Askartelu

Askartele pääsiäisen kauneimmat virpomisvitsat – nappaa tästä 3 helppoa koristeluideaa

Katso ideat pajunoksien koristeluun ja askartele pääsiäisen kauneimmat virpomisvitsat. Valitse tyyli oman makusi mukaan, valinnanvaraa on superhelposta huipputyylikkääseen.

Värikkäät ja kauniisti koristellut virpomisvitsat kuuluvat pääsiäisen hauskimpiin traditioihin. Perinteisesti vitsat ovat nupullaan olevia pajunoksia, joihin kiinnitetään koristeeksi höyheniä, paperikoristeita, nauhoja tai lankoja.

Vitsat valmistetaan usein yhdessä lasten kanssa hyvissä ajoin ennen palmusunnuntaita. Sen  koittaessa pienet noidiksi pukeutuneet lapset lähtevät virpomiskierrokselle.

He kiertävät naapurustossa ja tuttavilla ovelta ovelle toivottaen vitsan heilautuksella terveyttä ja onnea. Koreat oksat jätetään virvotulle ja kiitokseksi lapset saavat koreihinsa pääsiäismunia ja muita herkkuja.

Lue myös: Virvon varvon ja niin edelleen… Etkö muista, miten loru menee? Katso sanat 

virpomisvitsat keltaisten tulppaanien kanssa
Pajunkissat voi laittaa esille sellaisenaankin, jos koristellut virpomisvitsat eivät ole juttusi. © Seppo Saarentola

Virpomisvitsat kolmella tavalla

Etsitkö helppoa ja nopeaa tapaa valmistaa virpomisvitsat? Silloin paljetein ja nonparellein koristelut oksat ovat hyvä valinta. Oksiin levitetään liimaa, jolloin kimmeltävät koristeet tarttuvat niihin koskettamalla. Lisäkoristeeksi voit liimata värjättyjä höyheniä.

Näiden vitsojen askartelu onnistuu myös lasten kanssa. Varaudu kuitenkin siihen, että pienten lasten kanssa homma voi olla varsin sotkuista.

Jos taas haluat näyttäviä ja runsaita virpomisvitsoja, tee kreppi- ja silkkipapereista värikkäitä päivänkakkaroita, neilikoita ja pioneja ja kiinnitä ne pajunoksiin. Lisäksi voi pyöritellä silkkipaperista palloja tai leikata nauhoja liehumaan oksiin. Lopputulos on kuin keväinen kukkakimppu.

Kuivakukin koristeltu virpomisvitsa on puolestaan tyylikäs ja herkkä. Kokoa oksista kaunis kimppu, mutta yhtä hyvin maljakkoon riittää vain yksi oksa. 

Kuivakukkakoristeet sopivat hyvin sinulle, joka ei perusta värikkäistä ja kimmeltävistä oksista. Ne voi hyvin jättää esiin pidemmäksikin aikaa pääsiäisen jälkeen. Kukat liimataan oksiin kuumaliimalla.

Lue myös: Tipu, trulli vai pupu? Vastaa 7 kysymykseen ja kerromme, mikä pääsiäishahmo olet!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele pääsiäisen kauneimmat virpomisvitsat – nappaa tästä 3 helppoa koristeluideaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.