.
  3. Kun myyt verkossa, ota tuotteista laadukkaat valokuvat mieluiten luonnonvalossa ja valkoista taustaa vasten. Kun tuote näyttää kuvassa hyvältä, siitä kiinnostutaan herkemmin.
  4. Älä koskaan myy eteenpäin design-tuotetta, jonka aitoutta epäilet. Väärennettyjä tuotteita myyvän henkilön nimi loataan nopeasti keskustelupalstoilla.
  5. Jos tavoitteesi on tehdä tuottoa, kiinnitä huomiota kirppistelyn kuluihin: itsepalvelukirpputorilla pöytävuokra syö tuloja, verkossa myytäessä postituskulut voivat tulla yllättävänkin kalliiksi, mikäli ne jäävät myyjän maksettavaksi. Vertaile ja etsi itsellesi sopivimmat myyntikanavat.

Lue myös: Ethän jättänyt näitä tekemättä? 5 asiaa, jotka uudelle vaatteelle kannattaa tehdä, ennen kuin otat vaatteen käyttöön

Lähde: Elisa Tikkanen: Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla (Atena 2018)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten tienata kirpputorilla? – 3 vinkkiä, joiden avulla teet rahaa kirppistelyllä

Oliver

Ennen internetin yleistymistä oli helppo löytää desing-tuotteita pilkkahinnalla. Nykyään ihmiset ovat tietoisia myymistään tuotteista ja niiden hinnoista. Monet ihmiset hinnoittelevat tuotetteitansa ylihintaisiksi esim. Iittalan kartio juomalasi voi maksaa kirpparilla enemmän kuin kaupasta uutena ostettaessa. Lisäksi ostajat ovat tuleet hintatietoisimmiksi ja vaativimmiksi esim. vanhoissa (käyttöastioissa) oletettaan tarrojen olevan paikallaan. Kirpputorien tarkoitus on ollut myydä ja ostaa halvalla tarvaraa/tuotteteita. Mutta tätä se ei enää ole, lisäksi myynnissä on ns. Kiina muovitavaraa. Pöytävuokrat ovat pienilläkin paikkakunnilla korkeat, netissä on taas ostajia sekä myyjiä, jotka huijaavat.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.