Paneeliverhot paperista

Merihenkiset paneeliverhot askarrellaan paperiköynnöksestä. Solina- ja Virtapaneeliverhot sopivat sekä kotiin että mökille.

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy, Minna Ahonen.
Koko: 54 x 240 cm.
Tarvikkeet: Köynnös-paperia, sininen (021), 300 g.
Lisäksi tarvitset: liimaa, siveltimen ja ripustustangot.

Työohje

Aloita työ avaamalla kierteet Köynnös-paperista. Langassa on kaksi eriväristä säiettä, erottele ne omiksi kerikseen. Leikkaa vaaleammansinisestä säikeestä 60 cm:n pätkiä. Kostuta lankaa suihkepullolla ja aloita pätkien avaaminen. Avaa pätkät mahdollisimman suoriksi. Ole varovainen, ettet riko paperia. Halutessasi voit hieman höyrysilittää miedolla lämmöllä papereita ennen liimaamista.

Kun paperit on avattu sileiksi, voit aloittaa liimaamisen. Liimaa suikaleet pitkiltä sivuiltaan reilun sentin verran päällekkäin. Ole tarkka, sillä paperissa on haaleampi ja tummempi puoli. Liimaa haalea puoli ylöspäin ja tarkkaile, että paperit menevät suoraan. Voit ottaa työsi alle suuren suorakulmaisen muovilla suojatun pahvin, josta voit tarkistaa välillä työn suoruuden. Kun olet liimannut 76 kpl suikaleita, on työsi 2,5 m pitkä.

Tarkista, että verhosi on suora. Siisti verhon reunat leikkaamalla epätasaisuudet pois. Voit käyttää apunasi suorareunaista isoa pahvia tai viivoitinta. Käännä pitkiä reunoja noin sentin verran ja liimaa käännökset. Valmista muovista lattialle reilu verhon kokoinen alusta. Aseta verho lattialle tummempi puoli ylöspäin ja pane kumpaankin päähän tasaisesti painot.

Tee Erikeeperliimasta ja vedestä seos, jossa on puolet liimaa ja puolet vettä. Tarve on noin 2 dl. Sivele työ tasaisesti liimaseoksella ja anna kuivua. Ota painot pois ja sivele vielä päät. Anna kuivua. Värit tummuvat hieman liiman vaikutuksesta.

Jos haluat verhosta vielä tukevamman ja kiiltäväpintaisemman, voit sivellä liimaa vielä verhon toiselle puolelle. Verhon pinnan kuuluu olla hieman rosoinen. Käännä toiseen päähän kuja ripustustangolle. Liimaa käännös hyvin ja anna kuivua. Tee toinen verho tummemmasta säikeestä kuten edellä.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. (03 ) 225 1420, fax (03) 223 7223, taitopirkanmaa(at)taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.

Keskustelu

Tein verhot pyörittelemistäni paperihelmistä 17.000 helmeä meni ja komeat niistä tuli,muuta ei tarvita kuin viitseliäisyyttä ja lehtiä ja liimaa.On myös hyödyllinen tapa saada viikkolehdille jatkokäyttöä.Siihen kelpaavat joulupaperit,lahjapaperit ym.

Hauskoja nuo lakupalat. Viikko esittn ne4in vahingossa lopun neulekerho-ohjelmasta, pite4e4 katsoa jos sattuu olemaan kotona.

Kommentoi juttua: Paneeliverhot paperista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X