Kalkkimaalispraylla maalattu kori.

Sanna taikoi uuden ilmeen kirppikseltä ostamaansa koriin – epätasainen pinta talttui kalkkimaalispraylla

Sanna Mansikkamäki taiteili Facebook-kirpputorilta löytämästään korista kauniin sisustuselementin kalkkimaalispraylla. 

Oletko miettinyt, miten saada maali tarttumaan siististi epätasaiseen pintaan? Ratkaisua ongelmaan mietti myös Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki, joka halusi tuunata Facebook-kirpputorilta ostamansa korin.

Tarkoituksena oli tehdä tummanruskeasta ja entiseltä sijoituspaikaltaan hevostallilta tuoksuvasta korista kaunis parvekekäyttöön sopiva sisustuselementti.

Sanna kokeili ensin lakata korin, mutta lopputulos ei miellyttänyt. Lakka oli vaikea saada levitettyä pensselillä punotun korin väliköihin tasaisesti. Myöskään tavallinen maali ei tuottanut toivottua tulosta.

”Muistin, että eräs sisustustoimittajaystäväni oli joskus maalannut spraymaalilla kokonaisen kaapin, ja kehui, kuinka spraylla saa tasaista jälkeä nopeasti. Aloin sitten etsiä Googlesta kalkkimaaleja”, Sanna kertoo.

Lue myös: Tarun taiteilemat virkatut eläimet ihastuttavat somessa – katso suloiset kuvat! 

Kori ennen spraymaalausta.

Sanna halusi piristää Facebook-kirpputorilta ostamansa ruskean korin ilmettä. Kuvassa kori ennen spraymaalausta.

Tasainen pinta spraymaalilla

Sanna valitsi vaaleanharmaan sprayn. Hän testasi sprayta ensin pienelle alueelle ja yllättyi iloisesti maalin peittävyydestä ja helppokäyttöisyydestä.

”On mahtavaa, että spray tulee paineella pullosta ja uppoaa korin punoksiin. Ei ollut pelkoa siitä, että hengittäisin kalkkimaalia.”

Sanna maalasi korin ulkona muovialustan päällä. Hän spraymaalasi kaksi kerrosta korin pintaan, mutta pigmenttisyyden vuoksi yksikin olisi riittänyt. Ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä hän odotti puolisen tuntia.

Kalkkimaalispray

Kalkkimaalispray upposi korin punosten väliin ja jätti korin pinnan kauniin tasaiseksi.

Tuunattu kori on koristanut eteläistä parveketta koko kesän. Se on säilynyt hyvin, vaikka kalkkimaalispray on tarkoitettu ensisijaisesti sisätiloihin. Auringonpaiste ei ole vaikuttanut sen värisävyyn lainkaan, eikä Sanna kuvaa maalin hajuakaan häiritseväksi.

Sanna kehottaa testaamaan kalkkimaalisprayta, mikäli omaa silmää miellyttää mattainen pinta ja maalattavassa pinta on epätasaista punosta. Spray sopii myös muille pinnoille, kuten esimerkiksi betonille, kivelle tai puulle.

Lue myös: Olympiavoittaja Tom Daley paljastui käsityöihmiseksi! Neuloi söpön säilytyspussin tuoreelle kultamitalilleen

Katso videolta, miltä lopputulos näyttää

Mitä kalkkimaalispray on?

  • Kalkkimaalispray on peittävää ja nopeasti kuivuvaa, ja se on helppo levittää maalattavaan kohteeseen.
  • Kalkkimaali sopii parhaiten kuivien sisätilojen sisustusmaaliksi.
  • Kalkkimaalispraylla voi maalata esimerkiksi puuta, paperimassaa, pahvia, koriste-esineitä, lasia ja metallia.
  • Kalkkimaalattavaa pintaa ei välttämättä tarvitse esikäsitellä. Pinnan karhennus esimerkiksi maalipesulla tai kevyesti hioen parantaa maalin tarttumista ja pysymistä.
  • Kalkkimaalin saa kestämään likaa ja kulutusta käsittelemällä maalattavan kohteen lopuksi vahalla tai lakalla.
  • Lähde: kalkkimaalikauppa.fi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sanna taikoi uuden ilmeen kirppikseltä ostamaansa koriin – epätasainen pinta talttui kalkkimaalispraylla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X