Askartelu

Kirsi, 50, kehitti puolivahingossa nerokkaan ”joulukuusen” viinipullotelineistä – katso, miten kissaystävällinen joulupuu rakennetaan helposti

Kirsin oli tarkoitus nikkaroida kenkähylly, mutta viinipullotelineistä tulikin täydellinen joulukuusi kissaperheeseen. Katso selkeistä ohjeista, miten rakennat sen itse.

Kirsi Tuomelan, 50, kotona Jyväskylässä on tänä vuonna uusi joulunviettäjä: neljän kuukauden ikäinen kissanpentu Milo. Kuukausi sitten Kirsin luo muuttanut Milo on osoittautunut sen verran vauhdikkaaksi tapaukseksi, että joulukuusi koristeineen saisi luultavasti kyytiä sen vallattomissa leikeissä. Niinpä aito kuusi saa tänä vuonna tyytyä parvekepaikkaan.

Kyllä olohuoneen paraatipaikallekin silti tulee joulukuusi: viinipullotelineistä rakennettu sellainen. Mirrinkestävä ratkaisu syntyi Kirsin käsissä sattumalta.

”Olen joskus tehnyt viinipullotelineistä hyllyjä. Minulla on menossa eteisen face-lift, ja ajattelin tehdä niistä sinne kenkätelineen. Kun sovittelin telineitä hyllyä varten, ne vain itsestään ikään kuin hypähtivät kuusen muotoon”, Kirsi kertoo.

Minimalistinen kuusi kestää katseita vuodesta toiseen, ja sitä voi käyttää hyllynäkin. Kuva: Kirsi Tuomela
Minimalistinen kuusi kestää katseita vuodesta toiseen, ja sitä voi käyttää hyllynäkin. Kuva: Kirsi Tuomela

Lue myös: Tuula, 74, innostui suodatinpussikransseista niin paljon, että on tehnyt niitä lähes koko suvulle – näin hän askartelee somehitiksi nousseen koristeen

Tämän kuusen neulaset eivät varise

Elävää kuusta jämäkämpi versio tuntui Kirsistä hyvältä ratkaisulta sisätiloihin.

Kokoontaittuvat telineet moderniin kuuseen tarttuivat mukaan yhdellä kirpputorikierroksella. Kirsin mukaan vastaavia telineitä tulee vastaan jokaisella kirppisreissulla, joten tarvikkeista homma ei jää kiinni.

Kirsi kiinnitti telineet toisiinsa ohuella mutta lujalla rautalangalla ja sahasi ylimmästä telineestä pari palaa pois oikean muodon saavuttamiseksi. Rautalankakiinnityksen ansiosta kuusen voi purkaa osiin ja taitella kokoon säilytystä varten. Lopuksi Kirsi viimeisteli kokonaisuuden jouluvaloilla.

”Koristelen kuusen todennäköisesti keräämilläni vanhoilla olkikoristeilla. Aion myös viritellä siihen olkisen latvatähden.”

Vaaleaa puuta oleva kuusi valoineen erottuu upeasti Kirsin kodin tummaa seinäpintaa vasten, eikä varisevista neulasistakaan ole vaivaa. Lopputulos on ajanut asiansa täydellisesti, sillä Milo-kissa ei ole juuri osoittanut kiinnostusta sitä kohtaan.

”Valopalluroita se heiluttelee, mutta kuusi on aika tukeva, joten se on pysynyt hyvin paikoillaan”.

Pullotelinekuusi saa uutta ilmettä perinteisillä olkikoristeilla. Kuva: Kirsi Tuomela
Joulukuusi viinipullotelineistä saa uutta ilmettä perinteisillä olkikoristeilla. Kuva: Kirsi Tuomela

Lue myös: Kuusi tupaan jo marraskuussa! 5 joulufania esittelee joulukuusensa ja kertoo, miksi juhlapuu koristaa heidän kotiaan jo hyvissä ajoin ennen aattoa

Sittenkin joulukalenteriksi?

Kirsin luomus on herättänyt ihastusta myös sosiaalisessa mediassa, missä sille on ehdotettu toistakin käyttötarkoitusta. Koska kuusessa on sopivasti juuri 24 pullon mentävää koloa, taipuisi se helposti myös joulukalenteriksi.

Jos viini- tai glögipullo päivässä tuntuu yliampuvalta, voi ideaa toki soveltaa. Koloihin voi vaikka laittaa tyhjiä pulloja, joiden sisältä löytyy mukavaa pullopostia: kirjoittaisitko kuhunkin ”luukkuun” vaikka jouluisen runon tai lupauksen yhteisestä hetkestä läheisesi kanssa?

Joulukuusi viinipullotelineistä – tarvikkeet ja ohjeet

Ihastuitko pullotelineistä rakennettuun joulukuuseen? Kirsi neuvoo nyt, miten teet sellaisen itse.

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Pullotelinekuusi syntyy näppärästi vain muutamasta tarvikkeesta.
Viinipullotelinekuusi syntyy näppärästi vain muutamasta tarvikkeesta.

Näin teet joulukuusen viinipullotelineistä:

  1. Avaa kaikki pullotelineet.
  2. Aseta alimmaksi teline vaakatasoon eli siten, että koloja on 2–3 vierekkäin.
  3. Aseta toinen teline samaan asentoon ensimmäisen päälle ja kiinnitä se tiukasti metallilangalla. Jos kotona on lemmikkejä, huolehdi, että metallilangan päitä jää sojottamaan vaarallisesti.
  4. Sahaa kolmannesta telineestä kaksi reunimmaista ”koloa” pois.
  5. Aseta sahattu teline ylimmäksi pystyssä siten, että kaksi alinta koloa solahtavat sopivasti alemman telineen päälle.
  6. Koristele halutessasi.
Tästä kuusesta kissakin tykkää.
Tästä kuusesta kissakin tykkää.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsi, 50, kehitti puolivahingossa nerokkaan ”joulukuusen” viinipullotelineistä – katso, miten kissaystävällinen joulupuu rakennetaan helposti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.