Askartelu

Betonipasta luo betonisen ilmeen ilman sotkua – katso helppo ohje!

Betonipasta taikoo betonisen ilmeen melkein mihin tahansa ilman muotteja ja sotkuista betonin valmistusta. Tätä on pakko kokeilla!

Betonipastalla koristelet helposti ruukut ja purkit. Betonipasta tuo jopa betonisen raskaan olemuksen johonkin luonnostaan kevyeen esineeseen, kuten jauhopussiin.

Betonipasta tekee kermapurkkiin betonisen pinnan.
Arvaisitko, että tässä on vanha kermapurkki? Kermapurkin uusi ilme on betonipastan ansiota.

Voit valita kohteeksi oikeastaan minkä tahansa esineen, mutta muodoltaan kovin epätasainen ja vaihteleva esine ei ole helpoin päällystettävä. Pinta voi kuitenkin olla liukas: betonipasta pysyy esivalmistelujen ansiosta myös liukkaassa muovissa.

Betonipastalla päällystetty juomapullo
Vanhat pullot ja tölkit saavat betonipastan avulla uuden elämän.

Parhaiten betonipastan kanssa toimivat esimerkiksi purkit ja pullot. Voit kierrättää betonin alle esimerkiksi tyhjät margariinirasiat tai jauhopussit. Tätä ohjetta varten päällystettiin limsatölkki ja -pullo ja jauhopussi sekä 4 dl vetoinen kermapurkki.

Jauhopussi muuntui betonipastalla rouheaksi heinämaljakoksi.
Jauhopussi muuntuu betonipastalla rouheaksi maljakoksi.

Lue myös: Betoniaskartelu on sotkuista ja ihanaa

Tarvikkeet betonipasta-askarteluun:

Lue myös: Tee itse betoniruukkuja!

Betonipasta: Ohje

  1. Sivele päällystettävän esineen pintaan siveltimellä aivan ohut kerros betonipastaa. Tämän kerroksen tehtävänä on tehdä pinnasta karkeampi, jotta varsinainen päällystyskerros pysyy sen päällä. Anna kuivua. Kuivuminen kestää noin 15–20 minuuttia.
  2. Päällystä esine betonipastalla veitsen avulla. Sivele pintaan tuhti kerros betonia. Levitä sienen avulla betoni mahdollisimman tasaiseksi. Anna kuivua kunnolla. Kuivuminen vie aikaa muutamia tunteja riippuen esineen muodosta. Jos esineessä on esimerkiksi koloja tai muuta vastaavaa, kuivuminen vie pidemmän aikaa.
  3. Mikäli pinta ei ole kuivumisen jälkeen riittävän tasainen, hio epätasaisuudet hiekkapaperilla. Mikäli hiominen tuo esiin esineen alkuperäisen pinnan tai et ole tyytyväinen pintaan, voit toistaa vaiheen 2 ja hioa kuivumisen jälkeen uudestaan.
  4. Sivele kuivaan, hiottuun pintaan pakkauksessa mukana tulleella sienellä ohut kerros mustaa lasitetta. Anna kuivahtaa kevyesti (noin 5 min). Sivele sitten puhtaalla sienellä vielä kerros vaaleaa lasitetta. Anna kuivua. Pinta on veden- ja säänkestävä, joten betonipasta kestää myös ulkona.

Lue myös: Betonikoristeet pihalle – näin teet ne itse

Betonipasta päällystää monia erilaisia purkkeja.
Betonipasta päällystää melkein minkä tahansa esineen.

VINKKI!

Betonipastalla saat tehtyä kivasti myös rouheita koruja ja joulukoristeita päällystämällä muovista leikattuja muotoja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Betonipasta luo betonisen ilmeen ilman sotkua – katso helppo ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.