Askartelu

Kaunis paperipussitähti on joulun helpoin koriste – näin askartelet upean kaunottaren vain minuuteissa

Tee itse kaunis joulutähti ruokakaupasta löytyvistä paperipusseista. Tarvitset pussien lisäksi vain liimapuikon, sakset ja narua. Katso videolta, miten paperipussitähti syntyy helposti!

Joulutähti on usein ensimmäinen koriste, joka ilmestyy koteihin joulun ovella. Kaunis tähti vangitsee katseet ja sopii sisustukseen kuin sisustukseen.

Mitä jos tekisit tähden tänä vuonna itse? Joulutähden voi askarrella esimerkiksi leivinpaperistakartongista, tai origamin tapaan ilman liimaa. Askartelussa vain mielikuvitus on rajana. Tähden voi vääntää vaikkapa henkareista.

Joulutähti on helppo tehdä itse paperipusseista. Paperipussitähti tehdään ruokakaupasta ostetuista lahjapusseja, jotka liimataan yhteen.
Paperipussitähti saa erilaisen ilmeen pussien väristä ja materiaalista riippuen. Ruskea paperi tekee tähdestä luonnonläheisen ja rauhallisen. Kuva: Anni Reenpää

Paperipussitähti – tarvikkeet ja ohjeet

Kaikista helpoin kikka joulutähden askarteluun on hyödyntää paperipusseja. Paperipussitähti ei vaadi suuria kädentaitoja, ja materiaalit löydät valmiina isommista ruokakaupoista. Sinun ei tarvitse kuin liimata ja leikata, ja tähti on valmis vartissa!

Kurkkaa, millaiset paperipussitähdet Maria Muurin lapset askartelivat perheen parvekkeelle.

Katso videolta, miten joulutähti askarrellaan paperipusseista:

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Tarvikkeiden hinta on noin 10 euroa, jos suuri osa tarvikkeista löytyy jo ennestään.

Joulutähti paperipusseista on helppo tehdä itse.
Tässä tähdessä on käytetty 12 paperipussista, mutta 10 pussia riittäisi aivan hyvin. Kuva: Anni Reenpää

Tee itse joulutähti näillä ohjeilla:

  1. Aloita tekemällä tähden puolikas. Levitä liimaa T-malliselle alueelle vaakasuunnassa pussin alaosaan ja pystysuunnassa pussin keskeltä poikki. Liimaa 5-6 pussia päällekkäin.
  2. Tee tähden toinen puolikas samalla tavalla, mutta liimaa johonkin väliin mukaan ripustusnaru.
  3. Tarkista, että pusseja on riittävästi venyttämällä pussit auki haitarin lailla. 10-12 pussia on hyvä määrä, jos käytät noin 29 x 15 cm kokoisia pusseja.
  4. Leikkaa molempiin liimattuihin pussinippuihin samanlaiset kolmiomaiset sakarat.
  5. Liimaa kaksi pussinippua kiinni toisiinsa samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Odota hetki, että liima ehtii kuivua.
  6. Levitä liimaa vielä jäljellä oleville sivuille ja venytä pussit auki haitarin lailla 360-asteiseksi tähdeksi. Paina hetki liimakohtaa, jotta tähti pysyy varmasti muodossaan. Jos haluat, että tähden voi laittaa kasaan säilytykseen seuraavaa vuotta varten, voit liiman sijaan kiinnittää tähden tässä viimeisessä vaiheessa esimerkiksi paperipuristimella.

Joulutähden askartelemiseen menee noin 15 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaunis paperipussitähti on joulun helpoin koriste – näin askartelet upean kaunottaren vain minuuteissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.