Talous

Oletko törmännyt netissä vastaavaan? Lue kirppis- ja kierrätysryhmien uskomattomimmat tarinat

Kaupanteko internetin kirpputoreilla ja kierrätysryhmissä voi aiheuttaa kaikkea harmaista hiuksista naurujuonteisiin. Tavarasta eroon pääseminen vaati muun muassa käteistä, sukupuolten välisen eron selättämistä sekä pitkää pinnaa.

Internetin kirpputorisivustot ja kierrätysryhmät keräävät kansan ruutujen ääreen. Ei siis ihme, että mukaan mahtuu monenlaista persoonaa. Nämä tarinat naurattavat ja saavat pudistelemaan päätä.

Ostaja keräsi omansa takaisin

”Mieheni myi nettikirppiksellä yhden Vuoden peli -kilpailun ehdokaspelin. Olemme Vuoden perhepeli -kilpailun raadissa ja saimme pelin sitä kautta. Peli osoittautui huonoksi: se oli matemaattinen, todella vaikea ja lapsiperhekohderyhmälle sopimaton. Saimme sen kuitenkin myytyä, ja tullessaan hakemaan peliä ostaja kysyi, mistä ihmeestä olemme saaneet tämän prototyypin käsiimme. Hän oli pelin keksijä, joka tuli hakemaan puutteelliseksi osoittautuneen pelin pois markkinoilta.”

Aina kannattaa kokeilla

”Soittimista kiinnostuneet taiteilijasielut ovat omaa luokkaansa. He haluavat tulla kokeilemaan vaikkapa rumpuja, viipyvät pitkään, innostuvat ja ihmettelevät. Lopuksi, perusteellisten keskustelujen jälkeen, he toteavat, että hieno peli mutta juuri nyt ei ole rahaa. Osa ehdottaa maksavansa tonnin soittimen osamaksulla, esimerkiksi 50 eurolla kuussa.”

Maksu vain käteisellä

”Kuljetin kerran myymäni kaapin superfood-henkiselle rouvalle, joka tarjosi osaa hinnasta siemeninä ja pähkinöinä.”

Ylläpitäjä paimentaa Facebookin kierrätysryhmää

”Ylläpitäjän riesana ovat niin sanotut hupivarailijat. Henkilöistä, jotka latelevat varauksia ilmoitusten perään ilman oikeita ostoaikeita, on harmia sekä myyjille että oikeille ostajille. Jossain vaiheessa hupivarailija saa porttikiellon, mutta asia ei yleensä jää siihen. Hän kirjautuu Facebookiin uudella tekaistulla nimellä ja aloittaa varailun uudestaan.”

Sukupuolten välinen ero käy ilmi kaupanteossa

”Kun laitan tavaran myyntiin nettikirppikselle, miehet viestittävät ytimekkäästi: Onko sinulla vielä tämä? Ja sen jälkeen pyytävät tilinumeroa ja maksavat tavaran postituskuluineen tinkimättä. Tai hakevat tavaran sovittuna aikana ja lyövät rahat kouraan. Olen tehnyt kymmeniä kauppoja miesostajien kanssa näin, ilman turhia puheita tai säätöjä.

Naiset taas aloittavat sähköpostipommittamisen. Kymmenissä viesteissä kysytään yksityiskohtaisesti ja moneen kertaan nekin tiedot, jotka ilmoituksessa kerrotaan. Vaaditaan lisäkuvia, tingitään ja varataan tavara alustavasti. Tähän saattaa kulua päiväkausia. Lopulta varaus perutaan tai tavaraa ei tulla ikinä hakemaan.”

Tarinat kerätty Kotilieden toimituksen tuttavapiiristä.

Mikä on sinun ikimuistoisin kirppiskokemuksesi? Paljasta ja kommentoi!

Lue myös jutut:

Älä tee näitä virheitä netissä – näin vältät huijatuksi tulemisen Juomalasi ei kuulu lasinkeräykseen eikä vaate roskikseen – tiesitkö nämä yllättävät asiat kierrätyksestä? Nämä ovat Helsingin parhaat kirpputorit – Silkkimekko 4 euroa ja nahkahousut 3 euroa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oletko törmännyt netissä vastaavaan? Lue kirppis- ja kierrätysryhmien uskomattomimmat tarinat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.