Askartelu

Sateenkaaret korviin! Askartele ohjeellamme helpot tupsukorvikset, jotka ovat oiva valinta Pride-kuukauteen

Sateenkaarikorvikset ovat täydelliset Pride-kuukauden korvakorut. Valitse niihin juuri haluamasi värikattaus erilaisista Pride-lipuista.

Sateenkaarikorvikset ovat nopea ja helppo askarteluprojekti. Voit koota korviksia kuudesta tai useammastakin tupsusta. Kun teet korvikset useammasta tupsusta, leikkaa pidempi lanka alimpaan tupsuun, jotta lanka riittää tupsujen läpi pistämisen.

Lue myös: Diy-korvakorut x 2: Isot ja roikkuvat korvakorut ovat näyttävä asuste – katso ohje!

Sateenkaarikorvikset – näitä tarvikkeita tarvitset

Tarvikkeet: Sinelli

Näyttävät sateenkaarikorvikset syntyvät vain muutamasta tarvikkeesta.
Näyttävät sateenkaarikorvikset syntyvät vain muutamasta tarvikkeesta.

Lue myös Anna.fi: Tiedätkö mitä tarkoittavat apilaperhe, gyneseksuaalisuus tai asukupuolisuus? Ota Pride-sanasto haltuun

Näin teet tupsukorvikset sateenkaaren väreissä

  1. Tee ensin erikseen eri väriset tupsut. Jos korviksissa on kuutta eri väriä, tee siis 12 eri tupsua, kutakin väriä kaksi kappaletta.
  2. Leikkaa kartongista 3,5 cm leveä soiro. Tämä toimii tupsujen teon apuvälineenä. Leikkaa tupsun värisestä muliinilangasta n. 10 cm pätkä ja aseta se kartongin yläreunaan.
  3. Kieputa muliinilankaa kartongin ja langan ympäri n. 15 kertaa. Päällimmäiseksi tulevan tupsun kohdalla voit pyörittää kierroksia muita enemmän. Solmi lankalenkit yhteen tiukasti yläreunasta ja leikkaa lenkit auki kierteiden alareunasta.
  4. Harjaa tai kampaa hapsut auki. Voit kammata myös solmimisnauhat samaan suuntaan tupsuksi. Alimmaksi tulevan tupsun kiinnitysnarut voi jättää auki ylös tupsujen kokoamista varten.
  5. Käännä kaikki langat saman suuntaisesti. Kierrä muliinilankaa kolmesti tupsun ympäri ja solmi umpisolmulla. Vedä solmun langat kierteiden alle silmäneulan avulla. Huomaa, että alimmaiseksi tulevan tupsun kiinnityslangat jätetään suoraksi tupsun ulkopuolelle.
  6. Kampaa vielä hapsut ja leikkaa tasaiseksi.
  7. Kokoa sitten korvakorut. Ota alimman tupsun kiinnityslanka ja pujota lanka neulan avulla jokaisen tupsun läpi, korvakorunkoukun läpi ja takaisin tupsuista. Takaisin tullessa huomioi, että pistät neulan aina tupsun toiseltapuolelta kuin mennessä, niin tupsut pysyvät paremmin suorassa.
  8. Solmi langat tiukasti yhteen. Kampaa tupsut suoraksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sateenkaaret korviin! Askartele ohjeellamme helpot tupsukorvikset, jotka ovat oiva valinta Pride-kuukauteen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.