Neulonta Tilaajille

Neulekimonossa arjestakin tulee juhlaa – katso ohje

Niina Kaakkurivaaran upeassa neulekimonossa linjakas malli ja näyttävä pitsikuvio sopivat täydellisesti yhteen.

Yksinkertainen on usein kauneinta. Väljähihainen kimono neulotaan suorista kappaleista, vain etureunoihin tulee kavennuksia. Muuten saat keskittyä täysillä pitsineuleeseen. Malli neulotaan helmasta kädenteille asti yhtenäisenä ja yläosat erikseen. 

Pitsineuleessa mallitilkun neulominen kannattaa. 

”Tee ensin reilunkokoinen mallitilkku juuri tätä pitsineuletta ja niillä puikoilla, joita aikoo käyttää. Mallitilkku kannattaa kastella ja laskea neuletiheys kuivuneesta tilkusta. Pitsineule rentoutuu ja asettuu mittoihinsa vasta kastelun jälkeen. Jos tiheyttä mittaa tilkusta, jota ei ole kasteltu, valmiista neuleesta tulee aivan liian suuri”, Niina vinkkaa. 

Myös puikot kannattaa valita oman mieltymyksen mutta myös käsialan mukaan: liukkailla metallipuikoilla löysästä käsialasta tulee monesti vielä löysempää, joten puinen tai bambuien puikko voisi olla hyvä valinta. Tiukan neulojalle liukas metallipuikko voi olla mukavampi valinta. Pitsineuleessa teräväkärkiset puikot helpottavat silmukoiden yhteen neulomista.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekimonossa arjestakin tulee juhlaa – katso ohje

Sinun täytyy kommentoidaksesi.