Kirjottu silmälasipäinen koira kirjontakehyksessä

Kirjonta ei ole niin vaikeaa kuin luulet – katso ohje ja kirjo hurmaava silmälasipäinen koira seinällesi!

Kirjo seinällesi sympaattinen, silmälasipäinen koira. Koiran kirjonta on nopea ja helppo tapa palauttaa mieleen tavallisimpia kirjontapistoja.

Kirjonta on monipuolinen tapa koristaa jo olemassa olevia asusteita tai lisätä piristystä sisustukseen. Ihanasta silmälasipäisestä kirjotusta koirasta teet vaikkapa taskun kauppakassiin tai jätä se kirjontakehykseen ja laita osaksi sisustusta seinälle.

Palauta helpoimmat kirjontapistot mieleesi tällä hyväntuulisella kirjontatyöllä!

Lue myös: Kirjo kukkatyyny

Koiran kirjonta on nopea ja helppo tapa palauttaa mieleen tavallisimpia kirjontapistoja.

Kirjontakehykset voi jättää kirjontatyölle kehyksiksi.

Välineet kirjontaan

  • Kirjonta- tai puuvillalankaa
  • Ompelulankaa
  • Pellavakangasta tai muuta kirjontaan sopivaa harvaa kangasta
  • Neula
  • Haihtuva tussi
  • Kirjontakehys, halkaisija n. 15 cm
  • Huopaa

Malli silmälasipäisen koiran kirjontaan

Silmälasipäisen koiran kirjontaohje

1. Tulosta koiran malli A5-koossa. Varmista, että kuva mahtuu kirjontakehykseen. Jäljennä koiran kuva kankaalle haihtuvalla tussilla. Huomaa, että väri haihtuu 1-2 vuorokauden kuluessa, joten jos et tee työtä valmiiksi kerralla, kannattaa viivoja vahvistaa välillä.

Kirjontavaihe 1

Kirjontavaihe 1

2. Kirjo piirretyt viivat tikkipistoilla tai edestakaisella etupistolla. Ohjeet näihin löydät tämän ohjeen lopusta.

3. Täytä silmät sekä nenä eri suuntiin menevillä etupistoilla. Kun pistot menevät lomittain sinne tänne, silmät ja nenä näyttävät eloisammilta.

Kirjontavaiheet 2–3

Kirjontavaiheet 2–3

4. Leikkaa huovasta silmälasit mallin mukaan. Asettele ne koiran kuonolle ja kiinnitä parilla nuppineulalla. Ompele huopasilmälasit etupistoin kiinni kirjontatyöhön.

5. Irrota kirjontatyö kirjontakehyksestä ja silitä se.

6. Aseta kirjontatyö takaisin kirjontakehykseen ja leikkaa pois ylimääräinen kangas n. 3 cm etäisyydeltä kirjontakehyksestä. Harsi kankaan ympäri pitkin etupistoin ompelulangalla sentin päästä reunasta, kiristä ja päättele lanka. Näin kangas asettuu kireästi ja siististi työn nurjalle puolelle.

7. Leikkaa huovasta kirjontakehystä hieman pienempi ympyrä ja ompele se pienin pistoin kiinni työhön. Näin kirjontatyön nurja puoli jää piiloon huovan alle.

Kirjontavaiheet 6–7

Kirjontavaiheet 6–7

Lue myös: Koristele servietit kirjomalla

Opettele yleiset kirjontapistot

Etupisto

Etupisto on yksinkertaisin kirjontapisto. Pistojen välit ovat yleensä yhtä pitkiä ja pistot näyttävät samalta sekä nurjalta että oikealta puolelta katsottuna. Etupistoja voi tehdä useamman kerrallaan pistelemällä neulalla pistot ja vetämällä langan kerralla useamman piston matkalta.

Etupisto on yksinkertaisin kirjontapisto.

Edestakainen etupisto

Edestakaista etupistoa voi käyttää ääriviivojen ompeluun. Ääriviivat saattavat kuitenkin olla hieman epätasaisemmat kuin tikkipistolla ommellessa. Edestakainen etupisto muodostuu etupistoista. Haluttu viiva ommellaan etupistoin, minkä jälkeen käännytään takaisinpäin ja ommellaan etupistot puuttuviin kohtiin.

Edestakainen etupisto

Tikkipisto

Tikkipistolla saat siistin ja tasaisen yhtenäisen viivan ja siksi se sopii mainiosti ääriviivojen ompeluun. Vie neula kankaan läpi nurjalle tikin verran taaksepäin ja pistä neula takaisin ylös tikin verran eteenpäin langan ulostulokohdasta. Muodostunut väli kuroutuu umpeen seuraavassa pistossa, joka tehdään samoin kuin edellinen pisto eli neula pistetään kankaaseen tikin verran taaksepäin, edellisen tikin päätekohtaan, ja nostetaan ylös langan ulostulokohdasta tikin verran eteenpäin.

tikkipisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirjonta ei ole niin vaikeaa kuin luulet – katso ohje ja kirjo hurmaava silmälasipäinen koira seinällesi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X