Kurpitsalyhty

Kurpitsalyhty valaisee kauniisti

Eri tyylisiä kurpitsalyhtyjä voi kaivertaa oman mielen ja haluamansa tunnelman mukaan.  Kurpitsasta saa samalla keittoainekset ja askartelumateriaaleiksi sopivia siemeniä.

Amerikkalaisessa halloweenjuhlassa pelästyttää kurpitsalyhty Jack-o-Lantern kummitusmaisella naurullaan. Kurpitsasta koverrettu lyhty on saanut nimensä Jackista, irlantilaisten kansantarujen veijarista, joka etsii viimeistä lepopaikkaansa kurpitsalyhty ainoana valonaan. Kurpitsalyhdyn ei suinkaan tarvitse olla halloween-henkinen irvinaama, vaan sen voi koristella  myös täysin oman mielen mukaan.

Lue myös: Komea kurpitsa kannattaa käyttää hyödyksi kokoonaan

Siemennauha: Laita kurpitsan lihasta irrotetut siemenet lävikköön ja huuhtele. Pujota niinen pätkä teräväkärkiseen neulaan ja pistele muutaman sentin välein siemeniä niineen. Pujottaminen käy helposti, kun siemen on tuore ja pehmeä.

Lyhty: Kuvan lyhdyistä toinen on leikattu auki kannan puolelta, toinen sivusta. Siemenistä tehdyt kukat on kiinnitetty reikien ympärille nuppineuloin. Ne voi toki liimatakin, mutta nuppineulakukat on helpompi poistaa, kun tulee aika heittää kurpitsa kompostiin.

Kurpitsalyhty iso

Lisää vinkkejä:

Halloween-juhlien järjestäminen
Askartele halloween-kortit
Lähetä halloween-kortti
Halloween-leivonnaiset tehdään kurpitsasta
Ruoka.fi: Näin järjestät halloween-bileet kouluikäiselle

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsalyhty valaisee kauniisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X