Juhlat

Kutsukortin ABC

Perinteinen kirjeitse saapuva kutsu on kaunis ele. Se tavoittaa nekin, jotka eivät käytä sähköpostia tai lue tekstiviestejä. Pienempiin juhliin vieraat voi kutsua myös puhelimitse.

Kutsut on hyvä lähettää viimeistään kolmea viikkoa ennen juhlatilaisuutta. Vastausta kannattaa pyytää viikon kuluessa. Silloin ehtii vielä kutsua nekin, jotka oli joutunut jättämään alkuperäisen vieraslistan ulkopuolelle.

Osoita kutsu tietylle henkilölle, avioparille tai perheelle. Lisää vasempaan alakulmaan pukeutumisohjeet ja ”kutsu kahdelle” silloin, kun seuralaiset ovat tervetulleita.

Merkitse kutsujan lisäksi yhteys- tiedot ja ilmoittautumispäivämäärä. Mainitse, mikäli sankari ei halua lahjoja, kukkia tai puheita.

Juhlakutsuun on aina kohteliasta vastata, myös silloin, kun ei pääse osallistumaan.

Kutsumatta perhejuhliin ei ole hyvien tapojen mukaista mennä. Vain ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset tekevät poikkeuksen. Niihin voi poiketa myös ilman varsinaista kutsua.

Asiantuntijana tapakouluttaja Kaarina Suonperä Tapaseurasta.

Katso myös:
Kotilieden maksuttomat e-kutsukortit
Häät: kutsukortti
Kiitospuhe, kiitoskortti ja kiittäminen
Ristiäiset: Ketkä kutsutaan?

Kuvat: Pekka Nieminen ja Seppo Saarentola

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kutsukortin ABC

La luna

Olen tässä sillointällöin miettinyt omaa tulevaa 50-vuotispäivääni, joka tosin on vielä 3 vuoden päässä. Minulla on parikin naisystävää, jotka haluaisin kutsua synttäreilleni, mutta ilman (täyspöljiä) aviomiehiään. Itserakkaat juppityypit eivät oikein istu muuhun tuttavapiiriini. Onko korrektia kutsua avioparista vain se mukava puolikas? Koko pulmasta pääsisin lähtemällä matkalle syntymäpäiväni aikaan, kätevästi juuri sinä syntymäpäivänäni kun sattuu tapahtumaan täydellinen auringonpimennys jonka perään voisin matkustaa Aasian saaristoon…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.