Miten vihreä kuula liittyy glögiin? Lue miten asiantuntija virittää glögin tänä jouluna
Jos perusglögi kyllästyttää, tuunaa joulukauden herkkujuoma uusiksi. Tässä kolme asiantuntijalta saatua vinkkiä, joilla tuot glögiin uusia sävyjä.
Niin hyvältä kuin ensimmäiset höyryävät glögilasilliset maistuvatkin, juhlakauden edetessä glögiin kaipaa väistämättä vaihtelua.
Lue myös: Miten glögi kannattaa terästää – lue ammattilaisen vinkit ja ideat
Kyselimme Altia Akatemian kouluttajalta ja baarimestarilta Mikael Karttuselta, mitä kaikkea glögistä voi saada aikaan, ja miten sitä voi maustaa uudenlaiseksi.
Mikael Karttunen vinkkaa käyttämään sitruksia juomien maustamisessa.
”Esimerkiksi appelsiininkuoren sisältämä eteerinen öljy tuo aromikasta raikkautta nimenomaan punaviinipohjaiseen glögiin. Leikkaa huolella pestystä appelsiinista pala kuorta ja puristele kuoren pinnasta öljyä juoman joukkoon. Pienikin määrä tuo glögidrinkkiin runsasta appelsiinin aromia”
Viileän kupliva glögidrinkki
Jos glögin lämmitys tuntuu liian hankalalta, voi glögin tarjota mainiosti viileänä. Glögi sopiikin monenlaisten juomien pohjaksi.
Kuohuviinin ystävä nauttii raikkaasti poreilevasta drinkistä, joka syntyy helposti. Kaada kuohuviinilasiin viilennettyä glögiä ja täytä lasi kuohuviinillä.
”Tämän vuoden Blossa 18 -vuosikertaglögistä voi tehdä raikkaan sitruunaisen alkudrinkin tarjottavaksi ennen jouluateriaa tai uuden vuoden juhliin”, neuvoo Karttunen ja antaa samalla Kotiliedelle reseptin.
Blossa di Limone con prosecco
- 4-5 cl Blossa 18 -glögiä
- proseccoa
- Mittaa jääkaappikylmä Blossa18 lasiin ja jotäytä lasi prosecolla. Sekoita lusikalla varoen.
- Viimeistele juoma sitruunankuorella ja timjaminoksalla.
Glögistä sangriaa
Jos kaapista löytyy perinteistä punaviiniglögiä, ja haluat tehdä siitä vieraillesi joitain yllättävää vaikkapa uudeksi vuodeksi, kokeile tätä Mikaelin kuohuvan talvista sangriaa. Koristele sangria sitrusviipaleilla, rosmariinin oksilla ja granaattiomenan siemenillä.
Rennon meiningin glögi-sangria
½ punaviiniglögiä ½ hyvää sitruunalimonadia appelsiinin siivuja, sitruunan siivuja rosmariinin oksia granaattiomenan siemeniä
- Jäähdytä boolin ainekset eli Blossa-glögi, sitruunalimonadi, appelsiini ja sitruuna jääkaapissa yön yli.
- Leikkaa appelsiinista ja sitruunasta siivuja kulhoon tai kannuun.
- Kaada punaviiniglögi hedelmien päälle.
- Lisää limonadi, runsaasti jäitä ja sekoita huolellisesti juuri ennen tarjoilua.
Glögiä ja vihreitä kuulia
Vihreä kuula täyttää somen joulutortut, mutta Mikael Karttunen yhdistää sen glögiin. Somessa ilmiöksi noussut trendipallo koristamassa glögilasia, saa taatusti marmeladin ystävänä hymyilemään.
”Ei ole väliä, tarjoatko glögin kuumana vai viileänä, kunhan sen koristeena on vihreä kuula”, summaa Karttunen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Miten vihreä kuula liittyy glögiin? Lue miten asiantuntija virittää glögin tänä jouluna