Kodinhoito

Ethän jättänyt näitä tekemättä? 5 asiaa, jotka uudelle vaatteelle kannattaa tehdä ennen kuin otat vaatteen käyttöön

Listasimme 5 asiaa, joita ei kannattaisi jättää tekemättä, mutta jotka todennäköisesti unohdit, ennen kuin otit uuden vaatteen käyttöön.

Moni ajattelee, että kaupasta ostettu uusi vaate on heti valmis käyttöön. Näin ei kuitenkaan ole. Rekissä roikkunut vaate kaipaa pientä huolenpitoa, ennen kuin saat siitä täydellisen lisän vaatekaappiisi.

Ethän vain oikaise näiden vaiheiden yli?

1. Pese uusi vaate aina ennen käyttöönottoa

Kaupasta kotiin kiikutettu tai nettikaupasta tilattu vaate saattaa näyttää puhtaalta, mutta sitä ei välttämättä ole.

Vaate voi sisältää valmistuksen jäljiltä muun muassa kemikaaleja ja värjäyksessä käytettyjä aineita, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai jopa allergisen reaktion. Lisäksi vaate on kulkenut pitkän matkan ja monien käsien kautta kaupan hyllylle, jossa sitä on sovittanu moni ennen sinua.

Vaatteen peseminen siis kannattaa, etenkin jos sinulla on herkkä iho.

2. Poista laput niskasta

Päälle puettu vaate liikkuu ja venyy käytössä, mutta niskasta löytyvä lappu ei yleensä jousta. Vaakasuunnassa molemmista päistä kiinni oleva lappu kannattaa poistaa, sillä ajan saatossa se tekee etenkin herkästä materiaalista valmistettuun vaatteeseen reiän.

Vaatteen niskalappu on yksi asioista, joita vaatteelle kannattaa tehdä ennen käyttöönottoa.

Lisäksi vaatteeseen kiinnitetyt koko- ja merkkilaput ärsyttävät helposti niskan ihoa varsinkin, jos lappujen ompelemiseen on käytetty paksua tai kovaa lankaa.

3. Leikkaa ripustusnauhat olkapäiltä

Ellet aio jatkossakin ripustaa paitaasi henkariin, ovat olkapäille lisätyt ripustusnauhat turhia.

Säästät hermojasi, kun leikkaa nauhat pois etukäteen etkä joudu sullomaan esiin pilkahtelevia nauhoja piiloon pitkin päivää.

4. Avaa taskut

Usein etenkin päällystakkien taskut on ommeltu kevyesti kiinni. Tasku on kuitenkin tarkoitettu käyttöön, jos takin nurjalta puolelta löytyy taskupussi.

Poista ommel varovasti ja tasku on valmis tositoimiin.

5. Avaa halkiot

Samoin kuin taskut, myös vaatteen halkio tai halkiot on voitu ommella kevyesti kiinni halkion päistä. Vaate laskeutuu ja liikkuu paremmin, kun poistat ompeleet.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ethän jättänyt näitä tekemättä? 5 asiaa, jotka uudelle vaatteelle kannattaa tehdä ennen kuin otat vaatteen käyttöön

Apua!

42 vuotias ja kaikkea sitä oppii vieläkin 😀 Toki on mahdollisuus, että olen tie nyt nuo ompelu, hengarijutut, mutta aivoverenvuodon takia unohtunut, mutta hyvä näinkin, että sain tietoa uudestaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.