Askartelu

Tee itse pellavainen vihkoraitapyyhe

Trendikäs vihkoraitakuvioinen pyyhe on helppo ommella itse.

Tarvikkeet

Saat kerralla kolme pyyhettä, kun ostat 70 cm ohutta valkoista pellavakangasta. Tämän lisäksi tarvitset oranssia, sinistä ja valkoista 
ompelulankaa, oranssia ja sinistä napinläpilankaa, 10 cm kanttinauhaa per pyyhe, ompelukoneen ja  nuppineuloja.

vihkoruutu, keittiöpyyhe

Tee näin

Leikkaa kangas leveyssuunnassa kolmeen noin 50 cm leveään palaan. Tarkista, että kaikki sivut on leikattu lankasuoraan, suorista tarvittaessa.

Puolaa napinläpilangat. Langoita oranssi ompelulanka ylös ja aseta napinläpilankapuola puolakoteloon. Paksu lanka kulkee puolakotelosta sujuvasti toisin kuin neulansilmästä. Tarkista tikin kireys ompelemalla hiukan kankaan reunaan ja säädä tarvittaessa kohdalleen. Pyyhkeen vihkoraidoitus ommellaan siis kankaan nurjan puolen ollessa ylöspäin.

Ompele oranssi tikkaus 10 cm:n päähän yläreunasta ja 8 cm:n päähän (nurjan puolen) oikeasta reunasta. Tee tikit aivan reunasta reunaan.

Vaihda siniset langat ja ompele ensimmäinen tikki reilun sentin päähän yläreunan oranssin tikin alapuolelle. Jos ompelukoneesi on vapaavartinen, älä katkaise lankaa vaan kierrä pyyhkeen aloitusreuna alakautta eteen ja aseta paininjalan alle niin, että seuraava tikki tulee yhtä kauas edellisestä kuin se oli oranssista.

Ompele tikkiraitoja näin pyörittämällä palaa ympäri ja ympäri, kunnes olet noin 10 cm päässä alareunasta. Katkaise lanka. Leikkaa kaikki langanpäät lyhyiksi.

Taita kaikilta sivuilta 2 x 1,5 cm:n päärmeet, neuloita ripustuslenkki keskelle ylös ja ompele valkoisella ympäri.

Vinkki!

Pellavapyyhe imee sitä paremmin, mitä enemmän sitä on käytetty.

Tiedustelut: www.eurokangas.fi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse pellavainen vihkoraitapyyhe

Sinun täytyy kommentoidaksesi.