Juhlat

Ovatko joululahjat vielä hankkimatta? Listasimme ihanimmat joulupuodit ja joulumarkkinat Helsingin seudulla

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukaupat ja -markkinat Helsingissä.

Joulu lähestyy, ja jokavuotinen lahjojen metsästys on jo alkanut. Jospa tänä vuonna tekisit joululahjojen etsinnästä mukavan kokemuksen sen sijaan, että tarpoisit kauppojen läpi kiireessä? Erilaisista joulukaupoista ja -markkinoilta löytyy paitsi osuvat joululahjat, myös itselle hyvä joulumieli.

Käsitöitä, designia, taidetta ja herkkuja – kaikkea tätä ja paljon muuta on tarjolla Helsingin seudun joulupuodeissa. Kokosimme yhteen tunnelmallisimmat joulukaupat, joulutorit ja joulumarkkinat, joissa kannattaa piipahtaa ennen juhlaan hiljentymistä.

Huom! Koronapandemian takia kauppojen ja markkinoiden aukioloon voi tulla yllättäviä muutoksia. Ajankohtaisen tiedotuksen löydät tapahtumien omilta sivuilta.

Lue myös: Aineeton joululahja x 50: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

Ihanimmat joulukaupat Helsingin seudulla

1. Joulumarket – kotimaisten pienyrittäjien tuotteita kauppakeskuksissa

Sijainti: REDI, K1 krs. ja Mall of Tripla, 4. krs. Kulttuuriaukion kupeessa

Aukiolo: REDIssä 7.–22.12.2021, ma–pe 10–12, la 10–18 ja su 12–20 ja Triplassa 19.11.–23.12. klo 11–19

Triplan ja REDIn kauppakeskuksiin aukeava pop up -kauppa Joulumarket myy kotimaisten pienyrittäjien tuotteita. Joulumarketin valikoimista löytyy muun muassa koruja, tekstiilejä, joulukortteja, kirjoja, sisustustuotteita ja pieniä herkkuja.

Ajatus Joulumarketista syntyi, kun koronapandemia perui kaikki pienyrittäjille tärkeät joulumarkkinat vuonna 2020. Silloin yrittäjäkaksikko Laura Rautkallio-Salminen ja Tanja Solehmainen toteuttivat Joulumarketin ensimmäistä kertaa REDIin. Nyt kauppa aukeaa ensimmäistä kertaa myös Triplaan.

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukauppat ja -markkinat Helsingissä.
Joulumarketin valikoima keskittyy kotimaisten pienyrittäjien tuotteisiin. Kuva: Joulumarket

Lue myös: Anna joululahja, josta on iloa pitkään – nämä 10 lahjaa ovat käytännöllisiä ja kestävät aikaa

2. Orange market – glögiä ja lettuja sisäpihalla ydinkeskustassa

Sijainti: Torikorttelit, Katariinankatu 4, Helsinki

Aukiolo: 10.–23.12.2021, ma–pe 11–19, la 10–17 ja su 12–17

Orange market on Senaatintorin vieressä sijaitsevien Torikortteleiden joulukauppa ja talviterassi. Siellä pääsee paitsi tekemään joululahjaostoksia myös nauttimaan lämpimistä juomista ja letuista.

Orange marketin valikoima on kuratoitu Torikortteleiden lukuisten toimijoiden tuotteista. Torikortteleista löytyy muun muassa monia suosittuja ravintoloita, kuten Sadwich Club, Cafe Engel, La Bohème ja Pizzeria Via Tribunali ja kotimaisten merkkien kauppoja, kuten Lumi Supermarket, Lapuan kankurit ja Papu & Uhana Store.

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukauppat ja -markkinat Helsingissä.
Orange market -nimi viittaa oransseihin appelsiiniviipaleisiin, jotka koristavat 10.12. alkavassa tapahtumassa Torikortteleiden sisäpihan puuta. Kuva: Orange market

3. X-mas Garage – löytöjä designin ystävälle

Sijainti: Kämp Galleria

Aukiolo: Avataan 18.11.2021

Helsingin keskustassa sijaitsevan kauppakeskus Kämp Gallerian toisen kerroksen keskusaukiolla sijaitseva My o My Home -liike puettiin marraskuussa jouluasuun. X-mas Garage sijaitsee keskusaukion lisäksi myös Kämp Gallerian Aleksanterinkadun ja Mikonkadun puoleisilla sisäänkäynneillä.

X-mas Garagen valikoimissa on yli sadan eri brändin lifestyle- ja sisustustuotteita. Valtavan tarjonnan joukosta löytyy varmasti jotain designin ja sisustamisen ystävälle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Xmas Garage / My o My (@xmasgaragehelsinki) jakama julkaisu

Joulumyyjäiset Helsingin seudulla

4. TOKYOn joulumyyjäiset – uniikkeja taidelahjoja

Sijainti: Aalto-yliopiston Väre-talo, Otaniementie 14, 02150 Espoo

Aukiolo: 26.–28.11.2021, pe klo 17–20 ja la–su klo 10–17

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry järjestää jälleen perinteiset joulumyyjäisensä, tällä kertaa uudessa Väre-rakennuksessa Espoon Otaniemessä.

TOKYOn joulumyyjäisissä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat ja alumnit myyvät taidettaan. Tapahtumasta voi tehdä uniikkeja lahjalöytöjä ja samalla tukea nuorta taiteilijaa, joka aloittelee uraansa.

Tapahtuma on osa TOKYOn 60-vuotisjuhlia ja Taiteiliden ja suunnittelun korkeakoulun 150-vuotisjuhlia.

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukauppat ja -markkinat Helsingissä.
TOKYOn joulumyyjäiset on järjestetty aikaisemmin Kiasmassa. Nyt myyjäiset järjestetään ensimmäistä kertaa Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Kuva: Irma Savolainen

5. Ornamon Design Joulu -myyntitapahtuma – kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön ystävälle

Sijainti: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1C 15

Aukiolo: 4.–6.12.2021, la–su klo 10–17 ja ma klo 10–15

Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamo ry:n perinteinen joulutapahtuma järjestetään yhden välivuoden jälkeen jälleen Kaapelitehtaalla. Tapahtumassa on tarjolla korkeakoulutettujen muotoilun ammattilaisten taidonnäytteitä, muun muassa keramiikkaa, lasia, tekstiilejä, vaatteita ja koruja.

Tapahtuman painotus on kotimaisessa muotoilussa ja taidekäsityössä. Myytävät tuotteet valmistetaan pieninä sarjoina teollisuudessa ja käsin omissa työpajoissa.

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukauppat ja -markkinat Helsingissä.
Ornamon Design joulun valikoimiin kuuluu muun muassa Mallu Järkän keramiikkaa. Kuva: Ornamo Design

6. Annalan joulutori – joulu puutarhassa

Sijainti: Annalan puutarha, Hämeentie 154 rak J

Aukiolo: 27.11.2021 klo 11–15

Perinteinen joulutori järjestetään jälleen Annalan keltaisessa puutalossa, J-talossa, jossa toimii myös Hyötykasviyhdistys. Valikoimaan kuuluu sadonkorjuutuotteita, käsitöitä, joululeivonnaisia ja koristeita. Telttakahvilassa voi nauttia perinteisestä joulupuurosta, kahvista, glögistä ja muusta pikkupurtavasta.

7. Teurastamon joulumarkkinat – herkkuja funkkis-miljöössä

Sijainti: Teurastamo, Työpajankatu 2

Aukiolo: 18.–19.12.2021 klo 10–16

Teurastamon joulumarkkinat järjestetään jälleen funkkis-tiilimiljöössä jouluvalojen loisteessa. Ruokaa, herkkuja ja näihin liittyvää designia ja muita lahjatavaroita on tarjolla sekä sisällä kauniissa Kellohallissa että ulkona Teurastamon Joulupihalla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Teurastamo (@teurastamo) jakama julkaisu

8. Tuomaan Markkinat – perinteiset markkinat uudessa sijainnissa

Sijainti: Kauppatori, Eteläranta

Aukiolo: 27.11.–22.12.2021, ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20, itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 11–16

Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kauppatorilla. Aiempi tapahtumapaikka Senaatintori on joulukuun ajan valaisinremontissa.

Suloiset kojut tarjoavat tänäkin vuonna kotimaisia lahjatuotteita ja ruokia monilta pienyrittäjiltä. Markkinat ovat kenties Suomen suosituimmat, sillä kävijöitä on vuosittain yli 300 000.

Joulukaupat ja -markkinat ovat oivia paikkoja tehdä löytöjä pukin konttiin. Listasimme vuoden 2021 ihanimmat joulukauppat ja -markkinat Helsingissä.
Tuomaan Markkinoiden pienet kojut hohkaavat joulutunnelmaa. Kuva: Jussi Hellsten / Tuomaan Markkinat

Mitkä ovat sinun mielestäsi ihanimmat joulukaupat ja joulutorit Helsingin seudulla? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ovatko joululahjat vielä hankkimatta? Listasimme ihanimmat joulupuodit ja joulumarkkinat Helsingin seudulla

jouluomena

Hyvin harvoin on edes lähiseuduilta aikaa lähteä joulumarkkinoille Helsinkiin. Mikä on kyllä vahinko, ja sitä haluaisi, muttei vain pääse. Siksi nämä mainostavat jutut missä sijainti ja tarkka ajankohta kerrotaan ovat ainakin itselleni mieluisia, koska jos sittenkin on sopiva sauma käydä, niin ei missaa mitään hauskaa ja jouluista tiedon puutteessa. Nyt korona estää kaikkiin ihmispaljouksiin menon ja edes pienet tungokset. Mutta mielessä pidän ja muistiin otan kaikki tapahtumat, joita parempina aikoina voi tiedustella ja kokeilla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.