Ihmiset

Anna: Tuija Pehkonen sai hengenvaarallisen verenmyrkytyksen viime kesänä – "Olen kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle"

Radiotoimittajana ja juontajana tunnetuksi tullut Tuija Pehkonen kertoo Annassa viime vuoden opettaneen nauttimaan hetkestä.

Radiotoimittaja Tuija Pehkonen, 38, kertoo Annassa viime vuoden olleen monella tavalla vaativa ja poikkeuksellinen. Hän oli yksityisyrittäjänä haalinut itselleen kevääksi paljon töitä. Samaan aikaan hän remontoi miehensä lumilautailija Eero Ettalan kanssa uutta kaupunkiasuntoa. Tuija myös odotti toista lastaan.

Taustalla häilyi suru isosta menetyksestä, sillä Tuijan isä nukkui pois keväällä sairastettuaan pitkään. Surusta ja kiireestä huolimatta Tuija uskoi selviävänsä kaikesta. Edes voimakas raskauspahoinvointi ei hidastanut hänen tahtiaan, vaikka se vei pahimmillaan jopa sairaalaan nestetiputukseen.

Kesällä tahti pysähtyi seinään. Tuijalle nousi reilusti ennen lapsen laskettua aikaa korkea kuume, jonka todettiin sairaalassa johtuvan verenmyrkytyksestä. Hänen vointinsa heikkeni nopeasti, minkä myötä lapsi syntyi kiireellisellä sektiolla.

”Sairaalassa viettämämme viikot ovat tähänastisen elämäni pelottavimmat, ja vieläkin aiheesta on vaikea puhua. Olen tosi kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle siitä, että me molemmat olemme hengissä”, kertoo Tuija Annan haastattelussa.

Tuija Pehkonen ei osaa enää pelätä tulevaa

Tuija kertoo lapsena kasvaneensa ajatukseen, että ahkeruus ja sinnikkyys palkitaan. Viime vuosi opetti hänelle, ettei kaikki ole aina itsestä kiinni.

”Opin viime vuonna, että kulman takana voi olla aina odottamassa aivan kauheita asioita. Sairastuin yllättäen ja olin kuolla. Sen jälkeen en osaa enää pelätä tulevaa. Uskon mieluummin, että ihan yhtä suurella todennäköisyydellä kulman takana voi odottaa myös hyviä asioita.”

Tuija kertoo olevansa tällä hetkellä projektikiellossa. Suurten muutosten ja projektien haalimisen sijaan on hyvä keskittyä vain nauttimaan elämästä.

”Olen vihdoin oppinut nauttimaan hetkestä. Haluan säilyttää sen taidon”, kertoo Tuija Annan haastattelussa.

Lue myös Annan juttu: Juontaja Tuija Pehkonen oppi lama-ajan lapsena, että kivat asiat eivät noin vain tipahtele eteen

Juttua on muokattu 21.2.2024 kello 16.31: Otsikossa puhuttiin virheellisesti raskausmyrkytyksestä. Tuija sai oikeasti verenmyrkytyksen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Tuija Pehkonen sai hengenvaarallisen verenmyrkytyksen viime kesänä – "Olen kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.