Ihmiset Tilaajille

­Tove-elokuvan tähti Alma Pöysti haki apua hahmoterapiasta, jotta pitäisi burnout-mörön loitolla 

Kun Alma Pöysti aloitteli uraansa näyttelijänä, hän ei ollut aivan ummikko. Iso­vanhempiaan Lasse Pöystiä ja Birgitta Ulfssonia seuraamalla hän oli jo oppinut erään olennaisen asian näyttelijän työstä.

Viisivuotiasta Alma Pöystiä jännitti. Perheen kotiin Helsingin Laajasaloon oli tulossa odotettuja illallisvieraita, kirjailija Tove Jansson ja hänen naisystävänsä Tuulikki Pietilä. Alma oli kahlannut kaikki muumikirjat moneen kertaan ja opetellut lukemaan niiden avulla. Hän ihaili Tovea suuresti.

Alman vanhemmat, toimittajana Hufvudstadsbladetissa työskennellyt äiti ja teatteriohjaajana tunnettu isä tunsivat Toven ja Tuulikin. Erityisen läheisiä ystäviä nämä olivat kuitenkin Alman isovanhempien, näyttelijä Lasse Pöystin ja näyttelijä Birgitta Ulfssonin kanssa.

Jännitys laukesi nopeasti, kun ­Tove ja Tuulikki saapuivat ja kaivoivat esiin tuliaisensa: pieniä puisia nukkeja, joilla he leikkivät Alman ja hänen pikkuveljensä Oskarin kanssa. Vuosia myöhemmin perheen Roisto-koira söi lelut.

Skarppaa, sanoi isoäiti Birgitta

Tapaaminen jäi Alman ja Toven ainoaksi, mutta isovanhemmat puhuivat Tovesta usein. Siksi Alman oli harkittava tarkkaan, tuliko aihe liian lähelle, kun hänelle tarjottiin pääroolia Svenska Teaternin Tove-näytelmässä vuonna 2017.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.