Juhlat

Halloween-koristeet: 10 helppoa ideaa, jotka teet nopeasti itse

Halloween-koristeet viimeistelevät halloween-juhlat.

Kokosimme Pinterestiä kymmenen edullista ideaa, jotka toteutat nopeasti ja helposti itse, vaikka juhlat kolkuttelisivat jo ovella.

1. Veriset kynttilät

.

Tarvitset punaisen ja valkoisen kynttilän, tulitikut ja halutessasi nuppineuloja

Sytytä punainen kynttilä palamaan ja valuta siitä steariinia valkoisen kynttilän päälle. Viimeistele valkoinen kynttilä tökkimällä siihen nuppineuloja.

Lue myös: 5 hittiä Halloween-juhliin – nämä reseptit muistetaan vuosien päästä!

2. Noidan kaavut naulakossa

.

Tarvitset mustia kaapuja, noidan hattuja sekä luutia

Siivoa naulakosta tavalliset takit piiloon ja asettele naulakkoon halloween-juhlien ajaksi noidan hattuja, viittoja ja luutia. Myös tavalliset mustat takit käyvät viitoista. Pyöräytä hätätapauksessa noidan hattu mustasta kartongista.

3. Kiipeilevät hämähäkit

.

Tarvitset muovisia hämähäkkejä ja sinitarraa

Laita sinitarrat hämähäkkien pohjapuolelle ja asettele hämähäkit kiipeilemään seinälle.

Lue myös: Kurpitsakakku, kummitustikkarit, paholaisenkastike… Ruokabloggaajien hurjat halloween-ideat!

4. Lentävät lepakot

.

Tarvitset mustaa kartonkia, sakset, kynän ja sinitarraa tai kaksipuoleista teippiä

Taita pahvi kaksinkerroin ja piirrä lepakon ääriviivat. Leikkaa lepakko irti pahvista. Laita taitteeseen sinitarraa tai teippiä ja kiinnitä lepakko lentämään seinälle tai kattoon.

5. Pimeässä hohtavat silmät

.

Tarvitset talouspaperin tai vessapaperin pahviputken, sakset, kynän ja pimeässä hohtavia tikkuja

Piirrä pahviputkeen silmät ja leikkaa. Aseta pimeässä hohtavat tikut putken sisään ja jemmaa putki pimeään nurkkaan tai ulos. Teippaa putken päihin esimerkiksi kartonkia, jos et halua, että valo loistaa putken päistä.

Lue myös: Halloween-juhlat kotioloissa

6. Laudatut ikkunat

.

Tarvitset pahvia, mustaa kartonkia, sakset tai mattoveitsen, mustan tussin ja maalarinteippiä

Leikkaa ensin pahvilaatikosta sopivan kokoisia suikaleita. Piirrä mustalla tussilla suikaleiden toiselle puolelle puun pintaa jäljitteleviä kuviota. Leikkaa mustasta kartongista käsiä ja teippaa ne kiinni pahvien nurjalle puolelle. Kiinnitä pahvit teipillä ikkunan tai oven eteen.

7. Valtava hämähäkinverkko jätesäkistä

.

Tarvitset jätesäkin ja sakset

Saat yhdestä jätesäkistä kaksi hämähäkinverkkoa. Leikkaa jätesäkin reunat pois niin, että saat kaksi neliötä. Taittele jätesäkkineliöt useamman kerran kolmioksi samaan tapaan kuin tekisit paperista lumitähden, mutta leikkaa taitellusta kolmiosta vain suoria suikaleita.

8. Maalatut emoji-kurpitsat

.

Tarvitset kurpitsan, pensseli ja akryylimaaleja

Maalaa kurpitsa ja anna sen kuivua. Maala kurpitsaan haluamasi emoji. Voit maalata kurpitsaan myös tekstejä tai koristella sen erilaisilla kuvioilla.

Lue myös Dekolehti.fi:stä: Tee itse maalatut halloween-kurpitsat

9. Viesti ikkunassa

.

Tarvitset tekoverta

Tekoverta voi löytää esimerkiksi lelukaupoista tai askartelukaupoista. Kirjoita tekoverellä ikkunaan tai peiliin karmiva viesti tai värjää käsi tekoverellä ja paina se lasiin.

10. Ilmeikkäät ilmapallot

.

Tarvitset valkoisia ja oransseja ilmapalloja ja mustan tussin

Tämän nopeampaa koristetta ei olekaan! Puhalla ilmapallot ja piirrä niille naamat. Ilmapallot voi myös laittaa roikkumaan narusta vierekkäin. Muista silloin piirtää naamat toisinpäin.

Lue myös Dekolehti.fi:stä: Tee itse hauska lepakkokoriste lasten Halloween-juhliin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloween-koristeet: 10 helppoa ideaa, jotka teet nopeasti itse

Moi

Tee lisäääää!!

Surulintu

Odottelen, milloin Kotiliesi muistaa meidän oman perinteisen sadonkorjuujuhlamme, kekrin, joka kelpasi suomalaisille satoja vuosia! Sieltäkin voisi ammentaa vaikka mitä. Miksi nykysuomalaisille muualta tulleet tavat ovat paljon ”parempia”, miksi me ei arvosteta omia perinteitämme, omaa omintakeista kulttuuria?

JulmaMusti

Minkälaisia kekriperinteitä mielestäsi pitäisi tuoda esiin? Perehtymällä saatat ehkä löytää jonkin verran yhtäläisyyksiä halloween-perinteeseen. Toki halloweenkin on ajan saatossa muuttunut ja kaupunkilaistunut, mutta tuskin kekrin maalaisperinteetkään ihan sellaisenaan nykyään toimisivat.

Bobo

Mitä ihmettä maailmassa tapahtuu! Aluksi tuodaan halloween ja sitten kekrin ystävä kommentoi viha kommentteja. Hyviä vinkkejä kotiliedeltä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.