Huonekasvit

Sido upea kukkakimppu vain 10 eurolla! Kukat ovat ihana lahja ystävänpäivänä tai naistenpäivänä

Kukkakimpun sitominen on hauskaa puuhaa. Jo muutamasta leikkokukasta tulee näyttävä kimppu, kun kukat sitoo ilmavasti spiraalitekniikalla. Paperiin kääritty kimppu sopii lahjaksi vaikka naiselle naistenpäivänä tai ystävälle ystävänpäivänä.

Kukkakimppu on ihana lahja naiselle naistenpäivänä tai ystävälle ystävänpäivänä. Jokainen ilahtuu kauniisti sidotuista ja käärityistä kukista.

Persoonallisen kimpun saa sitomalla sen itse kaupasta ostetuista leikkokukista. Sidonta kannattaa tehdä spiraalitekniikalla, jota myös ammattifloristit käyttävät. Spiraalitekniikan avulla lopputuloksesta tulee ilmava ja runsas jo muutamalla kukalla.

Valmiin kukkakimpun kruunaa paperikääre, joka sekä suojaa kukkia että kehystää niitä kauniisti. Kääre on helppo leikellä ja taitella voimapaperista ja silkkipaperista.

Katso videolta, miten sidotaan kukkakimppu ystävänpäiväksi:

Lue myös: Miten tulppaanikimpun saa säilymään kauniina pitkään? Ota talteen tulppaanien hoito-ohjeet, joita noudattamalla varmistat pitkän kukoistuksen

Sido kukkakimppu naiselle tai vie kukat ystävänpäivälahjaksi – näin onnistut!

Tulppaanit ovat keväällä edullisia leikkokukkia, joista saa sidottua kauniita kimppuja. Tulppaanien kaveriksi kannattaa ostaa eukalyptusta tai muita leikkovihreitä, jotta saat kimpusta runsaamman ja mielenkiintoisemman. Voit myös kerätä kimppuun oksia luonnosta, kunhan muistat jokaisenoikeudet.

Spiraalitekniikka on todella näppärä tapa saada kimpusta runsaan näköinen. Tekniikassa kukat asetellaan kiertämään samaan suuntaan. Kimpusta tulee ilmava ja se on helppo sitoa ilman, että varret litistyvät.

Tarvikkeet kukkakimpun sidontaan:

Tarvikkeet kimpun kääreen askarteluun:

Kukkakimppu naiselle tai ystävänpäiväkukat.
Ystävänpäiväkukat tai kukkakimppu naiselle naistenpäivänä? Kimpun tulppaaneja ja eukalpytuksia voi saada ruokakaupasta vain kymmenellä eurolla. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Ovatko tulppaanien hoitoniksit huuhaata vai oikeasti toimivia? Testasimme pitämällä yhtä kimppua hyvin ja toista huonosti – vertaa kuvia!

Näin sidot tulppaanikimpun lahjaksi ystävänpäivänä tai naistenpäivänä:

  1. Poista tulppaaneista pari alinta lehteä vetämällä niitä varovasti tyvestä alaspäin. Poista myös eukalyptuksen oksista alimmat lehdet ja käytä tarvittaessa apuna saksia.
  2. Aloita sitten spiraalikimpun sitominen. Ota vasempaan käteen yksi eukalpytuksenoksa ja aseta yksi tulppaani sen päälle ristiin niin, että se osoittaa vinosti ylös oikealle. Lisää sitten vuorotellen oksia ja kukkia työhön ja käännä samalla työtä vastapäivään.
  3. Kun kaikki materiaali on käytetty, tarkista, että kimppu näyttää tasapainoiselta. Voit tarvittaessa vielä vaihtaa kukkien paikkaa nostamalla sen pois kimpusta ja tuikkaamalla sen johonkin toiseen väliin.
  4. Sido kimppu kiinni juuttinarulla kieputtamalla narua pari kertaa varsien ympäri ja sitomalla solmun ja rusetin. Leikkaa kukkien varret tasaisesti poikki noin 10 cm sidontakohdan alapuolelta.
Kukkakimppu naiselle tai kukat ystävänpäiväksi
Itse sidottu kukkakimppu on oiva lahja ystävänpäivänä tai naistenpäivänä. © Anni Reenpää

Näin teet kimpulle lahjakäärön:

  1. Leikkaa ruskeasta paperista ja silkkipaperista samankokoiset palat, noin 60 cm x 60 cm.
  2. Laita ruskea paperi pöydälle ja ota kiinni sen oikeasta alakulmasta. Taita paperin kulma ylös keskelle niin, että sen kärki ylettyy alle jäävän paperin pään reunan ylitse. Taitetussa paperissa näkyy nyt kolme kolmiomaista paperin kärkeä, yksi keskellä ja kaksi sivuilla.
  3. Taita myös silkkipaperi samalla tavalla kuin ruskea paperi.
  4. Laita taitettu silkkipaperi taitetun ruskean paperin päälle ja tasaa niiden alareunat. Leikkaa kumpaankin paperiin taitettuihin päihin noin 10 cm viilto. Taita viillon molemmin puolin paperin kulmat sivuun niin, että ne muodostaa kolmiot.
  5. Aseta kimppu paperin päälle ja kiedo paperi kimpun ympärille. Teippaa kääre kiinni.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sido upea kukkakimppu vain 10 eurolla! Kukat ovat ihana lahja ystävänpäivänä tai naistenpäivänä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.