Ihmiset Tilaajille

Vappu Pimiä haluaa olla Suomen Martha Stewart: ”Aina joku jaksaa itkeä, että en ole kokki”

Tie chat-juontajasta keittokirjailijaksi ja suosituksi tv-kasvoksi on vaatinut Vappu Pimiältä silmittömästi töitä ja palavaa intohimoa – sekä sitkeyttä hetkinä, jolloin kukaan ei uskonut häneen.

Äidiltä saatu paketti oli kova, ihan selvä kirja. Oli jouluaatto ja 10-vuotias Vappu Pimiä rapisteli lahjan auki malttamattomana.

Kääreistä paljastui Mysi Lahtisen Jäniksen jälkiruoka -kirja. Se oli Vapun ensimmäinen ikioma reseptikirja.

Ala-asteikäinen Vappu oli tuttu näky kirjaston keittokirjahyllyllä. Hän kokeili erilaisia ohjeita ja leipoi usein isomumminsa kanssa pullaa. Se oli keltaista ja melkein kuin viineriä, koska siinä oli niin paljon voita.

Ruoanlaittoa rakastanut Vappu alkoi kehitellä omia reseptejään varhain.

”Leikin salaa Kati Nappaa, kun kukaan ei nähnyt. Äitini muistaa myös, että halusin olla kuin Teija Sopanen.

Lue myös: Tällainen on Vappu Pimiän uusi koti – katso videot asunnosta ennen ja jälkeen remontin!

Pimiän perheessä ruoka on aina ollut tärkeä osa arkea, sillä Vapun isä on koulutukseltaan keittiömestari, vaikka onkin tehnyt uransa rakennusalan yrittäjänä. Koko perhe herkutteli esimerkiksi juustoilla, kun Vappu oli ekaluokkalainen ja hänen siskonsa ja veljensä vielä tarhassa. Se oli harvinaista 1980-luvulla, jolloin Suomessa elettiin lihapiirakoiden ja nakkipiilojen kulta-aikaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.