Juhlat

Matkavinkit aikuisen parin kuherruskuukauteen

Mitkä kohteet ovat suosiossa ja mitä palveluita häämatkalle onkaan mahdollista saada? Lue tästä vinkit aikuisen parin onnistuneeseen häämatkaan.

Uima-allas Kyproksella

Kuva: Pekka Holmström/OM-arkisto

Häämatkaa miettiessä tärkeintä ovat omat toiveet. Onko haaveissa löhöilyloma rannalla, retkeily luonnossa, risteily vai kenties kaupunkiloma?

Muista miettiä etukäteen myös käytettävissä oleva aika ja budjetti. Jos lomaa on vain viikko, kaukolomakohde ei kannata, sillä pitkiin lentomatkoihin vaihtoineen sekä aikaeroväsymyksestä toipumiseen kuluu suurin osa loma-ajasta. Tarkista myös, millainen sää lomakohteessa on matkan aikana.

Reittilennoilla vai pakettimatkalle?

Jos häämatkan tavoitteena on täydellinen rentoutuminen, kannattaa valita pakettimatka. Saat valmiin loman lentoineen, hotelleineen, ruokineen, aktiviteetteineen ja opaspalveluineen.

Jos valitsee reittilennot, on vaihtoehtoja tietysti enemmän, ja voit valita haluamasi lennot sinulle sopivaan aikaan. Silloin on enemmän joustoa loman keston suhteen. Reittilentojen lisäksi voit varata itse haluamasi hotellin tai yöpyä vaikka kahdessa eri paikassa.

Jenita Sillanpää Finnmatkojen viestinnästä kertoo, että häämatkan voi aloittaa halutessaan jo lennolla. – Osalla lennoista on mahdollista varata paikkoja koneen keskiosasta ”lapsivapaalta vyöhykkeeltä”. Näille istumapaikoille on 16 vuoden ikäraja. Täysin lapsivapaita lentoja ei vielä ole myynnissä, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. Lennolle on mahdollista myös tilata esimerkiksi kuohuviiniä tai samppanjaa.

Hotellivalinta

Vietti häälomaa sitten lähellä tai kaukana, kaupungissa tai rannalla, oikealla hotellivalinnalla on suuri merkitys matkan onnistumisen kannalta.

Monet häämatkalaiset suosivat all inclusive -hotelleja, joissa kaikki ruokailut ja mahdolliset aktiviteetit kuuluvat pakettiin. Finnmatkoilta kerrotaan, että aikuiset parit arvostavat häämatkallaan erityisen paljon luksusta. – Aikuisten parien suosimissa hotelleissa on yleensä aina vähintään neljä tähteä ja useimmissa niissä on erityistä ylellisyyttä, kuten oma jacuzzi tai vaikkapa swim-up pool. Halu hemmotella itseä ja aviopuolisoa näkyy kaikessa.

– Finnmatkojen Sensatori-hotellit ovat suosittuja häämatkailijoiden keskuudessa. Näissä hotelleissa asutaan korkealuokkaisissa huoneissa tai sviiteissä. Lisäksi Finnmatkojen valikoimassa on Blue Couples -hotelleja, joihin on joko 16:n tai 18:n vuoden ikäraja, Sillanpää kertoo.

Aruba_tjäreborg

Täydellistä rentoutumista Aruballa. Kuva: Tjäreborg

Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo, että vain aikuisille tarkoitetut Sunprime-aikuishotellit ovat suosittuja hääparien keskuudessa. Tjäreborgin nettisivuilla on myös listattu erikseen juuri häämatkalaisille sopivat romanttiset hotellit.

Useimmilla muillakin matkatoimistoilla on listoillaan vain aikuisille tarkoitettuja hotelleja.

Loma kaukomailla

Jos budjetti ja aikataulu sallii, useimmille hääpareille mieluisin häämatka kohdistuu kaukokohteeseen hiekkarannalle, veden ja auringon ääreen.

Tjäreborgin Pucilowskin mukaan kaukomatkat ovat erityisen suosittuja aikuisten hääparien keskuudessa. Suosituimpia häämatkakohteita ovat Mauritius, Aruba, Malediivit, Thaimaa, Seychellit ja Bali. Häämatkan kesto on yleensä noin 10 päivää. – Balille ja Aruballe mennään häämatkalle myös paljon kesällä. Mauritiuksen ja Malediivien suosio on kasvanut viime aikoina.

malediivit, kuva Tjäreborg

Ranta Malediiveilla. Kuva: Tjäreborg

Finnmatkoilla allekirjoitetaan kaukomatkojen suosio. – Matkailussa on menossa Go west -trendi ja se pätee myös häämatkailijoihin. Erityisesti Meksikon-häämatkat ovat nousussa, Sillanpää kertoo.

Häämatka Euroopassa

Kaukokohteiden lisäksi suosittuja aikuisen parin häämatkakohteita löytyy lähempääkin. Häämatka Euroopassa on erityisen kannattava valinta silloin, jos matkabudjetti ei ole suuri tai aikaa lomalle ei ole paljoa. Lyhyiden lentomatkojen päässä sijaitsevat Euroopan kohteet mahdollistavat vaikka romanttisen pidennetyn viikonloppumatkan.

Hyvät ravintolat, museot, arkkitehtuuri, teatterit ja muu kulttuuritarjonta ovat Euroopan vanhoissa, kauniissa kaupungeissa voimissaan. Suosittuja häämatkakohteita ovat erityisesti Pariisi, Rooma ja Venetsia.

mallora_tjäreborg

Mukulakivikatu Mallorcalla. Kuva: Tjäreborg

Jos pelkkä kaupunkien kiertely ei tunnu omalta, häämatkaksi voi varata myös teemamatkan. Muun muassa erilaisia ruokaan ja viineihin keskittyneitä teemamatkoja tehdään paljon muun muassa Italiaan ja Espanjaan. – Häämatkalle mennään myös perinteiseen rantalomakohteeseen kuten esimerkiksi Rodokselle, Kreetalle ja Mallorcalle, Pucilowski kertoo.

Risteily Karibialla

Jos haluat erilaisen häämatkan, valitse risteily. Yleisimmin risteillään Välimerellä tai Karibialla. Useat suomalaiset matkatoimistot tarjoavat paketteja, jotka sisältävät lennot, hotelliyöpymiset risteilyn lähtöpaikkakunnalla sekä varsinaisen risteilyn. Valittavana on myös paketteja, jossa ensin vietetään viikko aikaa maissa ja toinen viikko risteillen.

Risteilyalukset tarjoavat monia palveluita ja aktiviteetteja. Laivalla voi tehdä ostoksia, käydä kylpylässä tai elokuvissa, syödä ravintoloissa ja iltaisin tanssia yökerhossa. Laivoilta voi löytyy myös erikoisuuksia kuten kiipeilyseiniä, teattereita tai vaikka kasino.

Tjäreborgilta kerrotaan, että risteilyjen suosio on kasvanut viime vuosina. Risteilyvaihtoehdoista löytyy niin perheille kuin aikuisille sopivia risteilyjä.

Suomen kohteet – Lappi ja Ahvenanmaa

Suomen Lappi pitää pintansa suosituimpien häämatkakohteiden listalla vuodesta toiseen. Lappi tarjoaa kauniit ja rauhalliset puitteet hääloman viettoon ympäri vuoden.

Talvisin liikunnalliselle parille löytyy Lapista talviurheilumahdollisuuksia, kesäisin Lappi on upea vaelluskohde. Hirsimökki tunturien keskellä omassa rauhassa on monen kypsän hääparin täydellinen häämatka.

ahvenanmaa_normanojanen

Ahvenanmaalaista maisemaa. Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Ahvenanmaa on kasvattanut suosiotaan häämatkakohteena etenkin kesäaikaan, jolloin saarella riittää tekemistä niin ulkoilijoille kuin kulttuurin ystäville. Ahvenanmaan pääsaari on vain noin 50 kilometriä pitkä ja leveä, joten siihen tutustumiseen riittää mainiosti pitkä viikonloppu.

Jos alla on polkupyörä, aikaa kannattaa varata enemmän. Pääsaaren lisäksi nähtävää riittää Ahevnanmaan saaristossa, jossa liikut kätevästi saaristolauttaliikennettä hyväksikäyttäen.

Lue lisää Parhaat häämatkakohteet Suomessa Ruokaideoita kesähäihin Punakultainen vihkisormus on trendivalinta Häämokat: häissä sattuu ja tapahtuu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Matkavinkit aikuisen parin kuherruskuukauteen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.