Askartelu

Tee itse söpö pikkuinen lintutupsu avaimenperäksi tai koristeeksi reppuun

Pienimmätkin jämälankakerät tulevat käyttöön, kun teet niistä pikkuruisia lintumaskotteja. Lintutupsu on hauska avaimenperä tai koriste reppuun.

Lintutupsu on soma pikkuinen maskotti, jonka tekemisessä voi hyödyntää jämälankoja. Söpö lintumaskotti ihastuttaa niin pieniä kuin isompia askartelijoita.

Lue myös: Tupsun ohje: katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu.

Lintutupsu tehtiin ohuesta puuvillalangasta, mutta siihen voi käyttää mitä tahansa eri värisiä lankoja, jotka ovat keskenään saman paksuisia. Kaikki sukkalangan paksuiset tai sitä ohuemmat puuvilla-, villa-, bambu-, alpakka tai akryylilangat sopivat mainiosti tupsun tekoon.

Lintutupsu on suloinen maskotti.
Lintutupsu on suloinen maskotti. Kuva: Sanna Kallio

Tarvikkeet

Lintutupsu tehdään helposti näin

  1. Kiinnitä paperiliitin haarukan piikkien päähän. Kierrä haarukan ympäri valkoista lankaa 2 cm leveä ja 1 cm paksu kerros.
  2. Työnnä valkoinen lankatuppo haarukan päähän ja kierrä sinistä lankaa haarukan alaosaan 2 cm leveä ja 1 cm paksu kerros.
  3. Pujota nailonlangan pätkä haarukan keskimmäisten piikkien välistä lankatuppojen ympäri. Kiristä niin kireälle kuin pystyt ja solmi lanka.
  4. Irrota haarukka ja leikkaa lankalenkit auki kuten kuvassa.
  5. Trimmaa saksilla muoto soikioksi ja solmi sidontalanka ripustuslenkiksi.
  6. Tarkista, että ripustuslenkki osoittaa ylöspäin ja vartalon valkoinen puoli on päällepäin. Lyhennä valkoista karvaa kasvojen kohdalta. Liimaa kuumaliimalla silmät: Laita pieni tippa kuumaliima silmän kohdalle, aseta pinsetillä silmä liiman päälle ja paina se tiukasti paikoilleen.
  7. Tee linnun nokka näin: Pujota pätkä keltaista lankaa parsinneulaan ja tee solmu langan päähän. Vie neula linnun takaraivon kohdalle ja työnnä se vartalon läpi siten, että neula tulee ulos silmien välistä hieman niiden alapuolelta. Vie neulan kärki takaisin langan ulostulokohtaan ja työnnä se muutaman millin syvyydessä silmien välistä hieman niiden yläpuolelle kuten kuvassa. Kierrä lankalenkki neulan ympäri ja vedä neula läpi ja lanka kireäksi. Kiinnitä lankalenkki pienellä pistolla silmien yläpuolelle ja työnnä neula vartalon läpi takaisin takaraivon puolelle. Vedä lanka kireäksi ja leikkaa se. Langan pään tulee jäädä tupsun sisään piiloon.
  8. Tee siivet näin: Pujota pätkä sinistä lankaa parsinneulaan ja tee langan päähän solmu. Vie neulan kärki kyljen värirajalle hieman silmien yläpuolelle ja työnnä neula vartalon läpi vastakkaiselle puolelle. Vie neulan kärki samalla puolella kylkeä 1,5 cm alaspäin ja työnnä vartalon läpi vastakkaiselle puolelle. Vedä lanka kireäksi. Vie neulan kärki aloitussolmun viereen ja työnnä naula vartalon läpi edellisen kierroksen langan ulostulon viereen. Vedä lanka kireäksi. Jatka näin 4-5 kierrosta, kunnes kylkiin muodostuu siivet kuten kuvassa.
Lintutupsu askarrellaan jämälangoista. Katso vaiheet 1–5.
Lintutupsu askarrellaan jämälangoista. Katso vaiheet 1–5. Kuva: Sanna Kallio
Lintutupsu askarrellaan jämälangoista. Katso vaiheet 6–8.
Lintutupsu askarrellaan jämälangoista. Katso vaiheet 6–8. Kuva: Sanna Kallio

Lue myös Anna.fi: Näin taittelet lautasliinat juhlapöytään

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse söpö pikkuinen lintutupsu avaimenperäksi tai koristeeksi reppuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.