Neulo joululahjaksi villasukat

Anna joululahjaksi jotain kaunista, käytännöllistä ja käsintehtyä, joka lämmittää lahjansaajaa vielä joulun jälkeenkin. Kun aloitat hyvissä ajoin ehdit neuloa villasukat lahjaksi vaikka kaikille läheisille.

villasukat

Punaharmaat villasukat sopivat lahjaksi sekä miehelle että naiselle – neulo vaikka tuttavapariskunnalle samanlaiset sukat.

Suloiset vauvan villasukat neulotaan pehmeästä merinovillalangasta. Ohjeessa on kolme kokoa.

Nostalgia-villasukkien ohjeessa on neljä kokoa, joista löytyy sopiva sekä lasten että aikuisten villasukkiin. Kirjavasta villasekoitelangasta neulotuissa villasukissa on vaihteeksi vähän toisenlainen kantapää.

villasukat

Herkullisten kirjoneulesukkien helppo, norjalaistyylinen kantapää puolestaan tehdään samoin kuin sukkien kärjet: kolmiomuoto kavennetaan ylivetämis- ja yhteenneulomiskavennuksilla.

Pitkien villasukkien kaunis kuvio syntyy kuin itsestään harmaakirjavasta villasekoitelangasta. Polvisukat lämmittävät pakkaspäivinä sukkahousujen päällä tai farkkujen alla.

Harmaiden palmikkosukkien klassisen kaunis malli sopii niillekin, joiden tyyliin värikkäät kirjoneuleet eivät oikein istu.

Lisää joululahjaideoita:
Tee lasinaluset huovasta
Paina itse joulukankaat
Tee itse keittiöpyyhkeet
Neulo piparkakku-ukko ja piparkakkuakka

Kuvat: Norman Ojanen ja Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Neulo joululahjaksi villasukat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X