Käsityö

Dora Ohrenstein: Kaunista koukkuamalla

Kaunista koukkuamalla

”Kukaan ei osaa sanoa, miksi jotkin ajanvietteet säilyttävät suosionsa ja toiset eivät. Aivan yhtä vaikeaa on selittää koukkuamisen katoaminen kuin sen uusi tuleminenkin.” Aivan, koukkuaminen tupsahti uudestaan käsityöharrastajien tietoisuuteen muutamia vuosia sitten ja on siitä asti kasvattanut suosiotaan.

Koukkuamisella on ollut monia eri nimiä, meilläkin on puhuttu tunisialaisesta virkkauksesta, mutta ilmeiseltä näyttää, että Tunisiasta tekniikka ei ole peräisin. Tekniikkaa luonnehditaan virkkaamisen ja neulomisen välimuodoksi ja työvälinekin on koukun ja puikon yhdistelmä.

Tekniikalla voi meidän monien yllätykseksi tehdä monenlaisia erilaisia pintoja kuten virkkaamalla ja neulomalla. Kirjan avulla pääsee  hyvin selville koukkuamisen laajoista mahdollisuuksista. Dora Ohrenstein on muiden suunnittelijoiden kanssa on luonut viitisentoista erilaista ohjetta: vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä. Kirjoittaja on myös perehtynyt koukkuamisen lyhyeen mutta mielenkiintoiseen historiaan ja esittelee sekä tekniikan että välineet hyvin.

Dora Ohrenstein: Kaunista koukkuamalla, Moreeni 2015, suomennos Sanna Oksanen.

Katso ohjeet koukkuamiseen: Kaksipäisellä koukulla koukkuaminen eli tunisialainen virkkaus

Kommentoi

Kommentoi juttua: Dora Ohrenstein: Kaunista koukkuamalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.