Neulonta

Neulottu huppu suojaa korvat ja kaulan näppärästi – katso ohje ja tartu puikkoihin!

Huppu on kätevä asuste. Se lämmittää tarvittaessa, ei lyttää hiuksia ja sen voi nopeasti sipaista päälaelta kaulalle, jos tulee liian kuuma.

Alpakkalangasta neulottu huppu on monikäyttöinen asuste, se sopii niin kaupungille kuin ulkoiluunkin. Huppu lämmittää kaulaa ja niskaa aina sekä tarvittaessa päätä. Paksuhkoilla puikoilla neulottava huppu syntyy ainaoikeinneuleena nopeasti.

Näitä tarvikkeita tarvitset hupun neulomiseen:

Koko: naisen koko Tiheys: 13,5 s ja 28 krs ainaoikeaa = 10 cm. Ainaoikeinneule: Neulo tasona koko ajan oikein ja neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs nurin ja 1 krs oikein.

Neulo huppu näin:

Luo 70 s ja neulo tasona ainaoikeaa. Aloita 2. krs:lla lisäykset jokaisen kerroksen lopussa näin: Neulo oikein kunnes jäljellä on 2 s, lisää 1 s (= neulo s etu- ja takareunastaan oikein), neulo 1 o. Toista tällaiset lisäykset kunnes puikolla on 86 s. Toista lisäykset vielä joka 4. krs kunnes puikolla on 90 s. Kun kappaleen korkeus on 15 cm, aloita ainaoikeinneule suljettuna neuleena. Laita merkki kerroksen ensimmäisen ja viimeisen s:n väliin eli keskelle taakse. Neulo 3 krs ja kavenna seuraavalla krs:lla merkin molemmilla puolilla näin: neulo merkin jälkeen 
4 o, 2 s o yhteen, neulo kunnes työssä on ennen merkkiä 6 s, neulo 2 s takareunoistaan o yhteen ja neulo 4 o. Toista nämä kavennukset joka 2. krs vielä 3 kertaa = 78 s. Kun kappaleen korkeus on 20 cm ja olet neulonut viimeisen krs:n oikein, tee pääntie. 1.krs: neulo 35 s n, päätä 8 s pääntietä varten ja neulo 35 s n. Katkaise tämän jälkeen lanka ja aloita krs työn oikealta puolelta, hupun vasemmasta reunasta. Neulo ainaoikeinneuletta taas tasona ja kavenna samalla pääntien molemmissa reunoissa näin: 2.krs: neulo 1 o, 2 s takareunoistaan 2 o yhteen, neulo samaa kerrosta kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s o yhteen ja neulo 1 o. 3.krs: neulo oikein. Toista 2.-3. krs:ia vielä 4 kertaa = 60 s. Kun kappaleen korkeus on 40 cm, merkitse hupun molemmista reunoista 23. s:t ja aloita päälaen kavennukset työn np:lla. 1.krs: neulo jälkimmäiseen merkkiin saakka, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o, vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. 2.krs: nosta 1. s neulomatta, neulo merkkiin saakka, neulo merkitty s seuraavan s:n kanssa o yhteen ja käännä työ. 3.krs: nosta 1. s neulomatta, neulo 14 o, tee ylivetokavennus ja käännä työ. 4.krs: nosta 1. s neulomatta, neulo 14 o, 2 s n yhteen ja käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu. Päätä s:t ja tee loppuun vielä viimeinen kavennus.

Viimeistely: Päätä langat.

Suunnittelija: Marja Rautiainen

Lankatiedustelut: Toika Oy, (03) 542 1095, www.toika.com

Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, p. 03-688 1283, ma, ke ja pe klo 10–12.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulottu huppu suojaa korvat ja kaulan näppärästi – katso ohje ja tartu puikkoihin!

Mummu

Pitää varmasti neuloa tälläinen huppu ,olen aina ollut huppujen käyttäjä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.