Askartelu

Helppo pääsiäistipu hurmaa suloisuudellaan – katso ohje ja askartele lapsen kanssa tipu tyllistä

Pääsiäistipu on totuttu askartelemaan lankatupsuista. Tämä päivitetty versio askarrellaan langan sijaan tyllistä tehdyistä tupsuista. Katso helppo ohje!

Ripusta tyllistä askarreltu pääsiäistipu roikkumaan pieneen oksaan seinälle tai vaikka maljakkoon aseteltuihin pajunkissoihin. Vaihtoehtoisesti voit jättää ripustuslenkin pois, ja asetella pääsiäistiput pääsiäisruohon koristukseksi.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Tyllitupsut syntyvät samaan tapaan kuin perinteiset lankatupsutkin eli pahvirenkaiden päälle kieputellen tai tupsukehikkoa hyödyntäen.

helppo pääsiäistipu tyllistä

Hanki erivärisiä tyllejä, ja askartele pääsiäistiput vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä. Tyllitipujen askarteleminen on helppoa ja onnistuu lapseltakin – yksin tai yhdessä aikuisen kanssa.

Tarvikkeet tyllistä tehtyyn pääsiäistipuun:

Lue myös Kaksplus.fi:stä: Tekemistä pääsiäispäiville – 10 hauskaa pääsiäisideaa

Pääsiäistipu: Ohje

1. Leikkaa kartongista 2 kpl halkaisijaltaan 9 cm kokoista pahviympyrää ja 2 kpl 6 cm kokoista ympyrää. Leikkaa ympyröiden keskelle reiät, isompiin ympyröihin halkaisijaltaan 3,5 cm ja pienempiin halkaisijaltaan 2 cm reiät.

pääsiäistipujen askarteluohje

2. Leikkaa tyllistä noin 4 cm x 1 m kokoisia suikaleita. Kieputtele suikaleet kartonkirenkaiden ympärille siten, että tylliä on joka kohdassa vähintään 4–6 kerrosta riippuen tyllisi paksudesta.

pääsiäistipujen askarteluohje

3. Kun tylliä on riittävän muhkeasti, työnnä saksien kärki kartonkirenkaiden väliin ja leikkaa tylli auki reunasta koko matkalta. Tähän vaiheeseen tarvitaan todennäköisesti aikuisen apua, sillä tyllistä tulee pitää kiinni toisella kädellä, jotta auki leikattu tylli ei putoa pois.

pääsiäistipujen askarteluohje

4. Vedä lanka pahvikiekkojen väliin, ja solmi lanka kiinni napakasti. Vedä pahvirenkaat tupsun yli. Jätä pienemmän tupsun langan päät roikkumaan, ja solmi langat lenkiksi ripustamista varten.

pääsiäistipujen askarteluohje

5. Tasoittele tyllitupsu saksilla kauttaaltaan. Leikkaa niin paljon, että tupsu on olemukseltaan tiivis. Tee toinen tyllitupsu samaan tapaan.

6. Asettele isompi ja pienempi tupsu päällekkäin, ja liimaa tupsut yhteen kuumaliimalla. Varmista, että pienemmässä tupsussa oleva ripustuslenkki osoittaa ylöspäin. Liimaa kuumaliimalla pienempään tupsuun silmät ja kartongista leikattu nokka.

helppo pääsiäistipu tyllistä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo pääsiäistipu hurmaa suloisuudellaan – katso ohje ja askartele lapsen kanssa tipu tyllistä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.