Ihmiset

Seura: Virpi Miettinen takasi elämänkumppaninsa velat ja menetti omaisuutensa − näillä arkisilla teoilla hän säästää nykyään rahaa

Virpi Miettinen ei koe köyhyyden vuoksi joutuneensa luopumaan paljosta. Lomamatkat ovat jääneet, mutta se ei Virpiä haittaa.

Ex-missi, kuvataiteilija ja evankelista Virpi Miettinen takasi 90-luvun alussa elämänkumppaninsa velat. Pankki vei Virpiltä kaiken, kun kumppanin vaikeuksissa ollut liiketoiminta kaatui. Yksi allekirjoitus ja Virpi menetti 1,5 miljoonan markan omaisuutensa. Virpi kertoo rahavaikeuksistaan uudessa Seurassa

Vuonna 2008 Virpi sai puolikkaan taiteilijaeläkkeen ja hakeutui velkasaneeraukseen ystävänsä neuvosta. Nyt velkoja ei ole ollut maksettavana muutamaan vuoteen.

Pennin venytys on kuitenkin tullut tutuksi Virpille ja nykyään hän on siinä mestari.

Ruoanlaittotaidon Virpi oppi jo lapsena. Hän lapsena valmisti koko perheelle aterian sunnuntaisin. Yleensä hän kokkasi isänsä lempiruokaa, kanaa ja riisiä currykastikkeella.

Tämä taito on auttanut Virpiä säästämään rahaa. Hän kokkaa keittoja ja tekee ruokaa kerralla paljon.

Viime aikoina rahat ovat riittäneet, koska Virpiä on kutsuttu eri puolille Suomea puhumaan evankelistana. Puhujapalkkioista ja päivärahoista on tullut tuloja. Aiemmin tilanne oli kuitenkin niin niukka, että Virpi ei olisi pärjännyt ilman ruoka-apua. 

Jos joskus tulevaisuudessa tulee tilanne, että rahat eivät riitä ruokaostoksiin äkillisten menojen vuoksi, Virpi aikoo mennä uudestaan jonottamaan ruoka-apuun. Tämä ei hävetä Virpiä ollenkaan ja hänen mielestään sen ei pitäisi hävettää ketään muutakaan.

”Aina löytyy jostakin apua. Ei saa olla tyhmän ylpeä, että ei mene ylpeyden takia ruoka-apuun jonottamaan, jos on puutetta”, Virpi sanoo Seurassa

Virpi Miettinen säästää keräämällä raaka-aineita luonnosta

Vaikka rahat ovat olleet viime vuosina tiukilla, Virpi ei koe joutuneensa luopumaan mistään. Lomamatkoihin hänellä ei enää ole rahaa, mutta 55 vuotta matkustamista työksi riittivät.

Luonnosta Virpi kerää kaiken, mitä on saatavilla ja käyttää ne hyödyksi. Sienikastike on yksi hänen bravuureistaan. Silti Virpi valmistaa eniten keittoruokia.

”Nautin Suomen luonnosta ja tykkään todella paljon sienestämisestä ja marjojen poimimisesta”, Virpi kertoo Seurassa

Virpi aikoo ensi kesänä istuttaa keittiöpuutarhan mökilleen. Näin hän voi hyödyntää itse kasvattamiaan salaatteja, pinaattia, tilliä, persiljaa ja retiisiä ruoanlaitossa.

Lue myös Seuran juttu: Velan takaus vei rahat vuosikymmeniksi – Virpi Miettinen oppi pennin venyttäjäksi ja avun pyytäjäksi: ”Aina löytyy apua – ei saa olla tyhmän ylpeä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Virpi Miettinen takasi elämänkumppaninsa velat ja menetti omaisuutensa − näillä arkisilla teoilla hän säästää nykyään rahaa

Lukija331538

Menetti omaisuutensa, mutta laittaa keittiöpuutarhan mökilleen? Moni on oikeasti menettänyt kaiken omaisuutensa, eikä silti tunne tarvetta avautua toimittajalle. Olipas taas turhanpäiväinen juttu.
P.S. soppaa muutkin syö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.