rippilahja

Suosituin rippilahja?

Rippilahjaksi, samoin kuin kummilahjaksi, hankitaan mielellään jotain pysyvää. Lähipiirin kannattaa neuvotella lahjaideoistaan, jottei jokaisesta paketista paljastu ristiriipusta.

Konfirmaatio on arvokas juhla, joten muukin koru on oiva rippilahja. Saajan kirja- ja musiikkimakua voi myös tiedustella etukäteen. Jos rippilapsi on vihjaissut säästävänsä jotakin suurempaa hankintaa varten, on esimerksi rahalahja tai lahjakortti paikallaan.

Koruja joka lähtöön

Kaulakoru, korvakorut tai kello ovat yleensä mieluisa lahja nuorelle, mutta väristä ja korun mallista kannattaa tiedustella etukäteen esimerkiksi nuorelta itseltään tai hänen vanhemmilta.

Vähän hintavampaa yhteistuumin

Jos tiedät nuoren toivovan jotain hintavampaa, voit sopia muiden sukulaisten ja ystävien kanssa ostavanne lahjan yhteisesti. Voitte myös sopia keskenänne, tuletteko jakamaan hinnan tasapuolisesti keskenänne.

rippilahja ja ruusu

Lahja hyötykäyttöön

Astiasarjan kerääminen on myös hyvä idea, mutta asiasta kannattaa keskustella nuoren kanssa. Myös esimerkiksi kukkavaasi, kuohuviinilasit tai kakkulapio tulevat tarpeeseen, kun nuori muuttaa joskus omilleen.

Mieluisa lahja kortilla

Helpointa on antaa rahaa lahjaksi, mutta lahjakortilla varmistat, että raha menee varmasti muuhunkin kuin karkkiin ja sipseihin. Voit hankkia lahjakortin vaikkapa vaateliikkeeseen tai kirjakauppaan.

Mikä sinun mielestäsi olisi paras rippilahja? Entä mitä muuta voisi antaa rippilahjaksi?

Voit olla kiinnostunut myös näistä:

Kummin tehtävät

Anna.fi/Ruoka: Rippijuhlien menu

Avainsanat

Keskustelu

Hauska idea on hopeinen kulho, pikari tai cooleri, joka täytetään euron tai 50 sentin kolikoilla. Ja tietty sellofaania ympärille. Ylioppilaalle cooleriin ja kolikoiden sekan voi lisätä samppanajpullon.

Vanhemmat antavat ristiriipuksen, kummit voivat antaa rahaa. Oma tyttö halusi digikameran ja osti sen sitten.

rippiristi paras lahja sain itsekin kun pääsin ripille vuonna 1988 edelleen tärkeä minulle pidän kaulassa usein. se on enemmän kuin koru merkki suuremmasta voimasta ylhäältä taivaasta.

Sen ei välttämättä tarvi olla rippiristi joka ostetaan. Voi antaa jonkun muun korun. Meillä tuli pojalle mummilta kultainen laattariipus ja kummitädiltä kalvosinnapit. Toiselta tädiltä vähän rahaa ja toiselta ranneketju, joka ei valitettavasti käynyt oikein hyvin. Se oli heikkoa tekoa, hopeinen ja melko pian myös musta käytössä. Äitinä ostin hänelle seinäkellon, oli toivottu lahja. Ajattoman myös. Eli kannattaa kuunnella myös mitä on mielessä.

Poika haluaa vain rahaa. On aina ollut sen perään.Haluaa vaihtaa mopon parempaan.Tiedän että jos mopoa ei vaihdeta rahat menee pelaamiseen ja karkkiin.

Ristin antaminen on kummin tehtävä. Jos lapsella on useita kummeja, voi hankintaa sopia yhdessä, ettei rippiristejä tule useaa…

Rahalahja on jotenkin kylmä, siihen liittyy aina mielestäni jotain hyvin laskelmoitua. Minusta se ei oikein sovi rippijuhlan uskonnolliseen luonteeseen.

Lahjan antamisen ja saamisen idea on mielestäni muuttunut lyhyehkön ajan sisällä. Turhan tavarapaljouden keskellä pieni, ajatuksella hankittu lahja on aarre.

Aatuli! Kommentoit tätin pojallesi antamaa hopeista ranneketjua. Se ei tarkoita korun huonoutta jos se on pian musta käytössä. Hopean tummuminen johtuu kaikkein eniten hänen ihonsa ph:sta. Joillakin hopea tummuu käytössä hetkessä ja joillakin ei lainkaan. Silloin kun ihon ph on normaali kiillottaa hopea itse itseään ja se pysyy käytössä kiiltävänä. Hopea on hyvä jalometalli ja erittäin hyvä ostos tädiltä pojallesi!!!!!!!

Ylpeä kummitäti pääsee kahden kummilapsen juhliin tänä kesänä! Itse olen tottunut siihen, että joko kummi/isovanhemmat/vanhemmat antavat rippilapselle ristin lahjaksi. Toinen kummilapsista saa minulta ristin ja toinen saa isovanhemmiltaan. Jotta kumpikin saa mieluisensa lahjan, päädyin siihen että nuoret voivat itse surffata Kalevala Korun sivuille ja antavat kummitädille haluamansa korun tuotenumeron – ja sitten vain ostoksille!

Itse olin pettynyt kun en saanut ristiä keneltäkään rippilahjaksi. Joten poikaystäväni osti minulle sen kun seurustelimme. Itse olen ostanut hopeisen Herran Siunauksen jos ystävälläni on jo risti.

Pelkkä raha on aika kylmä lahja… ja voi valitettavasti päätyä myös vähemmän juhlavasti esimerkiksi bailaamiseen. Lahjakortti mieluiseen erikoisliikkeeseen sen sijaan on parempi vaihtoehto.

Sain aikanaan rippilahjaksi kansallispuvun kasvuvaralla. Lahja tuntui silloin erilaiselta verrattuna muiden tyttöjen saamiin lahjoihin mutta myöhemmin olen ollut tosi kiitollinen äidilleni joka lahjan antoi. Puku on ollut tarpeellinen 50v. ja niinpä ostin omalle tyttärellenikin rippilahjaksi myös kansallispuvun.

Rohkeasti lahjaksi myös sellaista, jota nuori ei osaisi itse toivoa, mutta jolla on pysyvä arvo ja joka kestää. Jotain tärkeää katoaa kulttuuristamme, jos elämän matkalla ei kerry esineitä, jotka kantavat antajansa onnen ja siunauksen toivotuksia tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Rippilahjat, lakkiais-ja valmistujaislahjat sekä häälahjat ovat näitä perheen, suvun ja lähiyhteisön tuen ja rakkauden ilmaisijoita. Vanhempien tehtävä on kasvattaa nuori vastaanottamaan erilaisia lahjoja ja ymmärtämään niiden arvo. Nuoren makua ja kiinnostuksia kuulostellen, mutta itsenäisiä ratkaisuja tehden löytyy aikaa kestävää käärittävää lahjapaketteihin.

taulu on ihan ok . minä itse sain kummeilta risti riipuksen ja risti korvakorut, vanhemmiltani sain kultaisen kivi sormuksen ja kaikki on vieläkin hyvässä tallessa .sormus vieläkin sormessani.

Itse olen saanut rippilahjaksi ristin sekä kaulassa kannettavan korukellon, Kummitädiltäni sain samettipäälysteisen virsikirjan, Silloin en osannut arvostaa mutta nyt kun alan lähestyä keski-ikää tuntuu että nyt arvostaisin paremmin. Häälahjaksemme saimme perheraamatun kummitädiltäni. Upea lahja.

Taulusta ajattelisin, että sen valitseminen toisen puolesta on lähes mahdotonta..
Olisi kurjaa, jos saisi taulun, josta ei itse pidä ja tunne siitä, että sen pitäisi olla seinällä, kun antaja poikkeaa kylässä. Itse mietin jotakin pientä rahan lisäksi ja ajattelin, että ehkä valokuva albumi rippikuville. Näin tulisi toivottua rahaa ja myös jotain pysyvämpää.

Itse pääsen ripille heinäkuussa. Luulen saavani rahalahjoja, ja niillä ostan uuden sähkökitaran. En luultavasti edes saa minkään näköisiä helyjä (hyvä vaan jos en saa)

itse pääsen ensi kesänä ripille ja uskon että saan lahjaksi:rippiristin,rahaa ja varmaan jtn astioita..

Me ajattelimme antaa pojallemme rahaa ja tehdä salaa pienenä lapsena otetuista videoista kooste, jonka näytämme ja annamme rippijuhlassa hänelle.

Urheilevalle veljen pojalle hankimme rippilahjaksi useamman henkilön voimin lahjakortin hänen kotikuntansa urheiluliikkeeseen.
Ja oli taatusti mieleinenlahja.

Mikä voisi olla pojalle sopiva lahja? kun nytten on tulossa yhden pojan rippijuhlat eikä yhtään tiedetä mitä voitaisiin ostaa kyseiselle henkilölle.

Omalla pojalla tulossa rippijuhlat. kummit oli miettinyt hopea kahvilusikoita, se olisi ainakin pysyvä muisto.

Annan rippilahjaksi suvun miehen aluille aina solmioneulan. Käytössä ovat olleet kaikilla. 🙂

Nykynuoret arvostavat raha lahjoja; voihan niillä hankittu olla se paras muisto rippikoulusta. Oma lapsi ei halua lusikoita, kippoja tai koruja .Ristin voi kummi hankkia, mutta kannattaa selvittää myös lahjan saajan toiveet . mami

Olen rippilapsen täti. Ajattelin antaa hänelle hopeisen kaulakorun ja 20 euroa rahaa. Niin ja kukkia myös. Onkohan lahja kyllin hyvä?

Olen täti ja sisarusten lapsia monia. Rippilahjaksi olen hankkinut jonkin hyvän, mielenkiintoisen nuorelle sopivan hengellisen kirjan ( juokse poika juokse, risti ja linkkuveitsi jne.) tai nuoriso (hengellistä) -musiikkia.
Kummilapselleni hankin aikanaan sitten varmaankin ristikorun.

Pidän siitä kiinni, että lahjani muistuttaa juhlan perimmäisestä ajatuksesta. Rippijuhla on mielestäni muuta kuin extra-rahanjako tilaisuus ennen ylioppilas/valmistumisjuhlia.

Eilen käytiin valkkaamassa mulle ristikoru ja ketju, jotka tulee sitten iso vanhemmilta ja enolta… On kiva saada jotain sellasta, mikä kestää ja mitä voi ottaa mukaansa kun muuttaa omaan kotiin… Ite pyysin vanhemmilta rahaa, mut eivät suostu siihen, koska ne tietää et rahat menis vaan vaatteisiin yms. jotka ei enää vuoden päästä mahtuis päälle tai muuta vastaavaa. Omalle ystävälleni meinaan ostaa (hänelläkin rippi juhlat) jonkun arvokkaamman maljakon. Itse suosittelisin ihmisiä ostamaan just jotain koruja tai astioita yms. maljakoita… vaikkei niitä osaiskaan arvostaa heti, niin ihan varmasti nuorelta saa kiitosta viimeistään siinä vaiheessa kun asuu omassa kodissaan. Näin mä tän ainakin tällä hetkellä näkisin.

hajuvesi on ainenki sellanen lahja mitä ite toivoisin, niitä voi olla useempia:D mulle ittelleni kävi silleen et sain neljä rippiristiä, ei oikken ollu kiva… lahjakortti nettikaupaan ja kyl me nuoret osataan arvostaa rahaaki lahjana, ei siitä tarvitte huolestuu. sit mää sain lahjaks myös kampaamolahjakortin, se oli mahtava lahja niin että sain sitte hienon kampauksen seuraaviin juhliin 😀 myös jotai tällättei merkkilaukkuja kuten guess ja dolche gabbana on siistejä ja kyllä niitä ainaki tullaan jossai vaihees sit arvostaa, ja luultavasti heti! itte mä ainaki aloin!

Annoimme hyvälle ystävällemme lahjaksi upeat savikengät, jotka on ostettu oikein savipajasta. Kekiä katsellessa tulee hilpeä olo ja ystävmme on aina kylässä käydessään ihaillut kenkiä. Pitkän ystävyssuhteen takia tiedämme hänen tyylinsä, joten kengät olivat hänen mieleen ja on monesti kiittänyt lahjasta… Mitä mieltä olette??

Rippilahjan kuuluu mielestäni olla muisto juhlista. Siksi esim. kakkulapiot, solmioneulat ja Kalevala-korut ovat ajattomia lahjoja. Voihan ostaa vaikka hienot taulunkehykset, johon saa vaikka sitten rippikuvan esille. Tai hopeisen korurasian. Itse aloitin silloin keräämään astioita itselleni, ja nyt ne ovat käytössä.

210 2009 laitoin kummilapselle ristin oli tyytyväinen
omat tytöt saivat isovanhemilta ristin tyytyväisiä
klo11.00

Kyllä risti on kaunis ja arvokas lahja; rippijuhla on nimenomaan hengellinen tilaisuus ja risti muistuttaa juuri näistä hengellisistä arvoista. Lisäksi se on perinteinen rippilahja, jonka moni nuori odottaakin saavansa. Ellei arvosta kristillisiä arvoja, ei kannata rippikouluakaan käydä.

Muita sopivia rippilahjoja ovat korut ylipäätään, solmioneulat pojille, Raamattu, rukouskirjat ja muut hengelliset kirjat (kristillisistä kirjakaupoista löytyy mm. kauniita lahjakirjoja valokuvineen ja hengellisine mietteineen), kynttilänjalat, hopealusikat, valokuva-albumi tai kehys juhlapäivän kuville yms.

Eräs mielestäni hieno lahja rippipäivän muistoksi on ikoni. Se on kaunis, muistuttaa juuri juhlan hengellisestä sisällöstä ja sen voi vielä jonain päivänä laittaa oman kodin seinälle. Tai mikä ettei joku muukin hengellinen taulu.

Lahjaksi kannattaa valita sellaista, joka säilyy muistona juhlasta vielä vuosikymmenestä toiseen. Eikä kai rahakaan koskaan huono lahja ole, mutta hiukan persoonaton lahja se on,ja summa sinänsä on ongelmallinen; paljonko pitää antaa, ettei summa ole liian pieni, ja mikä taas on jo liian paljon ja saattaa loukata tai kiusaannuttaa vanhempia. Ja kauniin korun tai muun lahjaesineen löytää usein paljon pienemmällä hinnalla kuin kehtaisi rahana lahjaksi antaa. Sitä paitsi kenenkään ei pitäisi pyrkiä keräämään rahaa juhliensa avulla. On aina epäkohteliasta pyytää rahaa lahjaksi. Jos sukulaiset itse haluavat rahaa antaa, niin se on sitten heidän oma asiansa eikä siinä mitää pahaa ole, jos he itse omasta tahdostaan sen tekevät. Eri asia jos rahaa annetaan koska se koetaan velvollisuudeksi.

Ja korttiin voi vaikka kirjoittaa valitsemansa Raamatunjakeen tai muun sopivan hengellisen neuvon. Tämä on ainakin henkilökohtainen, huolella valittu muistaminen, joka saattaa myös kantaa eteenpäin.

nuoret haluaa esim. astioita, koruja, lahjakortteja ja lahjoja joita osaa arvostaa vanhempana eli esim. aalto maljakko. liikaa koruja ei saa olla ja nuoret ei halua lusikoita ja kakkulapioita!

Meidän ensimmäinen lapsenlapsi konfirmoidaan kesäkuussa.
Kummit ovat keskenään sopineet,että toinen ostaa rippiristin ja
toinen antaa rahalahjakortin astiastoa varten,jota lapsenlapsemme on jo kerännyt ja saanut lahjoiksi.Hän saa kaksi ristiä koska me isovanhemmat annamme myös ristin,jonka on käsin tehnyt tuttavamme papan kultasilloista.Siihen on upotettu keskelle kaunis ametisti kivi.Tyttäremme halusi sellaisen ehdottomasti lapselleen.
Kultaseppä arvioi sen hinnaksi n. 250 €,nähtyään sen.On aivan ihanaa,kun ensimmäinen lapsenlapsemme konfirmoidaan.Onnen kyyneeleet tulevat taatusti.Vielä on kolme rakasta,jotka konfirmoidaan kahden,viiden ja neljäntoista vuoden kuluessa.Toivottavasti saamme olla näkemässä nämäkin ihanat hetket lapsenlastemme kanssa.

Vaikka ripille pääsy on kristillinen juhla, mielestäni ripille pääsevä on tunnettava hyvin, että voi antaa uskonnollisia lahjoja (risti tietysti perinne ja mielestäni ok). Itse en arvostanut rippilahjoiksi saamiani uskontoon liittyviä esineitä yms sillä olin jo tuolloin ateisti, mutta eihän sen ikäisellä ole valinnan varaa mennäkö rippikouluun vai ei. Tai ainakaan minun perheessäni ei ollut.

Itse suosin lahjoina koruja. Sain linkkuveitsen lahjaksi ja siitä on hyötyä edelleen.

Hyviä vinkkejä, kiitos. Me vanhemmat annamme pojallemme ristin tai muun asiaan kuuluvan korun. Toiset kummit antavat astiaston alkua ja kaikki muut voivat antaa lahjaksi mitä haluavat. Olemme sanoneet kaikille lahjan olevan sen, että pääsee juhlistamaan nuoren ensimmäistä suurta juhlaa.

Kaverillani on Rippijuhlat sunnuntaina enkä tiedä mitä ostaisin hänelle lähjaksi kaikki ovat ostamassa astioita ja koruja..ja muuta mitä hän on toivonut, rahaakin moni on antamassa, olen käynyt läpi monet kaupat etsimässä hänelle jotakin mutta ilman mitään tulosta, toivottavasti löydön nyt jotain mikä piristää häntä eikä ole lapsellinen eikä sellainen mistä hän ei pidä… : /

Minä löysin netistä sellaisen hopeisen enkelikutsuja korun rippilahjaksi.
Se oli siitä kiva, että sitä ei ole monella ja kuiteskin se oli niinku riitävän arvokas ja se käy pojallekin vaikka avaimen perässä. Olin tosi tyytyväinen tuohon lahjaani ja niin taisi olla saajakin.

Ei kannata ainakaan Raamattua antaa, seurakunnalta sellaisen saa (ainakin itse sain) rippikoulun yhteydessä. Koru on hyvä lahja, mutta sekään ei ole kauhean hyvä juttu, jos saa kaikilta vain jonkun korun. Itse en saanut oikeastaan muuta kuin koruja, joille ei taida löytyä kovin paljon käyttöä. Jos siis löytyy muu idea kuin korut, kannattaa käyttää. Olisi kiva, jos lahjat olisivat sellaisia, jotka tulevat käyttöön. Kirja voisi olla hyvä?

Olemme antamassa rippilahjaksi taulun, johon on maalattu kirkko taustalle. Tähän kirkkoon liittyy sukumme perinteitä mm. saaja on kastettu, saajan äiti on kastettu ja vihitty tässä kirkossa. Meidät on vihitty ja esi-isiämme on haudattuna ko. kirkkoon. Lupa hankintaan on saatu vanhemmilta ja ajatuksena on pidenpiaikainen muisto tulevan oman kodin seinälle. Myös muistutus elämän jatkuvuudesta ja oman uskon arvoista.

Älkää antako aina sitä kaikkein perinteisimpää lahjaa- koruja, astioita, rahaa- vaan vaikka jotain nuoren harrastuksiin liittyvää. Itse pääsen ripille ensi kesänä, ja vanhemmilta toivon lahjaksi omaa tähtiteleskooppia<3

kun mun veli pääs ripille, me ostettiin iskän ja äitin kaa sille liput neljään jääkiekon MM-otteluun. Päästään nyt itekkii katoo vähä lätkää 🙂

Tänä kesänä 2012 ripille pääsevät kummityttö ja -poika ovat pyytäneet kielikurssia, koska se on kiva kokemuksenä sekä hyödyllinen tulevaisuudessa.
Kielikurssista voi myös sopia nuoren ystävien vanhempien kanssa, jotta molemmat nuoret voisivat päästä yhteiselle kielikurssi matkalle.

Tämä jää varmasti mieleen mukavana muistona, joka kestää läpi elämän ja kokemuksena rahassa mittaamaton! 😉

Älkää nyt hyvät ihmiset olko niin idiootteja että annatte RAAMATUN rippilahjaksi! Seurakuntahan antaa jokaiselle ripille pääsijälle raamatun joka tapauksessa. Siellä sitten on hyllyt täynnä raamattuja, jotka nyt tuskin edes ripille pääsijää kiinnostaa.

En kuulu itse kirkkoon,joten tätinä vähän välitän tämmöisistä valtio-ja pakkouskonto pippaloista.

hmm. itse rippikoulun juuri käyneenä kommentoisin muutamiin vastauksiinne esim. itse en olisi missään nimessä halunnut kanssalispukua.. enkä myöskään rippiristiä. Asiasta kannattaisi ensin keskustella rippikoulunkäyneen kanssa. Vaikka tapaan kuluu antaa rippiristi riparilaiselle, itse päätin ettenmoista halua niimpä kummitätini osti minulle kauniin kaulakorun jossa enkelin siivet olin erittäin tyytyväinen ja kaikenlisäksi koru on erittäin kaunis. Lisäksi sain lahjaksi tietty rahaa ja muutamia koruja myös lahjakortit ovat mielestäni sopivia lahjoja.

Olen samaa mieltä siitä että älkää ainkaan raamattua ostako ellei konfirmoitava ole sitä itse toivonut. Raha on mielestäni hyvä lahja sen voi kuluttaa heti tai säästä ja käyttää myöhemmin johonkin tärkeään. Itse luultavasti saan esim. erään toivomani kalevala korun, rahaa ja astioita. Tietenkin jotain harrastukseen liittyvää olisi kiva saada.
Monet ystäväni saavat järjestelmäkameran, skootterin/mopon, ristikorun tai rahaa. En suosittele ostamaan mitään todella uskonnollista jos konfirmoitava ei sellaista toivo. joten suosittele puhumaan konfirmoitavan kanssa ennen lahjan ostoa lahjasta riippumatta!

+++ ja on turha luulla että emme rahaa arvostaisi.

kummin tehtävä on antaa risti riipus. vanhemmat ostavat jotain ylimaallisen kallista jota nuori kovasti toivoo. muut antaa rahaa tai kysyy nuorelta itseltään mitä hän haluaa. ÄLKÄÄ ANTAKO ASTIOITA,KORUJA,PYYHKEITÄ TAI KEHYKSIÄ… joku voisikin tykätä mutta mites sitten jos ei tykkääkkään.. tuhlaat pitkän pennin jotta voit luulla että lahjan saaja on iloinen vaikka hän oikeasti heittää kapineen kaappinsa pohjalle vain koska vanhemmat sanoo että se pitää säästää. raha EI ole mitenkään kylmä lahja vaan se on useamman rippinuoren toive!

Valikoima kunnon RISTEJÄ

ebay.com ja hakusanoilla gold cross necklace tai silver cross necklace. Tai google.com ja käyttää kuvahakua ja samoilla hakusanoilla, ja klikkailee sieltä sitten liikkeen kotisivuille ja visalla maksaa tulee postissa yleensä Amerikasta missä kaikki on hienompaa. Suomesta ei löydy kun mummojen kaulaan Ristejä lyhyt ketju jaa tyyliton risti kuka noita muka pitäs.

Olen yrittänyt välttää todella traditionaalisten ristikorujen hankkimista kummilapsilleni, mutta ottaen huomioon nykynuorison nopean kehityksen ja sosiaalisen median vaikutukset, on ollut todella vaikea löytää mitään mistä he OIKEASTI tykkäisivät ja mahdollisesti jopa käyttäisivät.

Itse löysin kuin löysin kummipojalleni todella hienon rannekorun, joka kuitenkin pysyy hyvin budjetin rajoissa, täältä:
https://classymencollection.com/collections/mens-bracelets/products/classy-men-brown-lion-bracelet

Mistä tiedän että se on ”todella hieno” nuorison mielestä? Kummipoikani vuotta myöhemmin tuli kehumaan korua ja kysyi mistä olin sen alunperin hankkinut. Ilmeisesti tilannut itse lisää sittemmin kyseisestä kaupasta.

Nyt tyytyväisenä kummina ajattelin jakaa onnistuneen kokemukseni myös teidän kanssa. Onnea lahjojen hankintaan 🙂

Kommentoi juttua: Suosituin rippilahja?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X