karkauspäivä

Karkauspäivä on kosintapäivä – tiesitkö näitä faktoja ”ylimääräisestä” päivästä?

Karkauspäivää vietetään taas neljän vuoden tauon jälkeen helmikuun 29. päivä. Karkauspäivä on perinteisesti kosinnan päivä, jolloin naisilla on "lupa" kosia miehiä!

Karkauspäivä on ”ylimääräinen” päivä, joka karkausvuosina lisätään kalenterivuoteen, koska Maan kierto Auringon ympäri kestää noin 365,25 päivää.

Karkausvuosia ovat kaikki neljällä jaolliset vuodet, kuten 2008, 2012, 2016 ja 2020. Poikkeuksen tekevät sellaiset sadalla jaolliset vuodet, jotka eivät ole jaollisia neljälläsadalla.

Karkauspäivä on nurinkurisuuksien päivä

Karkauspäivä on nurinkurisuuksien päivä, jolloin kaikki on päälaellaan.

Ennen muinoin naiset eivät voineet kosia miehiä, mutta karkauspäivänä maailmankirjat olivat jo muutenkin niin sekaisin, että tällainen ”tavattomuuskin” sallittiin.

Hamekangasta kosijalle

Tapa on tunnettu varsinkin Englannissa jo vuosisatojen ajan. Suomeen karkauspäivän kosimisperinne rantautui 1800-luvun lopulla. Kosintaa ei kuitenkaan tarvinnut ottaa vakavasti. Kieltävän vastauksen antaneen miehen piti ostaa kosijalle hamekangas. Englannissa kosijat saivat tyytyä käsineisiin.

Lue lisää häistä ja kihlajaisista täältä!

Keskustelu

Tästä karkauspäivästä aina kohkataan, mutta moniko on ihan oikeasti kosinut tai tullut kosituksi karkauspäivänä? Kymmenen ihmisen pikagallup työpaikan lounaspöydässä: ei kukaan.

Tässä onkin justis minullakin mietinnän alla, olen jo vakavasti harkinnut uskaltaisiko kosia miestä, 10 vuoden avoliitto jo takana yhteisiä lapsiakin, ei vaan olla menty naimisiin, ainakaan vielä…No,pari päivää vielä harkinta-aikaa. Eihän tossa tietysti mitään häviäisikään, sama meno kotona jatkuu vaikka menisi hamekankaaksi. Jos ei menekään, niin sukunimi vaihtuu, ei muu.

Tänään kävin sormusostoksilla eli kosinta on edessä… Toivottavasti ei tule hamekangasta, koska melko kallista kangasta saa olla, jos meinaan voitolle jäädä!

Hei – kerran on kosittu ja huomenna uusitaan. 4 vuotta sitten en saanut kangasta, mutta avomies oli leikissä mukana ja sain kivan posliinisen (poika ja tyttö käsikädessä kukkien kera) muiston.

Nytkin olen jo ennakkoon maininnut kosinnasta ja kankaan hankinnasta.

Minä olen kosinut miestäni karkauspäivänä vuonna 1988 enkä saanut rukkasia! Olemme edelleen onnellisesti naimisissa ja kahden aikuistuvan nuoren vanhempia.

Minä ainakin kosin viime karkauspäivänä ja mekkokangas tuli, aion kosia myös huomenna.. Sain tänään (tosin mieheltä) kuulla, että on sopimatonta kosia samaa miestä kerta toisensa perään. Onko tietoa miten mahtaa asian laita olla?

Ei ole sopimatonta. Toista voi kosia useammankin kerran. Tosin riippuu millaisen vastauksen kosija saa. Jos kosittu kertoo tarvitsevansa lisää aikaa, jää ovi vielä raolleen. T. Mies 57v.

Mardy. Olin ihan pakko tarkistaa, että kommentissa ei lukenut v. 1908 😅

Jos, ei sitten ollut itse tämä mies, jota aioit kosia. Siellä saattoi silloin olla itsellä kosinta mielessä.

Tänään tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua kosintaan. Ja heti aamu tuimaan ja eipä sitten tullutkaan hamekankaita vaan ensin ällistyny ilme, sitten pieni hiljainen hetki, ja lopuksi suostumus. Kyllä tämä päivä ainakin teki minun päivästä aivan ihanan..:) Olen onnellinen.

Onko karkauspäivä ollut joskus 24 jolloin myös nimipäivät ovat siirtyneet päivällä eteenpäin

On ollut joskus 24.2. ja esim isäni, Matin, nimipäivä siirtyi päivällä eteenpäin.
Tässä mietin, että kumpi oikeastaan on oikeampi päivä kosia miestä tänään vai vasta keskiviikkona…

Onneksi olkoon!
meilläkin kohta ”kolkytvuotinen sota” takana.
Tseppiä ja toisen kuuntelemista ja yms. yhteistä!

Kommentoi juttua: Karkauspäivä on kosintapäivä – tiesitkö näitä faktoja ”ylimääräisestä” päivästä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X