Juhlat

Miten etäjuhlat järjestetään? Juhlasuunnittelija jakaa parhaat vinkit, joiden avulla onnistut 

Kuka sanoi, ettei eristyksissä voisi juhlia? Kurkkaa vinkit, joilla pistät pystyyn vuoden hauskimmat etäjuhlat!

Etäjuhlat tuovat läheiset yhteen silloin, kun tapaaminen kasvotusten ei ole mahdollista. Oli kyse mummun syntymäpäivistä, kaveriporukan illanvietosta tai kissan nimipäivistä, juhlamielen voi luoda etäyhteyden avulla myös kotisohvalle.

Lue myös: Koronavirus aiheuttaa yksinäisyyttä – vanhuksia auttava Sari Nurmo sujauttaa kauppakassiin kirjeen

Juhlasuunnittelija Jani Mäntynen Juhlaviihde Mäntysistä uskoo, että etäjuhlat ovat yleistymässä koronaepidemian vuoksi. Niiden suunnitteluun pätee sama kaava kuin tavallistenkin juhlien suunnitteluun.

”Päätä päivämäärä, laadi kutsuvieraslista ja mieti, sopiiko juhliin kenties jokin teema. Päätä pukeutuminen ja ohjelma sen mukaan. Tee tarvittavat hankinnat, lähetä kutsut ja niin edelleen”, Mäntynen listaa.

Kokosimme yhteen vinkit ja ideat, joiden avulla etäjuhlat jäävät kaikkien mieleen!

1. Kutsu läheiset mukaan

Juhlien lomassa on ihanaa vaihtaa kuulumisia ystävien ja rakkaimpien kanssa. Osallistujalista kannattaa laatia hyvissä ajoin, jotta ajankohta sopii varmasti vieraiden kalentereihin. Kutsut voi lähettää perinteiseen tapaan kirjepostilla tai sähköisesti.

”Juhlia varten voi kehittää oman Facebook-ryhmän, jossa tapahtumaa pääsee hypettämään jo etukäteen”, Mäntynen vinkkaa.

2. Valitse etäjuhliin sopiva alusta

Onnistuneiden etäjuhlien keskiössä on videopuhelu, jonka avulla toisten juhlijoiden touhuja voi ihailla koko pirskeiden ajan. Kun kutsulista on laadittu ja osallistujien määrä selvillä, on aika päättää omiin tarpeisiin sopiva alusta tai sovellus.

”Kun tämä on mietitty, kannattaa jo etukäteen pyytää osallistujia testaamaan sovitun ohjelman toimivuus laitteellaan. Sitten ei juhlien alkaessa tarvitse ryhtyä selvittämään kaikkien osallistujien tietokoneen asetuksia äänen ja kuvan suhteen”, Mäntynen sanoo.

Lue myös Annan juttu: Eristyksissä ei tarvitse olla yksin – näin vietät ystävien kanssa laatuaikaa etänä

3. Suunnittele ohjelma

Seuraavaksi katse kääntyy ohjelmanumeroihin. Tekeminen riippuu luonnollisesti juhlan luonteesta – ja sen päättämisessä kannattaa käyttää luovuutta.

Ideoita etäjuhliin:

4. Muista yksityiskohdat!

Ohjelmanumeroiden lisäksi juhlatunnelmaa voi luoda muillakin keinoilla. Teemaan sopivan biisilistan voi ladata etukäteen esimerkiksi omalle Spotify-tilille. Sieltä sen voi jakaa helposti muille juhlijoille esimerkiksi viestin välityksellä.

”Myös tarjoiltavia kannattaa miettiä etukäteen. Osallistujat voivat hyvin hankkia samat eväät ja nostaa etäskumppamaljat”, Mäntynen sanoo.

Juhlien suunnittelusta ei kuitenkaan tarvitse ottaa turhaa stressiä. Tärkeintä on, että sinulle rakkaimmat ihmiset ovat mukana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten etäjuhlat järjestetään? Juhlasuunnittelija jakaa parhaat vinkit, joiden avulla onnistut 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.