Huonekasvit

Helppo, halpa ja nopea: Tässä on kukka-asetelma, jonka jokainen osaa tehdä

Laakeaan lasiastiaan syntyy muutamilla kukilla ja oksilla vähäeleinen asetelma. Lasinen kukkapidike pitää kaiken paikoillaan.

Lasinen kukkapidike on mainio apuväline asetelmien teossa. Se pitää kukkien ja oksien varret ojennuksessa. Myös metallien kukkasiili eli kenzan toimii yhtä hyvin.

Jos valmiita apuvälineitä ei löydy kaapista, kukkien tuennassa voi hyödyntää kanaverkkoa, josta muotoillaan sopivan kokoinen tuki.

Tuen avulla asetelman voi tehdä mistä tahansa kukista ja oksista. Ja mikä parasta, tarvitset vain muutaman kappaleen kutakin.

Silmäile läpi kodista jo löytyvät huonekasvit ja leikkokimput. Voisiko niistä napsaista varren asetelmaan? Entä löytyisikö ulkoa muutama maahan pudonnut oksa, jonka voi jokaisenoikeuksilla poimia mukaansa?

Tässä ohjeessa on käytetty kruunuvuokkoja, tulppaani, eukalyptusta ja katajaa sekä minikäpyjen koristamia lepän oksia.

Vinkki!

Oksiin saa kevyen huurteen suihkuttamalla niitä spraymaalilla. Spraymaalia saa muun muassa askartelukaupoista.

Kukkasiili ja lasinen kukkatuki pöydällä.
Metallinen kukkasiili tai lasinen kukkapidike on hyvä apuväline asetelman teossa. Jos kumpaakaan edellä mainituista ei löydy kaapista, kukkatuen voi muotoilla myös kanaverkosta. Silloin tarvitset kukkatuen muotoiluun avuksi hanskat ja sivuleikkurit. © Hanna Marttinen

Hyödynnä lasinen kukkapidike kukka-asetelmassa

Tarvikkeet:

Tee kukka-asetelma lasiseen kukkapidikkeeseen näin:

  1. Kokoa asetelmassa tarvitsemasi oksat pöydälle. Voit pinota erilaiset oksat omiin pinoihinsa, jolloin niiden valikoiminen ja ottaminen tekovaiheessa on helpompaa.
  2. Irrota kukkavarsista alimmat lehdet ja leikkaa varsiin uusi viisto imupinta. Laita kukat odottamaan mihin tahansa maljakkoon tai astiaan, jossa on vettä.
  3. Aseta lasinen kukkapidike maljakon tai astian sisään. Kaada astiaan vettä.
  4. Asettele kukat pidikkeeseen. Aloita asetelman keskeltä ja sijoita siihen asetelman isoimmat ja näyttävimmät kukat. Leikkaa varsia tarvittaessa lyhyemmiksi. 
  5. Sijoita lopuksi oksat reunoille haluamallasi tavalla. Leikkaa oksia tarvittaessa lyhyemmiksi. Kukkien ja oksien varret voivat olla eripituisia.

Lue myös Annan juttu: Joulusisustus kruunataan joulukukilla – floristi vinkkaa parhaat vaihtoehdot perinteisille hyasintille ja amaryllikselle

Lasiseen kukkatukeen tehty kukka-asetelma.
Kuvassa on aseteltu kruunuvuokkoja, tulppaani, eukalyptusta ja katajaa sekä minikäpyjen koristamia lepän oksia lasiseen kukkatukeen. © Hanna Marttinen

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 11/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo, halpa ja nopea: Tässä on kukka-asetelma, jonka jokainen osaa tehdä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.