Askartelu

Rannekukka on juhlien upein asuste – näin askartelet sen aidoista kukista

Rannekukka on upea asuste juhliin kuin juhliin ja se on helppo askarrella itse. Kukkien valinnassa kannattaa olla tarkkana, jotta ranneke säilyy mahdollisimman pitkään.

Kukkakorut ovat kauniita ja mukavia pieniä projekteja itse tehtäviksi. Rannekukka tunnetaan etenkin häissä kaasojen asusteina, mutta ne sopivat mainiosti myös muihin juhliin.

Kukista voi askarrella myös kukkasormuksen, hiuslaitteen, pannan tai perinteisen seppeleen. Jos haluaa näpertää enemmän, voi tehdä kukkatatuoinnin, joka kiipeilee vaikkapa käsivartta ja kaulaa pitkin.

Katso videolta, miten rannekukka askarrellaan:

Rannekukka aidoista kukista – tällä ohjeella jokainen onnistuu

Rannekukka kannattaa valmistaa kestävistä kukista, jotka pysyvät koko juhlapäivän kauniina. Kestäviä kukkalajeja ovat muun muassa neilikka, vahakukka, eukalyptus ja ikiviuhko. Myös jotkut krysanteemit kestävät mainiosti kukkakoruissa.

Kukista sidottu ranneke tehdään kehikkoon, joka taivutellaan 2 mm paksuisesta alumiinilangasta. Kehikon lomaan pujotetaan satiininauhaa, jolla rannekukka sidotaan ranteeseen.

Kukat liimataan kehikkoon kukkaliimalla, joka on suunniteltu kukkien kiinnittämiseen. Kuumaliiman käyttö voi vaurioittaa kukkia ja heikentää niiden kestoa.

Kehikkoa voi käyttää uudestaan, kun kukat kuihtuvat. Kuihtuneet kukat revitään irti kehikosta, ja tilalle liimataan uusia tuoreita kukkia.

Rannekukka.
Muhkea rannekukka syntyy neilikoista, vahakukasta ja ikiviuhkosta. Rannekkeen pohjalla on eukalyptuksen lehtiä. © Anni Reenpää

Tarvikkeet:

Tee näin:

  1. Pidä kukkia vedessä vähintään pari tuntia ennen askartelua.
  2. Leikkaa sivuleikkureilla pätkä alumiinilankaa ja taivuttele se siksakin tavoin noin 4 cm leveäksi mutkikkaaksi kaistaleeksi. Kokeile, että kaistale sopii ranteeseen niin, että alumiinilankojen päät kohtaavat toisensa juuri ja juuri.
  3. Pujota pätkä satiininauhaa alumiinilangan lomaan niin, että se kiertää langan mutkat vuorotellen ylä- ja alakautta. Varmista, että nauhaa on niin paljon, että saat sidottua päistä rusetin.
  4. Leikkele kasveista osat, joista kokoat sommitelman. Pohjalle voi laittaa isoja lehtiä ja keskelle pari kolme isompaa kukkaa.
  5. Purista kukkaliimaa paperille ja dippaa eukalyptuksen lehti liimaan. Paina se sitten rannekkeeseen ja paina pitkään, kunnes se kiinnittyy. Asettele eukalyptuksen lehtiä rannekkeeseen tällä tavalla yksitellen ja lisää liimaa aina välillä.
  6. Kun lehdet on liimattu asetelman pohjaksi, voit alkaa liimata vahakukkia ja ikiviuhkoja. Liimaa ne osoittamaan vastakkaisille sivuille.
  7. Lopuksi liimataan neilikat. Dippaa kukat liimaan ja paina kiinni rannekkeeseen. Kun kukat ovat kiinnittyneet, avaa niiden terälehtiä vähän sormilla.
  8. Viimeistele liimaamalla neilikoiden väleihin ikiviuhkoa tai vahakukkaa.
  9. Anna liiman kuivua noin 10 minuuttia. Säilytä ranneketta jääkaapissa ennen juhlien alkua. Jääkaapissa ranneke voi säilyä hyvänä jopa päiviä.
Rannekukka
Kukkaranneke on upea asuste juhliin. Rannekkeen pohja taivutellaan alumiinilangasta. © Anni Reenpää

Kuvausvaatteet, Pia Hagström: videolla sininen farkkuessu Stockmann stockmann.com ja valkoinen mekko R-collection r-collection.fi. Kuvassa valkoinen mekko Lindex lindex.com.

Alumiinilanka: Sinelli

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rannekukka on juhlien upein asuste – näin askartelet sen aidoista kukista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.