Askartelu

Jouluaskartelu on mukavaa puuhaa – nämä perinteiset koristeet on helppo tehdä itse!

Joulun lähestyessä on ihana askarrella lahjoja läheisille ja koristella kotia. Nappaa ideat pakettikortteihin, havuköynnökseen, mistelipalloon ja moneen muuhun!

Jos vanhat joulukoristeet tuntuvat jo kuluneilta ja pölyttyneiltä, näppäräsorminen askartelee jouluaskartelut itse. Askartele lahjoja rakkaalle pukinkonttiin tai ihania koristeita piristämään koti-iltoja. Kokosimme yhteen monenlaisia vinkkejä jouluiseen askarteluun. Näillä ohjeilla onnistuu niin kokenut käsityönrakastaja kuin ensikertalainenkin!

 

Kokeile näitä helppoja ja näyttäviä askarteluohjeita!

Valoisa kattokruunu

Helppotekoinen kattokruunu tuo pimeään iltaan kaunista valoa. Valaisevan kattokruunun askartelemiseen tarvitset vain valosarjan ja korin. Helppoa!

Vekkienkeli

Tämän perinteisen koristeen askartelu onnistuu aloittelijaltakin! Paperista taiteltu enkeli sopii esimerkiksi joulukuusen oksalle luomaan klassista joulutunnelmaa.

Havulintu-lahjapaperi

Kääri joululahjat saajansa näkösiin papereihin!  Havulintuja voi painaa eri värisille papereille oman mielensä mukaan ja luoda helposti erilaisia tyylejä.

Ihanat kranssit koristamaan ovea

Kranssi risuista

Nyt on aika rakentaa kranssi! Villiviinin, lehtikuusen, marjapensaitten tai riippakoivun oksat taipuvat helposti kransseiksi. Valitse muutama taipuisa oksa ja kierrä ne kauniiksi kranssiksi, jonka koristeiluihin voi käyttää vapaasti omaa mielikuvitusta. Ripusta kranssi oveen, seinälle tai vaikka kattoon!

Kanervakranssi ja kuusenmallinen havukranssi

Kranssien kanssa luova ajattelu kannattaa. Havukranssin ei aina tarvitse olla pyöreä. Uutta ilmettä yksinkertaiseen koristeeseen saat punomalla mukaan kanervaa. Yhdistä mukaan vielä erilaisia havuja ja muita ikivihreitä oksia!

Mistelipallo

Ripusta oviaukkoon tai kattoon jouluinen mistelipallo! Ihanan vehreät puolukan- ja mustikanvarvut saavat kaverikseen punaisia mistelinoksia. Sido palloon vielä silkkirusetti, niin metsäinen koriste on valmis.

Havuköynnös ovenpieleen

Aito havuköynnös on kaunis koriste, joka kestää ihailua läheltäkin. Näyttävän havuköynnöksen tekeminen on helppoa, mutta pientä vaivannäköä se vaatii. Taiteile elävä havuköynnös esimerkiksi ulko-oveen tai muualle ulkotiloja koristamaan!

Tuiki, tuiki tähtönen

Jouluiset paperitähdet

Paperitähdet syntyvät helposti ja nopeasti, ja sopivat siksi erinomaisesti esimerkiksi lasten kanssa askarteluun. Tee tähdet esimerkiksi ylijääneistä sanomalehdistä.

Taittele paperitähtiä

Ohuesta paperista taiteltuihin joulutähtiin jää koukkuun! Askartele tähtiperhe joulukuusen oksille, ikkunaan tai vaikka pöytäkoristeekis! Yhdistele vielä toinen toistaan kauniimpia papereita, niin tähtistä saa helposti luotua kauniin sisustuselementin.

Tähtilampetti

Jouluista tunnelmaa luomaan on helppo askarrella erilaisia lampetteja. Lumihiutaleen kaunis muoto tekee tästä tähtilampetista erityisen suloisen. Onko kaappeihin jäänyt lojumaan vanhoja tuikkukuppeja? Hyvä, sillä lampetin tekoon sopii hyvin esimerkiksi kipsinen, harmaa kynttiläkuppi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluaskartelu on mukavaa puuhaa – nämä perinteiset koristeet on helppo tehdä itse!

Anonyymi

Ruma

Anonyymi

ei löydy mitään

Talven kauneudet

Tänä jouluna on ollut kylmempää ulkona, mutta en siltikään lopeta talven kaunista ihailua,mutta silti minulla on askartelun mieli,mutta askartelen joskus sisällä mutta ulkona kaikista eniten ulkona, ulkoa löytää kaiken laisia kauneuksia sen takia minä ihailen talvea, ja muutemkin kun menet oulun sillalta näet kun katsot puita niin ne on valkoisia se on talvi puiden kauneutta….

Talven kauneudet

Tänä jouluna on ollut kylmempää ulkona, mutta en siltikään lopeta talven kaunista ihailua,mutta silti minulla on askartelun mieli,mutta askartelen joskus sisällä mutta ulkona kaikista eniten ulkona, ulkoa löytää kaiken laisia kauneuksia sen takia minä ihailen talvea, ja muutemkin kun menet oulun sillalta näet kun katsot puita niin ne on valkoisia se on talvi puiden kauneutta….

vieras

tykkään täst sivust….. koska siinä on paljon joulu aiheisia vinkkejä ja juttuja…. this page is cool
love ….. vieras

jane

hello i`m frong enland

anonyymi

o kay

öö…

jane varmasti onki englannista ku ei näytä osaavan edes kieltä :,,D

Veera Perälä

Siis hirvaaaaeeee!!!!!!

kaki

hello tää on mahtava sivu tääl on kaikki tarvittava askartelu oheetttttttttttttttttttttttttttttttt

mahtava

Tää on mahtava sivu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mahtava

Tää on mahtava sivu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tytsy

ihan okke sivu

Gaselli

Käsityöt ovat lähellä sydäntäni, koska olen monta vuotta kutonut sukkia ja
lapasia, ns. Joulun-lapsi keräykseen, joka menee Romanian ja Moldovan
köyhimmille lapsille ja nuorille.

Olen harrastanut kutomoissa tekemällä pellava-pöytäliinoja ja pellava-pyyhkeitä, poppana tyynynpäällisiä, laiskanryijyjä, pellavaraanuja,mattoja ,
pannunalusia ym.

Nuorempana kudoin pipoja ja kaulahiveja jne.

vieras

miks teijän täytyy valitaa. musta ainaski on kivoja ja hauskoja

oonaz

on ne osa hienoja osa taas ei se on mun mieli pide

pieru

hassuja askarteluja

jouluhullu

HÄ! TÄÄ SIVUSTO ON MAAILMAN PARAS!

VIERAS

NIIN ON KAIKI NIIN KIVOJA ETTÄ MIKS PITÄÄ VALTA…

J n

Iha kiva pitää kokeilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.