Juhlat

Tämä kukka-asetelma onnistuu keneltä tahansa! Katso ohje, joka on yhtä aikaa sekä helppo että nopea toteuttaa

Ei ähräämistä tai sotkua. Tämä helppo asetelma kukista onnistuu tumpelommaltakin tekijältä ja sopii monenlaisten juhlien kaunistukseksi.

Rentoa ja helppoa – näitä kahta toivotaan sekä juhlilta että juhlien järjestämiseltä. Tässä asetelmassa toteutuvat molemmat, sillä se on vaivaton ja nopea koota.

Asetelmassa saa olla erilaisia astioita rennon tunnelman luomiseksi. Ne voi kerätä omien kaappien kätköistä tai kirpputoreilta tai pyytää lainaan ystäviltä.

Kukat voi valita oman maun mukaan yhdistäen puutarhasta nousevia kukkia tai ostaa kukat kukkakaupasta. Asetelmaan sopivat esimerkiksi keväiset tulppaanit, vihreään heräilevät pensasangervot, neilikat, jaloleinikit ja ruusut.

Kukkien värit voi valita juhlien teemaan tai tarjoiluihin sopiviksi. Murrettu oranssi ja persikan sävyt sopivat mitä parhaiten yhteen kinuskisen popparikakun kanssa.

Lue myös: Kukka-asetelmat kevään juhliin: Katso 3 toinen toistaan kauniimpaa vaihtoehtoa ja ota ohjeet talteen

Helppo asetelma kukista

Helppo asetelma kukista

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Tee helppo asetelma näin:

  1. Valitse asetelmaan erilaisia pulloja, pieniä maljakoita. Voit myös käyttää kukkasiiltä ja erilaisia vateja tai kierrätysastioita asetelman osana.
  2. Täytä astiat vedellä.
  3. Puhdista kukkavarret ylimääräisistä lehdistä ja leikkaa kukkiin uusi imupinta.
  4. Asettele kukkia rennosti eri maljakoihin ja pulloihin ja lyhennä mittaa tarvittaessa.
  5. Matalalle vadille ja kukkasiileen tehtyyn asetelmaan voi laittaa muutamia kukkavarsia, mutta asetelma voi hyvin olla ilmava ja keveä. Työnnä kukkavarret napakasti pystyyn kukkasiilin piikkeihin.

Lue myös: Oletko jo kokeillut? Kukkasiili auttaa pitämään kukat paikoillaan – näin teet kauniin asetelman kenzaniin

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 8/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tämä kukka-asetelma onnistuu keneltä tahansa! Katso ohje, joka on yhtä aikaa sekä helppo että nopea toteuttaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.