Askartelu

Askartele trendikkäät korvakorut polymeerimassasta – katso ohje 3 erilaiseen malliin!

Polymeerimassa on ihana materiaali korujen tekemiseen. Massan työstäminen on helppoa, ja tekemisessä on rajana vain oma mielikuvitus. Katso vinkit kolmeen erilaiseen korumalliin ja massan työstötapaan. Kokeile ja koukutu polymeerikorujen tekemiseen.

Askartele korvakorut polymeerimassasta kokeillen erilaisia muotoja ja tekniikoita, ja tee kerralla iso satsi erilaisia osia. Osien kuivumisen jälkeen yhdistele osat toisiinsa: hillitysti tai mielikuvituksellisen rohkeasti.

Voit tehdä koruja askartelukaupoista löytyvillä muoteilla, rennosti vapaalla kädellä tai hyödyntäen kotoa löytyviä esineitä. Esimerkiksi liimapuikon korkilla saa tehtyä pyöreää muotoa ja kulmikkaita muotoja voi leikata terävällä veitsellä.

Polymeerimassa tuntuu alkuun kovalta, mutta se pehmenee nopeasti lämpimissä käsissä pyöritellessä tai kaulimella työstettäessä. Massaa on helppo työstää uudestaan ja uudestaan, sillä se kovettuu vasta uunissa.

Työstämisen jälkeen korujen osat kovetetaan uunissa. Massa ei kutistu kovettuessaan eli sinun ei tarvitse huomioida kutistumisvaraa.

Lue myös: Näyttävä pitsikorvakoru juhlaan tai lahjaksi

korvakorut polymeerimassasta

 

Tarvikkeet

Korvakorut polymeerimassasta: Yleisohje

  1. Asettele massa leivinpaperin tai paperin päälle. Massaa ei kannata työstää suoraan pöydällä, sillä sitä on vaikea saada pöydästä irti.
  2. Muotoile massasta haluamasi pinta. Muotoile käsin tai paina muotilla.
  3. Tee osiin reiät korvakorurenkaita varten. Tässä kohtaa kannattaa jo miettiä, tuleeko osa keskelle eli haluatko kiinnittää siihen muita osia vai tuleeko osa alimmaiseksi, jolloin reikä tarvitaan vain yläreunaan. Muissa osissa reiät tulee tehdä ylä- ja alareunaan. Ole tarkkana, että reikä asemoituu leveyssuunnassa keskelle, näin koru ei keikahda kasattuna vinoon. Tee reikä niin reunaan kuin mahdollista. Jos reikä jää liian kauaksi reunasta, korurengas ei ylety reunan yli. Varmista, että reikä on läpi asti yhtä iso. Reikä jää helposti turhan pieneksi alaspäin osoittavalla puolella. Kannattaa siis pyöritellä naulaa tai neulaa hieman reiässä.
  4. Nosta koruosat varovasti veitsellä leivinpaperin päälle pellille ja laita uuniin. Fimo-massa kovettuu 110 asteessa 30 minuutissa. Mikäli käytät toisen merkkistä massaa, tarkista kuivumisohjeet paketista.
  5. Anna osien jäähtyä. Pujottele sitten korupihtien avulla korurenkaat ja -koukut läpi koruosien rei’istä.

Malli 1: sateenkaarikorvakorut polymeerimassasta

korvakorut polymeerimassasta teossa
Pyörittele massasta pötkö, ja leikkaa se kahtia. Asettele pötköt sisäkkäin kaaren muotoon. Leikkaa veitsellä alareuna suoraksi. Kaulitse massa litteäksi, ja tee muotilla tai käsin pyöreähkö kappale yläosaa varten. Tee reiät korurenkaille ja koveta uunissa. Kokoa valmiiksi.

Malli 2: Korvakorut sulautuvilla väreillä

polymeerikorvakorujen ohje
Leikkaa massasta ohuita, hieman eri paksuisia pötköjä. Voit halutessasi pyöritellä ne pyöreiksi. Leikkaa myös massasta pieniä, ohueksi kaulittuja suikaleita.
Kiedo ohuet suikaleet pötköjen ympärille. Pötköt muistuttavat tässä kohtaa täytelakua. Asettele pötköt pyöreään muotoon. Voit lisätä tässä kohtaa vielä väleihin muutamia yksittäisiä pötköjä ilman reunoja. Ympäröi lopuksi nippu yhdellä ohueksi kaulitulla massapalalla.
Kiedo ohuet suikaleet pötköjen ympärille. Pötköt muistuttavat tässä kohtaa täytelakua. Asettele pötköt pyöreään muotoon. Voit lisätä tässä kohtaa vielä väleihin muutamia yksittäisiä pötköjä ilman reunoja. Ympäröi lopuksi nippu yhdellä ohueksi kaulitulla massapalalla.
Painele ja kaulitse pötkö litteäksi. Värit leviävät kauniisti. Työstä koruiksi yleisohjeen mukaisesti.

Malli 3: Pilkukkaat korvakorut polymeerimassasta

polymeerikorujen ohje
Valitse pohjaväri, ja kaulitse litteäksi. Jätä kuitenkin tässä kohtaa vielä jonkin verran paksuutta, sillä massaa kaulitaan vielä lisää. Painele pohjaan vieretysten pieniä nokareita massaa siten, että kaksi väriä on aina kiinni toisissaan. Asettele nokareet melko lähelle toisiaan, sillä ne loittonevat toisistaan reilusti kaulintavaiheessa. Kaulitse nokareet kiinni pohjaväriin. Voit laittaa massan päälle palan leivinpaperia, jolloin se ei varmasti jää kiinni kaulimeen. Työstä koruiksi yleisohjeen mukaisesti.
Korvakorut polymeerimassasta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele trendikkäät korvakorut polymeerimassasta – katso ohje 3 erilaiseen malliin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.