Käsityö

Kerry Lord: Veikeät virkatut linnut ja Veikeät virkatut eläimet

Kerry Lord antaa kahdessa kirjassaan, Veikeät virkatut linnut ja Veikeät virkatut eläimet, tarkat ohjeet lintujen ja muiden eläinten valmistamiseen virkkaamalla.

Veikeät virkatut linnut

Henri-korppi, Sofia-flamingo, Matteus-tuliharjakotinga, Emma-pupu ja Valdemar-tiikeri. Kaikki nämä hahmot ja noin 80 muuta ovat Kerry Lordin luomuksia. Kahdessa eri kirjassaan, Veikeät virkatut linnut ja Veikeät virkatut eläimet, hän antaa tarkat ohjeet lintujen ja muiden eläinten tekemiseen.

Eläinkirjan ohjeet ovat hyvin luonnonläheisistä langoista tehtyjä, lintukirja leikittelee tyylikkäästi väreillä. Lankasuosituksia kirja ei suoraan anna, mutta havainnollistaa selkeällä kuvalla, miten langan paksuus vaikuttaa hahmon kokoon.

Kummassakin kirjassa ohjeet on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon. Aloittelevan virkkaajankaan ei kannata pelätä, jos tulee tenkkapoo, tekniikka-sivut kirjan lopussa auttavat.

Ensimmäisen tason ohjeet tehdään ketju-, piilo- ja kiintein silmukoin. Myös vartalonosien ompelu on opastettu, mitä tukevammin ja tiheämmin ompelet, sitä turvallisempi lelu on.

Kirjan lopussa on kivoja vinkkejä erilaisten ilmeikkäiden kasvojen tekemiseen, ovatko silmät pyöreät vai viirut, ja jos ovat viirut, niin mihin suuntaan. Ilme vaihtuu varsin pienillä muutoksilla.

Veikeät virkatut linnut

Kerry Lordin virkkausinto alkoi ensimmäisen lapsen, Edwardin,  syntymää odotellessa. Äidin into ei ole lopahtanut ja nuorella miehellä taitaa olla varsin kookas eläintarha kasassa.

Lisää virkkausta kirjoissa:

Virpi Marjaana Siira: Omakoppa 365

Dedri Uys: Isolla koukulla

Kristin Omdahl: Hienoimmat virkkuutyöt

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kerry Lord: Veikeät virkatut linnut ja Veikeät virkatut eläimet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.