Puutarha

Aidoista kukista tehty sormus on upea asuste kesäjuhliin – katso helpot ohjeet videolta

Askartele uniikki kukkasormus helposti itse. Kukkien valinnassa kannattaa olla tarkkana, etteivät kukat nuukahda kesken juhlan.

Kukkasormus on helppo tehdä itse esimerkiksi häihin tai kesäjuhliin. Pieni juhlava asuste on uniikki ja erottuu taatusti joukosta.

Kukkakoruista on tullut viime vuosina trendikkäitä asusteita. Kukista tehdään muun muassa pantoja, seppeleitä, hiuskoruja ja rannekkeita. Niitä liimataan jopa ihoteippien päälle kukkatatuoinneiksi.

Kukista valmistettuja koruja voi myös tilata ammattifloristeilta, jolloin säästyt itse näpertämiseltä.

Katso videolta, miten kukkasormus askarrellaan:

Lue myös Anna.fi: Nämä kukat sopivat puutarhaasi horoskooppimerkkisi perusteella

Kukkasormus kannattaa liimata pitkään säilyvistä kuvista

Tarvitset kukkasormuksen askarteluun kestäviä kukkia. Esimerkiksi neilikka, krysanteemi, orkidea, morsiusharso ja ikiviuhko kestävät kauniina pitkään. Asetelman pohjalla voi käyttää esimerkiksi eukalyptuksen lehtiä.

Luonnonkukistakin voi tehdä kukkasormuksen, mutta ne saattavat nuukahtaa sormukseen liimattuina nopeammin.

Kukat liimataan sormukseen kukkaliimalla, jota myydään floristitarvikekaupoissa ja kukkatukuissa. Kukkaliima on tarkoitettu kukkalaitteiden liimaamiiseen ja liima kuivuu nopeasti läpinäkyväksi.

Voit myös kokeilla tavallista askarteluliimaa. Kuumaliimaa ei kannata käyttää, sillä se saattaa nopeuttaa kasvien kuihtumista ruman näköisiksi.

Kukkasormus.
Kukkasormus kannattaa askarrella kestävistä kukista, kuten neilikasta, morsiusharsosta ja eukalyptuksesta. © Anni Reenpää

Tarvikkeet yhteen sormukseen:

Kukkasormus.
Kukat liimataan kukkaliimalla alumiinilankapohjaan. © Anni Reenpää

Tee näin:

  1. Laita kukat vähintään paria tuntia aikaisemmin maljakkoon veteen nesteytymään.
  2. Tee sormuspohja. Taivuta pyöröpihtien avulla alumiinilangasta pieni spiraali. Kiedo sitten alumiinilanka sormesi ympärille niin, että saat lankaan sormuksen muodon. Ota alumiinilanka pois sormesta ja muotoile niin, että spiraali asettuu sormusreiän yläpuolelle. Taivuttele sitten pyöröpihtien avulla toinen spiraali sormusreiän alapuolelle. Kokeile sormuspohjaa sormeen ja varmista, että spiraalit asettuvat symmetrisesti.
  3. Leikkaa kukkien osat valmiiksi työtasolle ja sunnittele, miten aiot asetella ne sormuspohjaan. Purista paperille vähän kukkaliimaa.
  4. Liimaa ensin pohjimmaiset vihreät lehdet. Dippaa eukalyptuksen lehti liimaan ja paina se sormuspohjan spiraalin päälle. Paina noin kymmenen sekunnin ajan, jotta lehti kiinnittyy hyvin. Kiinnitä toinen eukalyptuksen lehti samalla tavalla sormuspohjan toisen spiraalin päälle. Kiinnitä halutessasi vielä muutama erilainen eukalyptuksen lehti.
  5. Kiinnitä seuraavaksi neilikat. Dippaa kukka liimaan ja paina sitä kymmenen sekunnin ajan sormuksen keskelle. Liimaa sitten toinen neilikka aivan ensimmäisen kylkeen kiinni.
  6. Viimeistele liimaamalla väleihin pieniä morsiusharson kukkia.
  7. Anna kukkasormuksen kuivua muutama minuutti työtasolla ennen käyttöä. Jos et aio heti käyttää kukkasormusta, säilytä sitä jääkaapissa ja suihkuta kerran päivässä vedellä. Kukkasormus säilyy kauniina jääkaapissa jopa viikon ja sormessa päivän tai pari.

Alumiinilanka ja pyöröpihdit: Sinelli

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aidoista kukista tehty sormus on upea asuste kesäjuhliin – katso helpot ohjeet videolta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.