Neulonta

Kietaise iso pitsihuivi harteille – katso ohje ja neulo kauniin ylellinen huivi arkeen ja juhlaan

Kaunis ja ylellinen iso pitsihuivi on oiva asuste arkeen ja juhlaan. Huivi raidoitetaan kahdella eri langalla. Ota ohje talteen!

Tämän huivin kelpaa kietaista harteille. Iso pitsihuivi raidoitetaan neulomalla vuorotellen pätkä samettilangalla ja kiiltävällä viskoosi-merinovillalangalla. Pitsi viimeistellään kapealla ainaoikein-neuleisella reunuksella.

Lue myösKirjoneulebolero viimeistelee asun ja pitää hartiat lämpimänä

Iso pitsihuivi: Ohjeen tiedot

Koko: 40 x 238 cm

Lanka: Katia Velvet Fine (100 % polyesteri, 50 g = 160 m) ja Katia Air Lux (70 % viskoosi, 30 % merinovilla, 50 g = 300 m).

Langan menekki: Katia Velvet Fine -lankaa, tummaa lilaa (216) 150 g, Katia Air Lux -lankaa tummaa roosaa (64) 50 g.

Puikot: Nro 3,5 ja 4,5 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 16 s ja 23 krs Velvet Fine -langalla ja 17 s ja 23 krs Air Lux -langalla pitsineuletta ohuemmilla puikoilla = 10 cm.

Mallineuleet: Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein. Pitsineule: neulo ruutupiirroksen mukaan. Aloita aina krs sen oikeasta reunasta, toista 6 s:n mallikertaa tarpeen mukaan ja neulo piirroksen toiseen reunaan. Piirroksessa on vain työn oikean puolen krs:t, neulo nurjalla kaikki s:t nurin. Toista 1.-12. krs:ia. Raidoitus: *Neulo Velvet Fine -langalla 4 s:lla ainaoikeaa, 57 s:lla pitsiä ja 4 s:lla ainaoikeaa. Neulo näin yhteensä 60 krs:n ajan. Neulo sitten Air Lux -langalla 6 s:lla ainaoikeaa (=lisää 1. krs:lla ainaoikein -neuleilmukoihin 2 s tasavälein), sitten 57 s:lla pitsiä ja 6 s:lla ainaoikeaa (=lisää 1. krs:lla 2 s). Neulo näin 60 krs:n ajan ja kavenna viimeisellä krs:lla ylimääräiset 4 s*, toista *-*.

Neulo kauniin ylellinen pitsihuivi arkeen tai juhlaan, ruutukuva

Lankatiedustelut: Katia.com

Neulo iso pitsi huivi näin

Luo Velvet Fine -langalla paksummille puikoille 65 s. Vaihda työhön ohuemmat puikot ja neulo ainaoikeaa 8 krs. Aloita sitten raitaneule.

Kun olet neulonut 5 raitaa Velvet finellä ja 4 raitaa Air Luxilla ja huivin pituus on noin 236 cm, neulo vielä ainaoikeaa 8 krs. Päätä s:t paksummilla puikoilla.

Pitsihuivin viimeistely

Levitä valmis huivi alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua.

Neulottu iso pitsihuivi harteille

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 8/18 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kietaise iso pitsihuivi harteille – katso ohje ja neulo kauniin ylellinen huivi arkeen ja juhlaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.