Juhlat

Valitse ystävänpäiväruno korttiin – kokosimme lukijoiden lempirunot

Runo tai mietelause sopii ystävänpäivätervehdyksen värssyksi. Valitse mieleisesi Kotilieden lukijoiden suosikkirunoista.

Ystävänpäiväruno kruunaa kortin. Valitsimme hauskat, koskettavat ja kauniit ystävänpäivärunot, joista löydät jokaiselle ystävälle sopivan! Ystävänpäiväruno toimii myös tekstiviestinä ja some-tervehdyksenä.

Lue myös: Ystävänpäiväkortti ilahduttaa ystävää – katso 6 helppoa ideaa ja nappaa talteen ihanat runot!

Ystävänpäiväruno
Muistokirjojen värssyt vievät lapsuuden ystävyyssuhteisiin. Kuva: Jonne Räsänen/Otavamedia

Ystävänpäiväruno aidolle ystävälle

Jos mieltä painaa tai murhe vaivaa, niin muista vanha neuvo tää: älä niitä yksin miettimään jää. Kanssa ystävän murheet puolittuu ja ilo ja onni tuplaantuu.

Lue myös: Parhaat muumisitaatit: Näistä oivalluksista pitäisi jokaisen ottaa oppia!

*

Elämä kulkee polkujaan, ystävät tulevat ja menevät. Joidenkin kanssa jatketaan siitä, mihin edellisen kerran jäätiin. Olet minulle juuri sellainen ystävä.

Lue myös: Kaunein rakkausruno: Omista nämä säkeet rakkaallesi

Kuin puuron keskellä keltainen voi, kuin harsokasteinen aamunkoi, kuin kermavaahto kielenpäällä, kuin liukuisi siivin kirkkaalla jäällä. Sellainen olet Sinä ystävä kiltti, lämmin kuin aito lapsuuden viltti.

*

Kädessäni onnea kannan, ystävyydellä sen sinulle annan.

*

Sinua kaipaan, rakas ystävä. Tuulen kanssa laitoin tuhat viestiä. Ne ota silloin vastaan kun tuuli hiljaa käy, ne ovat kyllä siinä, vaik ei niitä näy.

*

Sua muistan talven kylmällä, kun lunta tuiskuttelee. Sua muistan kesän hetkellä, kun leivo lauleskelee. Sua muistan kaiken ikäni, oi kallis ystävä.

*

Voi kanssa ystävän jakaa ilot ja surut, liikakilot ja onnenmurut, voi nauraa ja kuivata kyyneleet – kaikki paremmin on mitä yhdessä teet. Siis kuuntele Ystävä, tässä on järkeä: olet minulle valtavan tärkeä!

Kuka on sinun ystäväsi?

Kuka on sinun ystäväsi? – Hänkö, joka asuu kaukana, mutta on silti niin lähellä sinua – Hänkö, jota et ole tavannut pitkään aikaan, mutta joka kulkee ajatuksissasi mukanasi jossain mielen pohjalla – Hänkö, joka saa tuntemaan olosi mukavan kotoisaksi pelkällä läsnäolollaan – Hänkö, jonka vuosien takaa tavattuasi saa menneet vuodet unohtumaan – Hänkö, jonka sanojen ja tunteen ilmaisun aitoudesta voit olla täysin vakuuttunut – Hänkö, jolle uskallat vuodattaa sydämesi syvimmät salaisuudet pelkäämättä, että sinua niillä joskus satutetaan

Kun minulla on yksikin tällainen ystävä, niin minulla on maailmassa kaikki! – Birgit Ahokas

Vaaleanpunainen kielo, ystävänpäiväruno

Leuto kostea metsä. Saatoin ystävän sen halki ja nähtiin yhdessä auringonlasku. Kun kuu nousee hän pysähtyy, muistaa yhteisen kokemuksen, muistaa hämyiset männyt näyt. Sellainen ystävä on. Hän ymmärtää helposti oikein eikä etäänny vaikka kulkee kauaskin. – Liisa Laukkarinen

*

Ystävyys kivasti kurkistaa, ystävyys hellii ja lohduttaa. Ystävyys käden suo lämpöisen, ystävyys lahja on jokaisen.

*

Lue myös: Toivota onnea valmistuneelle runon kera – mikä näistä sopisi juhlan sankarille?

Ystävyyttä kalliimpaa ei voi kukaan koskaan saavuttaa. Se kestää tyrskyt, tyvenet, tuo ilon läpi kyynelten. Sua kuulen, murheen ymmärrän, oon ystäväsi tiedäthän!

*

Jospa voisin kyyhkyn lailla, lentää ystäväni luo. Vaan kun olen siipiä vailla, kortti kiitokseni tuo.

Ystävänpäiväruno ikuiselle ystävälle

Kaikista hetkistä, joita meillä on elämämme varrella, virkistymme eniten niistä, jotka jaamme ystävien kanssa.

*

Niinä aikoina, kun minusta ei kuulu, olen omilla teilläni. Mutta kuljen niin, että polkuni toinen puoli on aina varattu Sinulle Ystäväni.

*

Jos voisin antaa sinulle jonkin ominaisuuden, antaisin sinulle kyvyn nähdä itsesi niin kuin toiset sinut näkevät. Silloin tietäisit, miten verraton olet.

*

Jospa voisin kyyhkysen lailla lentää ystävieni luo, vaan kun olen siipiä vailla, viesti kiitokseni tuo.

*

Kuihtuu ruusut, neilikat, harmaantuvat päämme. Vaikka vuodet vierivät, ystäviksi jäämme.

*

Valkoinen tulppaani, ystävänpäiväruno

Ole ystävä minulle

Kolme sanaa Sinulle, ole ystävä minulle.

*

En ole sinulle sukua, en sisko enkä veli, vaan ystävyyden muistoksi tään runon tähän vedin.

*

Niin monta pientä lintua, kuin pääsi yli lentää, niin monta sull on ystävää, vaan muista mua sentään.

*

Pysähdy hetkeksi, sulje silmäsi ja tunne, kuinka ajattelen sinua.

*

Ruusun Sulle antaisin, mut mistä sen saan? Halla vei jo kukkaset ja lumi peitti maan!

*

Muista silloin minua, kun kirppu puree sinua!

*

Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää ja minun ystäväni on kuin niitynkukka, joka saa minut hymyilemään. Ota kädestä, tule kanssani rantaan, vien sinut katsomaan, miten aurinko laskee puiden taakse ja saa taivaan punertamaan.

*

Kukkaset tai sanatkaan eivät yksin riitä ystävyyttä kuvaamaan, kiitos sulle siitä!

*

Monta on kaunista, monta on hyvää, vaan yksi on parasta tunnetta syvää. Suuri on ihme, myötäelämisen taito, sen omaa vaan ystävä, jonka sydän on aito.

*

Sata ajatusta minulta sinulle, sata sanaa sanottavana, sata kaipausta ja tuhat iloa tavatessamme taas!

*

Olkoon myötätuuli takanasi, aurinko edessäsi ja ystävät vierelläsi.

*

Olet olemassa, rakas ihminen. Elämä kaunis on, kun tiedän sen. Ei tärkeintä se, mitä sanot, teet, vaan mitä olet, hymy, kyyneleet.
– Mirjami Lähteenkorva –

*

Onni on elämistä ja yhteisiä hetkiä – vuosia ja silmänräpäyksiä – jaettuja aamukasteita ja iltaruskoja. Niissä mitataan se, millä todella on merkitystä.

Tervehdys tähdeltä

Joskus öisin, kun nukut, kiipeän tähden reunalle ja katselen sinua sieltä, lähetän suojelusenkelin, koska olet ystäväni ja välitän sinusta.

*

Ystävyys on pitkämielinen. Ystävyys on lempeä. Ystävyys ei kadehdi. Ystävyys ei kerskaa. Ystävyys ei pöyhkeile. Ystävyys ei käyttäydy sopimattomasti. Ystävyys ei etsi omaansa. Ystävyys ei katkeroidu. Ystävyys ei muistele kärsimäänsä pahaa. Ystävyys ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa. Kaikki se peittää. Kaikki se uskoo. Kaikki se toivoo. Kaikki se kärsii. Parasta maailmassa on ystävyys!

*

Saako kannel kajahdella syntymäpäivänäsi! Saanko onnea toivotella Sinun tyttöystäväsi!

*

Ystävyyden ruusut eivät koskaan kuihdu.

*

Ystävyys on kallein aarre, jonka saamme omistaa.

*

Ystävyys on kuin pikkuinen ukko, jolla on taskussa avain ja lukko. Niillä se sitoo ystävät yhteen, niin kuin maamies pellolla lyhteen.

*

Ystävä on sellainen joka on seisonut ja odottanut yhdellä elämän monista pysäkeistä, odottanut juuri minua Ja kun tulen, hän liittyy seuraani ja yhdessä kuljemme maailman laidalle, joskus vaieten, joskus jutellen Ja kun olemme tulleet sinne, käännymme takaisin ja vaellamme kotiinpäin Sellainen on ystävän tie – Kaj Hedman –

Ystävänpäiväruno ”mun ihmiselle”

Huomasin heti, että oot mun ihminen. Ystävästä, sinusta, olen iloinen.

*

Ystäväni, jos voisin antaa sinulle yhden ominaisuuden, antaisin sinulle kyvyn nähdä itsesi, kuten muut sinut näkevät. Silloin voisit havaita, miten verraton olet.
– Barbara A Billings –

*

Jos istuttaisin kukan aina kun ajattelen sinua, niin kävelisin loppuelämäni kukkien keskellä.

*

Keltainen tulppaani

Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje rinnallani ja ole ystäväni.

*

Jollet voi olla mänty kukkulan laella, ole pensas laaksossa, mutta ole paras pikku pensas puron varrella. Ole pensas, jos et voi olla puu. Jollet voi olla valtatie, ole vain polku. Jollet voi olla aurinko, ole tähti. Et sinä koon avulla voita tai häviä. Ole paras, mikä tahansa oletkin.
– Martin Luther King

*

Onnen kyyhky lentää, onnen kirjettä kuljettaa. Kirjeen kelle kantaa, onnen hälle antaa. Kuka tänä päivänä onnen saa? Saija tänä päivänä onnen saa!

Rakkaalle ystävälle

Ennen aina luulin, ettei ole enkeleitä, jotka vierelläni kulkisi lokaisiakin teitä. Onneksi opin sinut tuntemaan, et pelännyt lähteä jalkojasi sotkemaan.

*

Niin kuin poimit mansikoita, poimi onnenpipanoita. Niitä kun maistelet kielellä, pysyt onnellisella mielellä! – Elina Karjalainen –

*

Elämän ihana taika, on eteenpäin vievä aika. Sillä jokainen kaunis muisto on sydämessä kuin kukkiva puisto. Onnea päivänsankarille!

*

Elämä on täynnä mukavia sattumia – sinä olet niistä paras!

*

Maailmalle olet vain joku, mutta jollekin voit olla koko maailma.

*

Älä uneksi elämääsi vaan elä unelmasi.

*

Toivoisin olevani olkapää, johon voit nojata, kun tukea kaipailet. Toivoisin olevani kuuleva korva, jolle huolesi kertoilet. Toivoisin olevani lämmin syli, kun hellyyttä haikailet. Toivoisin olevani enkeli, kun suolelusta tarvitset.
– Marleena Ansio –

*

Mikä olen? Tähdenlento Luojan ikuisessa yössä, tomujyvä aavan aineen lakkaamattomassa työssä. Mutta sentään! Tahdon antaa hehkun hetkelleni tälle, tahdon loistaa, tahdon laulaa kiitoslaulun elämälle.
– L. Onerva –

*

Mä oon oiva heppu, on selässäni reppu ja repun alla peppu, oi oiva olen heppu…..

*

Onnea onnea onnea vaan punainen tupa ja perunamaa!

*

Kuinkahan hauska on vanhana olla, kun nuorena täyttää 6 ja nolla!

*

Päivät antakoot parhaintaan, hyvää mieltä, onnellisuutta.

*

Toivon Sinun polullesi onnenkukkaa monta, monta ilon aamua ja iltaa surutonta.

Onnenkyyhky lentää…

Onnenkyyhky lentää, onnenkirjettä kuljettaa. Kirjeen kelle kantaa, onnen hälle antaa. Kuka tänä päivänä onnen saa? Liisa tänä päivänä onnen saa!

*

Kukkia poimin kukkia kannan, kauneimmat niistä Ainolle annan.

*

Tulppaanikimppu

Ole onnekas aina, hyvä mieleesi paina ja jos vaikea ois, paha unhoita pois.

*

Onnen, onnen omenoita, menestyksen mansikoita, hyvän tuulen pulvereita, ilopäivien ihmeitä noita.

*

Ystävyys on nostamista ylös, työntämistä eteenpäin. Kuuntelemista ja hiljaisuutta toista varten. Oikea sana, kysymys, runo. Ystävyys on korvaamaton.

*

Kukkia poimin, kukkia kannan, kauneimmat niistä sinulle annan.

*

Jos Sinun ja minun välillä olisi pienen pieni silta, niin kävisin Sinua katsomassa vaikka joka ilta.

*

Kun lehdet putoo ja kannet jää, kannessa säilyy muisto tää.

*

Ole aina iloisella päällä kuin kissa liukkaalla jäällä.

*

On muistoja, joita ei aika, eikä vuodet viedä voi. On muistoja, joiden taika iät kaiket sielussa soi.

Onnea ja ruusuja tiellesi!

Onnen lintu kultasiipi, luoksesi lentäköön ja onnea toivottakoon!

*

Onni olkoon osanasi elämäsi retkellä, nätti poika rinnallasi vihkimisen hetkellä.

*

Ruususilla, kukkasilla olkoon tiesi peitetty. Minultakin yksi ruusu olkoon sinne heitetty.

*

Tyytyväisyys, onnen ehto, kaiken hyvän kehto, säilytä ain omanas!

*

Onni on se porraspuu, johon moni kompastuu, jos se menee nurin narin, särkee sydämen tai pari.

*

Elämässä on hetkiä, joihin ei ole sanoja, voi vain toivoa toiselle voimaa ja valoa.

*

Valaiskoon kesäyön aurinko polkusi, minne ikinä lie vie kulkusi.

*

Maailman tuulet eivät meitä kaada, myrskyssä emme murru!

*

Tuuli tyyntyy myrsky menee ohitse ja me tulemme vahvemmiksi, kestämme yhdessä seuraavankin myrskyn ja paahteen.

– Pia Perkiö –

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valitse ystävänpäiväruno korttiin – kokosimme lukijoiden lempirunot

Peppi

Mä löysin paljo runoja❤️❤️❤️❤️

turhaa

turhaa turhaa turhaa

päivää

huomenta

aarno

Muisto äidistä!
Oli kevään varhainen aamu,
Oli päivä toukokuun.
Kun hiljaa,hiljaa aivan,
me sängystä hiivittiin:

Kahvipannua liedelle laittain,
kahvikuppeja kilisteltiin:
Miten kauniisti aurinko paistoi,
kun pullaa leikattiin.

Oli meillä kahvia,pullaa,
oli kukkaset toukokuun.
Kun hiivimme ihan hiljaa,
ja ovea raotettiin.

Oli äiti sängyssä hiljaa,
oli aivan, kuin nukkuisi vain.
Hän laulua taisi kuulla.
Aivan omalta katraaltain.

Se oli kaunein kuorolaulu,
mitä äiti kuulla voi.
Ei mihinkään maailman kuoroon,
sitä ollenkaan verrata voi.!

Oli meillä oma kortti,
se vuoroin annettiin.
Oli äidin syli lämmin,
kun häntä halattiin.

On aikaa kulunut kauan,
monet vuodet vierineet.
Nämä pienet lapsuus muistot,
Ovat mielessä säilyneet.

Nyt toisena sunnuntaina,
päivänä toukokuun,
Olet muistoissa minulla aina.
Kun kukkia haudalles vien!

A. Vuoti
Tämä on vielä aikaista, vielä äitien päivään aikaa, , nyt on aika viedä äidille kukkia ,kun hän on vielä elossa!

Kari

Paljon kiitoksia kauniista runoista! Tulipa hyvä mieli! Hyvän mielen saivat niistä myös ystäväni.
Hyvän Ystävänpäivän toivotus Keski-Suomesta Teille runojen kerääjille ja Teille kaikille niitä lukeville!

Mira kanervala löytyy YouTubesta

Tosi hyviä runoja mä tein monta korttia näistä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.