Ompelu

Ompele suosittu narureppu jujulla: Reppu muuttaa kokoaan vetoketjun avulla – katso ompeluohje!

Softshell-kankaasta ommeltu narureppu on ilmeeltään hillityn tyylikäs ja se muuttaa näppärästi kokoaan vetoketjun avulla. Vetoketjun alta paljastuu heijastin, jonka voi pitää esillä tai sulkea piiloon. Katso ompeluohje ja ompele suosittu narureppu!

Jo pitkään katukuvassa keikkuneet narureput ovat usein sporttihenkisiä. Tämä narureppu sopii hyvin kaupunkireissuille ja iskee myös aikuisempaan makuun. Reppu on kooltaan perinteisiä narureppuja hieman pienempi.

Narureppu
Tyylikäs narureppu sopii myös kaupunkikäyttöön.

Vettä hylkivä softshell-kangas on kätevä käytössä ja sen ompelu on helppoa, sillä kangas ei vaadi huolitteluja. Ohjetta on helppo varioida ja sen avulla voi ommella narurepusta myös vetoketjuttoman version.

Narureppu muuttaa kokoaan, kun reppuun ommellaan vetoketju.
Narureppu muuttaa kokoaan vetoketjun avulla. Alta paljastuu heijastinkangasta, josta on hyötyä pimeällä.

Tarvikkeet narureppuun:

Narureppu on helppo ommella.
Narureppu on kooltaan perinteisiä narureppuja hieman pienempi.

Narurepun leikkaaminen:

HUOM! Mikäli haluat ommella repun ilman vetoketjua, yhdistä repun ylä- ja alaosat yhdeksi kappaleeksi. Lisää halutessasi myös korkeutta heijastinkankaan verran (9 cm), jos haluat repustasi saman kokoisen kuin ohjeen reppu on vetoketju auki.

Leikkaa softshell-kankaasta seuraavat osat (mitoissa on mukana saumanvarat)

Heijastinkankaasta:

Tukikankaasta:

Narusta:

Ompele narureppu:

Repun nauhakujan ompelu

Ompele kuvan osoittamalla tavalla repun yläosakappaleiden pitkien sivujen molempiin reunoihin 0,5 cm taitteet 5 cm matkalta. Taita sitten yläreunaan nauhakuja. Taitteen leveys on 4 cm + 1 cm taitos. Ompele suoralla ompeleella.

narurepun nauhakujan ompelu
Aloita repun ompelu nauhakujasta.

Sivusaumat ja narulenkit

Ompele narulenkit taittamalla ylä- ja alareunoihin 1 cm taitokset. Ompele suoralla. Taita sitten narulenkit nurjat puolet vastatusten ja aputikkaa kiinni alaosakappaleen kumpaankin reunaan siten, että lenkin avonaiset päät osoittavat reunaa kohti. Ompele alareunasta katsottuna 3 cm päähän.

narurepun nauhalenkin ompelu
Ompele narulenkit ja kiinnitä ne repun alaosan sivusaumoihin.

Aseta heijastinpalat oikeat puolet vastatusten ja ompele sivusaumat suoralla ompeleella 1 cm päästä reunasta. Ompele samaan tapaan repun ylä- ja alaosakappaleiden sivusaumat suoralla ompeleella tai saumurin ompeleella. Päätä sivusaumojen ommel repun yläreunassa taitteen alareunaan. Ompele muutaman kerran edestakaisin, jotta ommel kestää narujen kiristämisen.

narurepun sivusaumojen ompelu
Ompele repun yläosan sivusaumat.
narurepun sivusaumojen ompelu
Ompele heijastinosan ja alaosan sivusaumat.

Vetoketjun ompelu

Avaa vetoketju ja irrota sen puolet toisistaan. Ompele ensin repun yläkappaleeseen tuleva puoli, jossa ei ole vedintä.

Merkkaa yläosakappaleen keskikohta. Kiinnitä vetoketjun alkupää nuppineuloilla keskikohdasta katsottuna oikealle puolelle, hieman irti keskikohdasta. Kiinnitä vetoketjun oikea puoli vasten softshellin oikeaa puolta. Kierrä vetoketju repun ympäri ja neulaa kiinni vetoketjun alkupää noin 0,5 cm päähän loppupäästä. Vetoketjun alku- ja loppupään väliin tulee jättää yhteensä noin 0,5–1 cm mittainen väli, jotta vetoketjun saa suljettua.

Voit halutessasi ommella ensin vetoketjun kiinni softshell-kankaaseen ja vasta sen jälkeen heijastinkankaan väliin. Näin varmistat, ettei vetoketju luiskahda pois paikaltaan. Mikäli olet varma ompelija, neulaa myös heijastinkangas kiinni oikea puoli vetoketjua vasten. Ompele vetoketjupaininjalalla.

narurepun vetoketjun ompelu

Ompele seuraavaksi vetoketju repun alakappaleeseen. Asettele vetoketjun toinen kappale samalla tapaa kuin yläkappale. Varmista, että vetoketjun kumpikin reuna asettuvat repussa tismalleen samaan kohtaan ja vetoketjun alku- ja loppupään välit ovat samanmittaiset kummallakin puolella. Pujota repun alaosa repun yläosan päälle ja alareunaan, heijastinkankaan päälle. Neulaa kiinni ja ompele vetoketjun vierestä suoralla ompeleella. Ompele lopuksi tikkausompeleet vetoketjun viereen. Varmista, että saumanvara taittuu joka puolelta tikkauksen alle.

Ompele lopuksi repun pohjasauma suoralla ompeleella tai saumuri ompeleella. Viistoa tarvittaessa kulmat ja käännä reppu oikein päin.

Narujen pujotus

narurepun narujen pujotus
narurepun narujen pujotus

Ota käteen yksi naru ja kiinnitä sen päähän hakaneula. Pujota narun päät kumpikin omaan kujaansa vasemmalta oikealle, ja sen jälkeen toinen naru samaan tapaan oikeasta reunasta vasemmalle. Vedä narut läpi kujista ja repun alareunan lenkeistä. Solmi narujen päät yhteen solmulla. Voit halutessasi laittaa narujen päihin hieman esimerkiksi tekstiililiimaa, joka estää narujen päiden rispaantumisen.

Ota narurepun ompeluohje. Narureppu, jossa on vetoketju heijastaa pimeällä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ompele suosittu narureppu jujulla: Reppu muuttaa kokoaan vetoketjun avulla – katso ompeluohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.