Kulttuuri

Lukuvinkit viikonloppuun – näiden kirjojen parissa viihdyt varmasti!

Pääsiäisenä on hyvä hetki hengähtää koukuttavan kirjan parissa. Kotiliesi kokosi yhteen viisi mielenkiintoista uutuuskirjaa ja yhden klassikon, joihin kannattaa tarttua juuri nyt. 

Kirjasuositusten joukosta löytyy fiktiota niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, muistelmia ja yksi teos koko perheen voimin yhdessä luettavaksi.

nainen ikkunassa, a. j. finn, dekkari, kirjan kansi

Dekkareiden ystävälle

Annan avioliitto on hajonnut vakavan auto-onnettomuuden jälkeen, ja Anna kärsii agorafobiasta: hän ei pysty lähtemään kotoaan. Päivät kuluvat viini- ja lääketokkurassa. Kukaan ei usko, että hän näkee murhan naapurin ikkunasta. Naapuriperheen nuori poika pelkää, ja Anna uskoutuu hänelle murhanäystään. Kirja kerii auki yllätyksen toisensa jälkeen. Vakuuttava kuvaus toden ja harhan sekoittumisesta.

A. J. Finn: Nainen ikkunassa, suom. Jaakko Kankaanpää, Otava

satu hassi, kirja, muistelmateos

Poliitikko muistelee

Kansanedustaja Satu Hassi kertoo nuoruusmuistelmissaan hauskasti, kuinka seurakuntanuoresta ja partiolaisesta tuli teiniliittolainen ja taistolainen. Hän opiskeli insinööriksi, mutta hänestä muovautui runoilija, feministi ja ammattipoliitikko. Lopulta hänestä tuli vihreiden puheenjohtaja ja ministeri. Hän kertoo myös, kuinka on lapsena joutunut ahdistelluksi ja 11-vuotiaana raiskatuksi. Vahva suositus!

Satu Hassi: Mannerheim-solki ja punalippu, Siltala

Tällä tavalla maailma loppuu, kirja, kirjallisuus

Haikeaa käännöskirjallisuutta

Tavaratalon it-päällikkö saa potkut eikä uskalla kertoa asiaa kirjailijavaimolleen. Perhe lähtee kesäksi mökille, jonka lähistöllä majailee hippiporukka. Siinä näyttämö keski-ikää lähestyvien aikuisten kriiseille. Suomenruotsalaisen Philip Teirin edellinen romaani, esikoisteos Talvisota, käännettiin mm. englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Jos et ole vielä tutustunut Teiriin, kannattaa se tehdä mitä pikimmiten. Ihan jo kauniin kielen vuoksi.

Philip Teir: Tällä tavalla maailma loppuu, suom. Jaana Nikula, Otava

kaksi rantaa, eeva vuorenpää, kirja, kansi

Historian tuulahduksia

Monilapsisen perheen tytär Hanna kasvaa korpien kätköissä nuoreksi naiseksi. 1920-luvun Amerikka-innostus alkaa vallata Hannankin mieltä, ja onnellisesta lapsuudesta on hyvä ponnistaa maailmalle. Kaunis ja hyvätapainen Hanna menestyy New Yorkissa, mutta koto-Suomi polttelee mielessä. New Yorkissa Hannaa liehittelee tummatukkainen Martti, kotilomilla liinatukkainen Einari. Kumpi on se oikea? Hienoa ajankuvaa ja viatonta romantiikkaa.

Eeva Vuorenpää: Kaksi rantaa, Minerva

valo jonka kadotimme, jill santopolo, kirja, kansi

Romantiikkaa kaipaavalle

Kaipaatko pakoa harmaasta arjesta? Rakastitko Sinä päivänä -romaania? Jos vastasit kyllä, amerikkalaisen Jill Santopolon bestseller tuo valoa talveesi. Kirja on todellinen ”page turner” eli opus, jonka ahmii kertaistumalta. Kirjassa seurataan kahden nuoren rakkaustarinaa, ja tietenkin tiet erkanevat. Kauniin tarinan lisäksi on ilahduttavaa lukea newoyrkilaisten arjesta.

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme, suom. Inka Parpola, Otava

tove jansson, taikatalvi, kansi, wsoy

Perheen yhteisiin lukuhetkiin

Muumipeikko herää kesken talviunien, eikä enää saa unta. Lumisessa, kummallisessa Muumilaaksossa hän kohtaa omalaatuisen Tuu-tikin, karvaisen esi-isän ja reippailevan hemulin. Auringoton maailma herättää muumipeikossa pelkoa ja ahdistusta, joita käsitellään lempeän filosofisella otteella. Herkässä tarinassa tärkeiksi teemoiksi nousevat myös itsenäistyminen sekä kuolema.

Tove Jansson: Taikatalvi, suom. Laila Järvinen, WSOY

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lukuvinkit viikonloppuun – näiden kirjojen parissa viihdyt varmasti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.