Askartelu

Koristele virpomisvitsat keittiöstä löytyvillä tarvikkeilla – miten kaunis kukka lautasliinasta syntyykään!

Virpomisvitsan koristelu onnistuu pienellä budjetilla. Askartele lautasliinoista suloiset kukat ja pilleistä hauskat töyhdöt.

Pajunoksat kaunistetaan pääsiäisenä perinteisesti höyhenillä, mutta koristelutapoja on monia muitakin. Virpomisvitsan koristelu on hauskaa puuhaa.

Voit käyttää virpomisvitsan koristelussa oikeita kuivakukkia tai askarrella kukkia itse kreppipaperista. Pajunoksat voi päällystää nonparelleilla ja helmillä.

Koristeet voi valita joko lapsen tai aikuisen makuun sopiviksi.

Virpomisvitsojen koristelu onnistuu myös ilman varsinaisia askartelutarvikkeita. Parhaassa tapauksessa tarvikkeet löytyvät valmiiksi keittiökaapista.

Voit leikellä kukkaset lautasliinoista ja hauskat töyhdöt paperipilleistä. Koristeet säilyvät hyvinä seuraavaankin vuoteen, kun säilytät niitä tilassa, jossa ne eivät litisty kasaan.

Katso videolta, miten virpomisvitsan koristelu onnistuu:

Lue myös Anna.fi: Virpominen – mitä palkaksi ja miten reagoida lokkeileviin virpojiin? Listasimme ohjeet virvottavalle

Virpomisvitsojen koristelu lautasliinakukilla ja pillitöyhtöillä

Virpomisvitsan koristelu sopii hyvin aikuisten ja lasten yhteiseksi puuhaksi.

Lautasliinakukkien ja pillitöyhtöjen askartelussa tarvitsee saksia ja lautasliinan kerrosten erottelu vaatii sorminäppäryyttä. Homma onnistuu hyvin kärsivälliseltä askartelijalta.

Lautasliinakukkiin sopii parhaiten pienikokoiset kahviservietit. Niistä tulee noin 10 cm halkaisijan kukkia. Pilleiksi sopivat värikkäät paperipillit.

Voit koristella pajunoksien sijaan koivunoksia, jos niitä löytyy helpommin. Muista, että kaikkia oksia voi katkoa vain oman maan puista tai maanomistajan luvalla.

Virpomisvitsojen koristelu.
Materiaalit virpomisvitsan koristeisiin löytyvät keittiöstä. Lautasliinasta syntyy kaunis kukka, kun taittelet sen haitariksi ja erottelet liinan kerrokset toisistaan. © Anni Reenpää

Tarvikkeet lautasliinakukkaan:

Tee näin:

  1. Älä avaa lautasliinaa, vaan leikkaa se kahtia taitoskohdastaan. Pidä molemmat lautasliinapalat päällekkäin ja taittele ne haitariksi noin 1,5 cm vekeillä. Muotoile haitarin päät pyöreiksi saksilla.
  2. Leikka sivuleikkureilla pätkä rautalankaa. Kiepauta rautalanka tiukasti taitellun servietin keskikohdan ympäri lenkiksi.
  3. Avaa servietin kaikki kerrokset varovasti erilleen. Lopputuloksesta tulee röyhelöinen kukka.
  4. Kiinnitä koriste oksiin rautalankojen avulla.

Tarvikkeet pillitöyhtöön:

Tee näin:

  1. Leikkaa noin 15 cm pätkä pillistä. Vie saksien toinen kärki pillin sisään ja leikkaa pilliin noin 10 cm matkalle monta viiltoa vieri viereen.
  2. Taivuta leikattuja suikaleita niin, että pillistä muodostuu töyhtö.
  3. Pujota oksa pillitöyhdön sisään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Koristele virpomisvitsat keittiöstä löytyvillä tarvikkeilla – miten kaunis kukka lautasliinasta syntyykään!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.