Das-massa on askartelijan unelmamateriaali – näin valmistat helpot ja suloiset kulhot ilmassa kuivuvasta askartelumassasta

Voiko askartelu olla näin helppoa! Das-massa kuivuu ja kovettuu ilmassa eli askarteluun ei tarvita edes uunia. Katso, miten valmistat massasta suloiset pitsikuvioiset kulhot helposti itse. Tarvitset massan lisäksi vain pitsiliinan ja pyöreän kulhon.

Pitsikuvioiset kulhot valmistuvat helposti, sillä kulhojen valmistuksessa käytettävä das-massa kuivuu ja kovettuu ilmassa. Massasta askartelu onnistuu siis myös ilman uunia!

Pieni pitsinen yksityiskohta pöydässä ilahduttaa kattauksessa ja sisustuksessa. Voit käyttää pitsikuvioisia kulhoja kynttilän alusena ja pienten tavaroiden, kuten korujen säilyttämiseen tai pikkuherkkujen tarjoiluun.

Pitsinen diy-kulho das-massasta

Das-massasta valmistetusta kulhossa voi säilyttää esimerkiksi koruja.

Lue myös: Pitsikivet kalkkimaalisprayn avulla – katso helppo ohje!

Tarvikkeet das-massa-kulhoihin

  • Das-massa
  • Kaulin
  • Pitsiliina
  • Pyöreä kulho
  • Hiomapaperia
  • Halutessasi myös lakkaa tai maalia

Näin askartelet pitsiset kulhot das-massasta

1. Lämmittele ja vaivaa das-massa käsissäsi pehmeäksi. Kun askartelumassa on notkeampaa, kauli se muutaman millin paksuiseksi levyksi.

2. Käytä pyöreää kulhoa muottina kupin tekemisessä. Paina kulho alassuin kaulitun massan päälle ja paina kevyesti.

Diy-kulho das-massasta vaihe 2

3. Asettele pitsiliina pyöreälle das-massasta tehdylle kiekolle. Kauli pitsiliinan yli kevyesti painaen. Koska pitsiliina liikkuu kaulitessa, on kaulimisen hyvä onnistua kerralla. Jos pitsiliinan päältä kaulii useamman kerran, pitsiliina liikkuu ja muodostuvasta kuviosta tulee suttuisempi. Nosta pitsiliina varovasti pois. Pese pitsiliina, niin voit käyttää liinaa jatkossakin.

Diy-kulho das-massasta vaihe 3

4. Nosta pitsinen, pyöreä massakiekko varovasti kulhon pohjalle pitsikuvio ylöspäin. Näin pitsikupista saadaan pyöreä. Anna kupin kuivua ihan kovaksi, kuitenkin vähintään vuorokauden ajan. Kuivumisaika riippuu levyn paksuudesta, kuivuminen saattaa siis kestää pidemäänkin kuin vuorokauden. Jos massaa jää jäljelle, laita se pussiin ja sulje pussi tiukasti. Näin das-massa säilyy tuoreena ja voit käyttää sitä myöhemminkin.

Diy-kulho das-massasta vaihe 4

5. Kun kulhot ovat kuivuneet, hio halutessasi hiomapaperilla ylimääräiset rosot kulhojen reunoilta. Pyyhi hiomisesta syntyvä pöly pois hyvin.

Diy-kulho das-massasta vaihe 5

6. Voit halutessasi lakata tai maalata pitsiset kulhot lakalla tai askartelumaaleilla. Lakka ja maali tuovat pitsikuviota paremmin esiin.

Pitsiset diy-kulhot das-massasta

Lue myös: Kestohedelmäpussi pitsiverhosta on ekologinen ja kaunis – katso ohje helppoon ompelutyöhön!

Vinkki!

Jos et halua kulhoista tasareunaisia, voit valmistaa pitsikuvioiset kulhot myös ilman muottia näin: Ota das-massapala käsiisi ja vaivaa se pehmeäksi. Pyöritä massa palloksi. Kauli pallo levyksi ja jätä reunat sellaiseksi, kun ne kaulitessa jää. Tee tästä levystä rosoisine reunoineen kulho vaiheiden 3.–6. mukaan.

Pitsinen diy-kulho das-massasta

Das-massasta valmistetusta kulhosta voi tarjota herkkuja.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Das-massa on askartelijan unelmamateriaali – näin valmistat helpot ja suloiset kulhot ilmassa kuivuvasta askartelumassasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X